11 Ağustos 2022, Perşembe 14:01:16

İç hat uçuşlarında tavan fiyat uygulaması kaldırıldı

Mayıs 2020'den bu yana iç hat seferi düzenleyen hava yolu şirketleri için tavan fiyat uygulaması kaldırıldı.
  • Bizde de kaldırılması gerekiyor. Şirketler - özellikle THY - bu sınırlama yüzünden iç hat seferleri azaltıyor. Dış hat çok daha karlı oluyor. Gerçekten uçması gereken uçağa binsin hele son gün bilet alıyorsa; yoksa otobüs firmaları taş mı yesin>

Hindistan'da iç hat seferi düzenleyen hava yolu şirketleri için tavan fiyat uygulaması kaldırıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl önce bilet fiyatlarına uyguladığı yönelik kısıtlamaları kaldıracağını açıkladı. Açıklamadan kısa süre sonra bilet fiyatları yükseldi.

Tata Group ve Singapur Havayolları'nın bir ortak girişimi olan yerli havayolları IndiGo, SpiceJet, Air India, Go First ve Vistara artık bilet fiyatlarını serbestçe fiyatlandırabilecek. Kararın resmi olarak 31 Ağustos 2022'den itibaren yürürlüğe gireceğinin açıklanmasına rağmen, şirketler bilet fiyatlarını açıklama sonrası artırdı.

Hindistan'da hükümet, covid-19 nedeniyle halkın maddi kayıplarını hafifletmek amacıyla iç hat bilet fiyatlarına kısıtlama getirmişti.

Hindistan'da yaklaşan festival sezonunun uçakla seyahate olan talebi artırması ve yolcu sayısının COVID öncesi seviyelere ulaşması bekleniyor.

Hindistan'da Mayıs 2020'den bu yana tavan fiyat uygulaması sürdürülüyordu.

©AirportHaber.com

İç hat uçuşlarında tavan fiyat uygulaması kaldırıldı

Yorumlar

Türkiye ~ 2 yıl önce
Bizde de kaldırılması gerekiyor. Şirketler - özellikle THY - bu sınırlama yüzünden iç hat seferleri azaltıyor. Dış hat çok daha karlı oluyor. Gerçekten uçması gereken uçağa binsin hele son gün bilet alıyorsa; yoksa otobüs firmaları taş mı yesin>

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerekli ~ 2 yıl önce
Türkiye gibi demiryolu ağının çok yetersiz, karayolunun ise güvensiz ve regülasyondan uzak olduğu bir yerde iç hatları tavan fiyat sayesinde havacılık sektörünün ciddiyetiyle icra etmek bu ülke için çok yerinde bir karardır. Gerekirse devlet tarafından başka teşvikler yapılabilir şirketler için. Zararlar karşılanmalıdır, o noktada kesinlikle şirketler haklı. Ancak olur da tavan fiyat kalkarsa işler çook eski günlere döner, büyük şehirler arasında 5 bin liraya ekonomi bilet satılır düşük nüfuslu şehirlere yine uçak gitmez. Ki muhtemelen zaten önümüzdeki yaz sezonunda kaldırılmasa bile tavan fiyat 2 bin lirayı bulur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000