22 Kasım 2022, Salı 13:36:18

Iğdır Havalimanı'nda Göçmen Hareketliliği

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan Afganistan uyruklu 226 göçmen daha Iğdır’dan uçak ile ülkelerine gönderilirken, kentten bu yıl gönderilen yabancı sayısı 5 bin 99 kişiye ulaştı.
  • Kapıdan kovsan bacadan girecekler ben doğuluyum tüm köy kaçakçı bunu jandarma da biliyor :))))) Vana gidip alıyolar :))) gelirler max 2-3 aya hem de arabayla
  • Birkaç bakımdan ilginç bir haber: 1) Bu yurt dışı (deport) edilenler DHMİ istatistiklerinde giden yolcu olarak sayılıyor mu? 2) Baktım, dış hat seferi ve muhtemelen gümrük kapısı da olmayan DHMİ işletmesi Iğdır'dan dış hat yolcusu gözüküyor ama gelen mi giden mi belirsiz... DHMİ bu tür ayrıntı vermiyor! 3) Ancak haberde belirtilen Ekim sonuna kadar Iğdır'dan deport edilen 5.099 yolcuya karşılık DHMİ 3.000 küsur sayısını veriyor (2022 Ekim sonu), 4) Bu yurt dışı edilenler biletli mi, biletsiz mi yolcudur? Biletliyse, bilet içinde Yolcu Servis Ücreti var mı ve de bilet paralarını kim ödüyor? (Habere göre son parti deport edilenler Afgan Ariana ile gönderilmiş...) 5) Bunlar kaçak göçmen olarak yakalanıp deport edildiklerine göre herhalde Türkiye'ye büyük olasılıkla/çoğunlukla uçakla falan giriş yapmış da olamazlar... 6) Ariana'nın bu charter seferini düzenlemesi için gereken saır masraflar, Iğdır'daki çeşitli yer hizmetleri bedellerini (DHMİ trf. tahsil edilmesi gereken) kim ödüyor?
  • Peki ya suriyeliler ?
  • Sınırlardaki mayınlar temizlendikten sonra Türkiye yol geçen hanına döndü. Günde on uçakla kaçakları yollasın başa çıkamazsınız.Bu mayınları kim hangi amaçla kimin talimatı ile temizletti araştırın bakalım.
  • Iranlilari afrikalilari da gonderin artik
  • DENİZDEN GELEN DALGALARI SÜPÜRMEYE ÇALIŞMAK GİBİ...

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan Afganistan uyruklu 226 göçmen daha Iğdır’dan uçak ile ülkelerine gönderildi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde güvenlik güçleri tarafından yakalanan ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Iğdır Geçici Geri Gönderme Merkezinde toplanan Afgan göçmenler; Ariana Afghan Havayolları'na ait charter seferiyle ülkelerine gönderildi.

Göçmenler, Iğdır İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli koordinesinde ve Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na getirildi.

Göçmenler, güvenlikten geçirilmelerinin ardından sıra halinde uçağa bindirildi. Böylelikle Iğdır’dan bu yıl gönderilen yabancı sayısı 5 bin 99 kişiye ulaştı.

Iğdır Havalimanı'nda Göçmen Hareketliliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bahçesaraylı ~ 1 yıl önce
Kapıdan kovsan bacadan girecekler ben doğuluyum tüm köy kaçakçı bunu jandarma da biliyor :))))) Vana gidip alıyolar :))) gelirler max 2-3 aya hem de arabayla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 1 yıl önce
Birkaç bakımdan ilginç bir haber: 1) Bu yurt dışı (deport) edilenler DHMİ istatistiklerinde giden yolcu olarak sayılıyor mu? 2) Baktım, dış hat seferi ve muhtemelen gümrük kapısı da olmayan DHMİ işletmesi Iğdır'dan dış hat yolcusu gözüküyor ama gelen mi giden mi belirsiz... DHMİ bu tür ayrıntı vermiyor! 3) Ancak haberde belirtilen Ekim sonuna kadar Iğdır'dan deport edilen 5.099 yolcuya karşılık DHMİ 3.000 küsur sayısını veriyor (2022 Ekim sonu), 4) Bu yurt dışı edilenler biletli mi, biletsiz mi yolcudur? Biletliyse, bilet içinde Yolcu Servis Ücreti var mı ve de bilet paralarını kim ödüyor? (Habere göre son parti deport edilenler Afgan Ariana ile gönderilmiş...) 5) Bunlar kaçak göçmen olarak yakalanıp deport edildiklerine göre herhalde Türkiye'ye büyük olasılıkla/çoğunlukla uçakla falan giriş yapmış da olamazlar... 6) Ariana'nın bu charter seferini düzenlemesi için gereken saır masraflar, Iğdır'daki çeşitli yer hizmetleri bedellerini (DHMİ trf. tahsil edilmesi gereken) kim ödüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye ~ 1 yıl önce
Peki ya suriyeliler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba Vanga ~ 1 yıl önce
Sınırlardaki mayınlar temizlendikten sonra Türkiye yol geçen hanına döndü. Günde on uçakla kaçakları yollasın başa çıkamazsınız.Bu mayınları kim hangi amaçla kimin talimatı ile temizletti araştırın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PATRIOT ~ 1 yıl önce
BOP
Baskalari da ~ 1 yıl önce
Iranlilari afrikalilari da gonderin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 1 yıl önce
DENİZDEN GELEN DALGALARI SÜPÜRMEYE ÇALIŞMAK GİBİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000