30 Nisan 2015, Perşembe 16:04:52

IPAD ARIZALANDI UÇAK HAVALANAMADI

ABD'de bir yolcu uçağı pilotların kullandığı iPad'de yaşanan teknik sorun nedeniyle havalanamadı. Yaşanan sorun, diğer uçuşların da aksamasına neden oldu.
  • Yedek sistemi kurmazsan böyle olur
  • Iphone kullanip msj bile atmayi bilmeyen Kaptanlarin oldugunu dusunursek yasanan normal, yakinda Turkiyeden de boyle bi haber okur ABD'den geri kalmayiz:)
  • Ucak oto pilottayken neye emanet oldugunuzu dusunuyorsunuz?
  • Ah Steve Jobs sen yok musun sen ? Yahu eskiden İpad mi vardı....
  • Uppps. Böyle acik olmaz ki. Ipad yerine sirf ucak icin tasarlanmis yani bütün kapasitesini ucaga verebilen bir tablet yokmu ?
  • Fazla teknoloji ve kağıttan kaçmak zarardır.Teknolojide eninde sonunda arkada çalışan kodlara emanetsinizdir

Yolcu uçaklarında pilotların basılı kılavuzlar yerine kullanmaya başladığı tabletler, ABD'de bir uçuşun aksamasına neden oldu. American Airlines uçağı, uçak kılavuzu, havacılık ve navigasyon şemaları, kayıt defteri ve diğer bilgileri bulunduran iPad'in arızalanması nedeniyle havalanamadı.

Havayolu şirketinden bir yetkili, sorunun 'birkaç diğer uçuşun da aksamasına neden olduğunu' belirtti. Ronald Reagan Washington Ulusal Havaalanı'nda yaşanan sorun, pilotların kullandığı özel uygulamaların donması ve çalıştırılamamasından kaynaklandı. Sonuç olarak uçuş planlarına erişemeyen pilotlar kalkışı gerçekleştiremedi.

Boeing'in sahip olduğu ve iPad uygulamalarını geliştiren  Jeppesen firması, 8 Mayıs'ta güncelleme yaparak sorunun giderilmeye çalışılacağını belirtti. Pilotlara sorun çözülünceye kadar kılavuzları PDF formatında kullanmaları veya çalışmayan uygulamaları silerek yeniden yüklemeleri tavsiye edildi.

AA'DAN AÇIKLAMA
Öte yandan American Airlines, iPad arızası nedeniyle uçuşlarda aksama olduğunu doğrularken, yaşanan aksamalar nedeniyle de yolculardan özür diledi. 

ABD HAVA KUVVETLERİ DE KULLANIYOR
ABD'de pilotlarına tablet dağıtan ilk havayolu firması, Eylül 2013'te bu uygulamaya başlayan Delta olmuştu. Microsoft Surface 2 tabletinin özelleştirilmiş versiyonları, 2014 sonuna kadar tüm Boeing 757 ve 767 uçaklarında kullanılmaya başlanmıştı. Delta, basılı kılavuzların ortadan kalkması ve kontrol sürecinin azalması sayesinde yıllık 13 milyon dolar tasarrufa geçtiğini açıklamıştı.

ABD Hava Kuvvetleri'de 2012'de 9,36 milyon dolarlık yatırımla 18 bin iPad almıştı. Tabletlerin sivil ve askeri uçaklarda ağırlığı azaltması, yakıt tasarrufu adına da büyük önem taşıyor.

IPAD ARIZALANDI UÇAK HAVALANAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yedek sistemi kurmazsan böyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 9 yıl önce
Iphone kullanip msj bile atmayi bilmeyen Kaptanlarin oldugunu dusunursek yasanan normal, yakinda Turkiyeden de boyle bi haber okur ABD'den geri kalmayiz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 9 yıl önce
Ucak oto pilottayken neye emanet oldugunuzu dusunuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
Ah Steve Jobs sen yok musun sen ? Yahu eskiden İpad mi vardı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uppps. Böyle acik olmaz ki. Ipad yerine sirf ucak icin tasarlanmis yani bütün kapasitesini ucaga verebilen bir tablet yokmu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var ~ 9 yıl önce
Var, ve uçak üzerinde olan sistem (Class3 EFB) IPAD den çok daha yavaş ve sorunlu çalışıyor. Uçak teknolojisi son kullanıcı elektroniğine göre daha geriden gelir. Hala 3.5 inç disketle yükleme yapılıyor uçak bilgisayarlarına.
zarar ~ 9 yıl önce
Fazla teknoloji ve kağıttan kaçmak zarardır.Teknolojide eninde sonunda arkada çalışan kodlara emanetsinizdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazk ~ 9 yıl önce
"zarar" rumuzlu yorumu yazan ben değilim ama beğenmeyen 2 kişinin uzayda yaşadıklarına inanıyorum. Adam doğruyu söylemiş ama bu 2 negatif arkadaş yorumu beğenmemiş. Kontrol edemediğiniz teknoloji eninde sonunda sizi kağıda geri döndürecektir. PVT

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000