02 Aralık 2021, Perşembe 16:37:11

Irak Bayraktar TB2 için 100 Milyon dolar bütçe ayırdı

Irak’ın Bayraktar TB2 S/İHA alımı için ayırdığı bütçe belli oldu.
  • İnşallah özellikle komşu ülkelere satarken İsrail'in yaptığı gibi yazılıma engell koyma özelliğimiz vardır. Yarın 3 gün sonra bize karşı kullanırlarsa ne yapacağız.??
  • Bu gibi araçlar bu gibi devletlere şartlı verilmesi gerekir. Eğer PKK için kullanacaklarsa verilmesinde bir mahsur yoktur. Ama bize karşı kullanma ihtimalleri varsa o zaman maketini satalım onlara....
  • Hadi buna da kulp takin, baskalari konusur Reis yapar.

Irak’ın Bayraktar TB2 S/İHA alımı için ayırdığı bütçe belli oldu. İddianın kaynağı Londra merkezli El Arabi el-Cedid haber sitesi.

Londra merkezli El Arabi el-Cedid (The New Arab) haber sitesinin Iraklı üst düzey askeri kaynaklara dayandırdığı özel habere göre Irak Bakanlar Kurulu Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA tedariki için toplamda yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.

Irak’ın silahlanma bütçesi kapsamında ayırılan TB2 payı, anlaşmanın imzalanması durumunda devreye sokulacak. Kaynaklara göre Irak, Bayraktar TB2’leri özellikle Irak-Suriye sınırının denetlenmesinde aktif olarak kullanma niyetinde.

Iraklı Yetkililer Türkiye’ye Gelecek

Bu kapsamda Iraklı savunma yetkililerinden oluşan bir delegasyonun önümüzdeki zaman içerisinde tekrar Türkiye’ye bir ziyaret icra etmesi de bekleniyor. Anlaşmanın imzalanması durumunda Iraklı askerlerin Bayraktar TB2 eğitimi için Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Eğitim sürece ise birkaç aydan uzun sürebiliyor.

Breaking Defense’e konuşan bir Türk savunma sanayii kaynağı, Türkiye ve Irak arasındaki Bayraktar TB2 müzakerelerin bir yıldan uzun bir süredir devam ettiğini belirtmişti. Kaynak, Irak’ın en az bir düzine (12 adet) Bayraktar SİHA almak istediğini de kaydetmişti.

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun ise geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada Türkiye’den Bayraktar TB2 S/İHA, 12 adet T129 ATAK helikopteri ve 6 adet elektronik harp sistemi alımı için bir uzlaşıya vardıklarını açıklamıştı. (savunmasanayist)

Irak Bayraktar TB2 için 100 Milyon dolar bütçe ayırdı

Yorumlar

Ayhan ~ 2 yıl önce
İnşallah özellikle komşu ülkelere satarken İsrail'in yaptığı gibi yazılıma engell koyma özelliğimiz vardır. Yarın 3 gün sonra bize karşı kullanırlarsa ne yapacağız.??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayerli ~ 2 yıl önce
Bu gibi araçlar bu gibi devletlere şartlı verilmesi gerekir. Eğer PKK için kullanacaklarsa verilmesinde bir mahsur yoktur. Ama bize karşı kullanma ihtimalleri varsa o zaman maketini satalım onlara....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kizil Elma ~ 2 yıl önce
Hadi buna da kulp takin, baskalari konusur Reis yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000