05 Aralık 2021, Pazar 17:11:01

İsmail Demir; 'F-35 konusunda Türkiye'nin menfaatleri var'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, S-400'ün ikinci sistemi ile ilgili belirli alanlarda somut gelişmeler olduğunu söyledi.
  • Hee heeee…tabi tabi…ülke menfaati tabi tabiii..!!
  • Türkiye'nin menfaatlerini çok düşünüyorsan mal varlığını bağışla ,istifa et git ailenin yaşadığı amerika'ya...
  • İphone 13 pro max alın kardeş. En kötü oyun indirir oynarız
  • Bu mu ülke menfaatini koruyacak?
  • Bırak masalı, paramount oteli olayını ve oğlunun thy'ye mal satan şirkette thy kartviziti ile nasıl çalıştığını anlat !

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, S-400'ün ikinci sistemi ile ilgili belirli alanlarda somut gelişmeler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Demir, Türkiye'nin çıkartıldığı F-35 programı için de "Programa ortaklık bedeli veya uçakların bedeliyle ilgili nasıl bir hal, yol bulunur bunun görüşmeleri yapılıyor" dedi.

Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayinde Küresel Stratejiler Konferansı'nda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Naki Polat, basın mensuplarıyla buluştu. 

F-16 ve F-35 görüşmeleriyle ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Demir, Savunma Sanayi Başkanlığı olarak CAATSA yaptırımlarına tabi olduklarını, ABD makamlarının SSB, şahsı veya diğer yaptırıma maruz kalan kişilerle görüşmediğini, hiçbir şekilde denklemde olmadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Demir, şöyle konuştu:

"Görüşmelerimiz Milli Savunma Bakanlığı kanalıyla yürütülüyor. F-35 konusunda ABD'nin çok net açıklamaları var, Türkiye'nin programdan çıkarıldığı konusunda. Genelde program ortaklıklarında Türkiye'nin belirli menfaatleri vardı. Bunun belirli bir kısmı gerçekleşti, programa ortaklık bedeli veya uçakların bedeliyle ilgili nasıl bir hal, yol bulunur bunun görüşmeleri yapılıyor. Görüşmenin kapsamı bu. F-16 modernizasyonu konusunda da Türkiye'nin çok önemli yetkinlikleri olduğunu da belirtmek isteriz."

HİNDİSTAN'A S-400 SATIŞI VE UKRAYNA'YA SİHA SATIŞI

Prof. Dr. Demir, Hindistan'ın S-400 satın alması ve Ukrayna'ya SİHA satışıyla ilgili ikinci parti konularına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Hindistan'ın girişimlerini biliyorduk, bizim görüşme yaptığımız zamanlarda da Hindistan'ın bu alımları söz konusuydu. Hindistan konusunda bir istisna tanınmakla ilgili inisiyatifi var ABD'nin, bunu görüyoruz. Bu da bilmiyorum çok şaşırtıcı olur mu, herhalde şaşırtıcı olmaz. Ukrayna'ya bir parti SİHA sattık, ikinci partiyi de inatla satıyoruz gibi bir şey değil. Bu bir süreçti, parti anlaşmaları vardı ve Ukrayna'da üretim ve yatırım gibi bir proje vardı. Ta baştan toptan projenin ilerlemesi bu, son gelişmelerle alakası yok. Firma ile Ukrayna tarafının başta oturup, masada anlaştığı konuların adım adım hayata geçmesi, daha önceki anlaşmaların gereği olarak onun devamı."

İsmail Demir; 'F-35 konusunda Türkiye'nin menfaatleri var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

~ 2 yıl önce
Hee heeee…tabi tabi…ülke menfaati tabi tabiii..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 2 yıl önce
Türkiye'nin menfaatlerini çok düşünüyorsan mal varlığını bağışla ,istifa et git ailenin yaşadığı amerika'ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onun yerine ~ 2 yıl önce
İphone 13 pro max alın kardeş. En kötü oyun indirir oynarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 2 yıl önce
Bu mu ülke menfaatini koruyacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail efendi ~ 2 yıl önce
Bırak masalı, paramount oteli olayını ve oğlunun thy'ye mal satan şirkette thy kartviziti ile nasıl çalıştığını anlat !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000