24 Eylül 2022, Cumartesi 13:24:40

İsmail Demir'den önemli F-16 açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, F-16 konusuyla ve savunma sanayiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
  • madem kabiliyetimiz var neden adamlara yalvarıyoruz. HAVA HAKİMİYETİ 5 YIL İÇİNDE YUNANİSTANA GEÇECEK. F-35 F-16 NIN İÇİNDEN GEÇER . anlamayanlara hikaye anlatmayın.
  • Helal olsun sizinle gurur duyoruz.
  • Yeter yalanlarinizdan
  • Adam ısrar ediyor tek rakibim F 16 diyor. Hatta 11. kattanda f 16 ya ben kafa attım diyor. Bildiği bişey olmasa vunu söylemez. Sayın Bakan bu kadar masrafa gerek yok. Toplayın bu adamları adam üst tavanım 46 bin feet diyor. İçirin bunlara ayranı uçurun bu adamları!
  • F-16 işide yalan oldu yani.
  • Tehniğden gidmeyecedin...
  • F35'lerin adı bile anılmıyor. Onu geçtik F16 da verilmiyor. Elimizde ne var? S400 ler. Nerede bunlar? Depoda çürüyor.. Neden kurulum yapıp aktive etmiyoruz? Sam amca kızıyor. Peki madem aktive edemeyeceğiz, neden aldık bu füzeleri ve son teknoloji uçaklardan vazgeçtik? Eeeeee hık mık milli muharip uçağı falan filan Inter Milan. Yunan bu uçakları aldığında hava üstünlüğü elinde olacak. 90 lardan kalma Ucaklarımız ve imanımız var evelallah. Onların son teknoloji uçakları varsa bizim de Allah'ımız var. Ne diyelim.
  • Koyalım başkanım

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, F-16 konusuyla ve savunma sanayiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmail Demir, "Türkiye alternatifsiz değildir. Su-35 dahil bütün alternatifler masaya gelir. Elimizdeki F-16'ları modernize etmekle ilgili son derece iddialıyız. ABD hiçbir şey vermese bile F-16'ları devreye alabilecek yerli sistemleri üzerine koyma kabiliyetimiz var." ifadelerini kullandı.

İsmail Demir'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Savunma sanayii özelinde verdiğimi taahhütler ve proje takvimleri var. Onların önemli bir kısmını 2023'e odaklama hedefimiz vardı. Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıkışı, KIZILELMA'nın uçuşu, bu önümüzdeki yılların önemli projeleri. Denizcilik anlamında Anadolu gemimiz servise girecek. TB-3 oraya hazır hale gelecek. Muhtelif çapta füzelerimiz var bunların birisi seyir füzesi. Onların gelişerek devreye girdiğini göreceğiz. GÖKBEY helikopterimiz uçuşlarını yaptı çok yoğun testlerden geçti. İlk teslimatımızı jandarmamıza yapacağız. Çok sayıda müşteri var. Hızla üretim zincirini tamamlayıp teslimatını sürdüreceğiz. Atmaca füzelerimiz yerli motorla uçmaya başlayacaklar. BOZDOĞAN hava füzelerimiz var. İMECE yer gözlem uydusu uzaya gidecek. Çok sayıda kara aracımız olduğu için onların çeşitli versiyonlarının devreye gireceğini göreceğiz.

Ticari boyutu önemli ama son zamanlardaki gelişimler gösterdi ki aslında orada kabiliyetinizin olması çok önemli. Ürünlerimizin teknolojik seviyelerini giderek artırıyoruz. Dünyada SİHA'ları herkes biliyor. Güney Afrika'da bazı şirketleri ziyaret ettik. Bizden daha iyi diyemiyoruz. Dünyada birçok ülke SİHA yapıyor ama belirli özelliklerde ön plana çıkıyoruz. Seyir füzesi olsun katı yakıtlı füzeler olsun bunlarda da dünyada gerçekten önde gelen ülkeler arasındayız. Sıralama yapmak istemiyorum ama ilk 10 içinde olduğumuz çok sayıda saha var.

Çıkarılma süreci bizim arzumuz dışında alınmış bir karar. Haksız olduğunu söylüyoruz. S-400'ün F-35 ile aynı argümanda bulunamamasının temeli yok. Burada çok net şekilde art niyetli ve S-400'ün bahane olarak kullanıldığını söyleyebilirim. Türkiye belirli kabiliyetleri kendi bünyesine kattı. Bizim MMU sürecimizde kullanıyor olacağız. Konunun ticari olarak gündeme gelmesi durumunda da dünyada üretilecek F-35'ten pay alacaktır. 11 milyar dolar iş payı vardı. Türkiye bu kadar parayı kaybetti tezi yanlıştır. bu işin hacmidir. Karı kaybetmişseniz de bu önümüzdeki 20-30 yıla yayılan bir şeydi. Biz ağlayacak değiliz süreçten çıkarılmanın programa maliyetinin 500-600 milyar dolar olduğunu söylediler.

Bizim hesaplarımıza göre, imalatta sağladığımız avantajlara göre uçak başı 7-8 milyon dolar ilave maliyet geleceğini düşünüyoruz. Birim F-35'ler 7-8 milyon dolar daha pahalı satılıyor olacak. Bu onlara olan maliyettir. Dönersek herkes karlı olur. Biz yalvarıp yakaracak durumda değiliz. Şu anda F-35 programından çıkıldık olmaması gerekiyor. Tüm görüşmelerde F-35 hakları konusu canlı tutulmaya devam edecek. Burada bir haklılık payımız var. Bu programdan çıkarılmanın verilen para karşılığında maliyeti var. Bizim tahminimiz 10-11 milyar dolar civarındaydı. O açıdan bütün görüşmelerde F-35 iddiamız, sorunların masada tutulması gerekiyor.

F-16 meselesine baktığımızda önce kendi uçaklarımı MMU, KIZILELMA'yı dört dörtlük devreye sokmam lazım. MMU hazırlamak ve en iyi kabiliyetlerle donatmak. HÜRJET'i muhtelif kabiliyetleri yerine getirecek şekilde devreye almak. İkincisi F-16 olmazsa ne olur benim birinci planım bu. Türkiye alternatifsiz değildir diyoruz. Su-35 dahil bütün alternatifler masaya gelir.

Önceliğimiz alternatifin yerine gelmesidir. Biz boşluğu dolduramadık öldük bittik diye bakılmamalıdır. Türkiye opsiyonsuz değildir. Milli sistemlerle vereceğimiz kabiliyetlerle belki hiçbir alternatif sisteme ihtiyacımız olmayacak. Benim arzum keşke bu süreci hızla başarabilsek ve bunların hiçbirine muhtaç olmasak. F-16 bazında elimizdeki F-16'larla modernize etmekle ilgili son derece iddialıyız. ABD hiçbir şey vermese bile F-16'ları devreye alabilecek yerli sistemleri üzerine koyma kabiliyetimiz var. Biz bütün gücümüzle Türkiye'nin hava kabiliyetlerini ele güne mecbur kılmayacak şekilde oluşturacağız. Üzerine koyacağınız kabiliyetler çok önemli. Silah sistemlerinin ne kadarı kontrolünüzde olduğunuz gibi bir dizi senaryo var. Hepsini çalışıp kolları sıvamamız gerekiyor. Türkiye kendi taleplerini yaptı. Bütün gücümüzle çalışacağımızı söyleyebilirim.

İsmail Demir'den önemli F-16 açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

hkkk tsk ~ 2 yıl önce
madem kabiliyetimiz var neden adamlara yalvarıyoruz. HAVA HAKİMİYETİ 5 YIL İÇİNDE YUNANİSTANA GEÇECEK. F-35 F-16 NIN İÇİNDEN GEÇER . anlamayanlara hikaye anlatmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Helal olsun sizinle gurur duyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dune kadar ~ 2 yıl önce
Calismadigi halde Teknikten maas alan adamdir, kimbilir daha nerelerden maas aliyor aciklasada bilsek
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Yeter yalanlarinizdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 2 yıl önce
Eğer siz Türk Savunma Sanayisinin o kutsal binası SSB, TC Savunma Sanayi Başkanlığını ziyaret etmiş olsaydınız bunu yazmazdınız. Ayrıca o binada yüzlerce vatan evladı oraya çay içmeyi gittiğini mi zannediyorsunuz maalesef sizin kullandığınız kelimeler demlenmemiş çay molasında geliştiğini gösteriyor.
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Aynen ,sen gelmelisin bu kurumun basina buralarda heba oluyorsun
Bir bitmediniz ~ 2 yıl önce
Kardeşim, hem bilmiyorsun, hem saçmalıyorsun. Size göre her şey yalan. 2 tane milli mühimmat adı söyleyemezsin, gelmişsin ona yalan buna yalan diyorsun. Yalan dediğin her şey IDEFIX, SAHA Expo ve diğer uluslararası fuarlarda sergileniyor. İhraç edilen onlarca ürün var. Muhalif olacağım derken komik duruma düşüyorsun.
Abi ~ 2 yıl önce
Adam ısrar ediyor tek rakibim F 16 diyor. Hatta 11. kattanda f 16 ya ben kafa attım diyor. Bildiği bişey olmasa vunu söylemez. Sayın Bakan bu kadar masrafa gerek yok. Toplayın bu adamları adam üst tavanım 46 bin feet diyor. İçirin bunlara ayranı uçurun bu adamları!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee ~ 2 yıl önce
F-16 işide yalan oldu yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ykb ~ 2 yıl önce
Tehniğden gidmeyecedin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay beeee. ~ 2 yıl önce
F35'lerin adı bile anılmıyor. Onu geçtik F16 da verilmiyor. Elimizde ne var? S400 ler. Nerede bunlar? Depoda çürüyor.. Neden kurulum yapıp aktive etmiyoruz? Sam amca kızıyor. Peki madem aktive edemeyeceğiz, neden aldık bu füzeleri ve son teknoloji uçaklardan vazgeçtik? Eeeeee hık mık milli muharip uçağı falan filan Inter Milan. Yunan bu uçakları aldığında hava üstünlüğü elinde olacak. 90 lardan kalma Ucaklarımız ve imanımız var evelallah. Onların son teknoloji uçakları varsa bizim de Allah'ımız var. Ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
Koyalım başkanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000