12 Ocak 2022, Çarşamba 13:29:02

İstanbul Havalimanı'nda toplanan atıklar sanata dönüştü

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle ürettiği portreler İstanbul Havalimanı’nda sergileniyor.
  • Yoğun ilgi görüyormuş
  • şu özel sektörün müdür şef gibi unvanlarına bayiliyorum:) 18 yaşında çocuğu müdür yapıyorlar
  • boş işler müdürlüğü
  • böyle boş şeyler yapacağına paramızı versin hala 3bin tl aliyoruz

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle ürettiği portreler İstanbul Havalimanı’nda sergileniyor.

İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi malzemelerin sanata dönüştüğü sergi, yolculardan yoğun ilgi görüyor. Sıfır atık konusunda başlattığı uygulamalarla daha önde İstanbul Havalimanı sıfır atık belgesinialan ilk havalimanı olma unvanını kazanan İstanbul Havalimanı, bir projeye daha imza attı. Bu kapsamda Sanatçı Deniz Sağdıç ile gerçekleştirileniş birliğiyle, İstanbul Havalimanı’nda toplanan atık karton, plastik ve kablove benzeri atıklar, birer sanat eserine dönüştü. Deniz Sağdıç’ın özenle yaptığıatık malzemelerden oluşan eserler, ‘Sıfır Noktası’ isimli sergiyle İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu alanında yolcuların beğenisine sunuldu.

“İstanbul Havalimanı sıfır atık belgesini alan ilk havalimanı olma unvanını da kazanmış oldu”  

Serginin açılışındakonuşan İGA Dijital Hizmetler ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, “Temiz bir gelecek için dünyanın en önemli gündem maddelerinden biriolan sıfır atık yaklaşımı tüm ekip ve paydaşlarımız tarafından da başarıkriteri olarak ele alınmaktadır. Tüm atık yönetimi altyapımız geri dönüşümü sağlayacak şekilde tasarlandı. Burada faaliyet gösteren paydaş ve taraflarımızatıklarını kağıt-karton, ambalaj, cam, organik ve evrenel atık olarak 5 farklıkategoriyle ayrıştırıyoruz. Bu çalışmalarla İstanbul Havalimanı sıfır atıkbelgesini alan ilk havalimanı olma unvanını da kazanmış oldu.



Eserlerin yapımında kullanılan tüm malzemelerin tamamının atık malzemeler kullanılarak yapıldığını kaydeden İnankul, “Bugün burada bizleri bir araya getiren Deniz Sağdıç’ın ‘Sıfır Noktası’ sergisi ileri dönümüşün önemini vurgulayarak sürdürülebilir bakış açısını hayatımıza dahil eden değerli eserlerden oluşuyor. Bu eserleri İGA vepaydaşların markalarını taşıyan eki üniformalardan, İstanbul Havalimanı atık yönetimmerkezi tarafından tespit ve keşfi yapılan plastik kutulardan, çöp poşetleri,kablolar gibi kullanılmış atık haline gelmiş malzemelerden yapılıyor olması  İGA olarak bizi ayrıca heyecanlandırmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“Bütün eserler her bir yolcunun bıraktığı küçük parçacıklardan oluşuyor”  

Sanatçı Deniz Sağdıç ise “Burada gördüğünüz bütün eserler, her bir yolcunun bıraktığı küçük parçacıklardanoluşuyor. Pet şişe kapaklarından, kartonlardan, alüminyum içecek kutularından,kablolardan oluşuyor. Burada gördüğünüz her bir nesne aslında bizimbütünlüğümüzle ilgili bir hikaye. İGA yönetimi katı atık ayrıştırma tesisi veburada yapılan bütün bu sürdürülebilirlikle sanatın bütünleşmesini sağlayan okadar dinamik bir ekip var ki onlarla birlikte insanların hayatına temasedebileceğimiz sıfır noktasından tekrar yeni bir bakışla insanlara dokunabileceğimizbu alanda hep birlikte projeyi ortaya koymak inanılmaz keyifliydi. Bunun daherkes tarafından algılanıyor olması, sanatın anlamının tekrar gündeliknesnelerle, eşyalarla aslında o kadar da kopuk bir şey olmadığını, hepimizin busanatın içinde nasıl var olduğumuzu hatırlatacak parçalarla bir bütünolduğumuzu göstermesi açısından burada olmaktan çok keyifliyim” şeklindekonuştu.



Elde edilecek gelirin bir kısmı sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak  

Sergideki Deniz Sağdıç’ın ekibiyle birlikte yaklaşık 4 aylık bir atölye çalışmasıyla ortayaçıkardığı 20 eser, İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar,İstanbul Havalimanı Atık Yönetim Merkezi’nde tespit ve keşfi yapılan plastikkutuları, çöp poşetleri, kablolar, düğmeler gibi kullanılmış/atık hale gelmişmalzemelerden oluşuyor. Düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen sergi üç aysüreyle İstanbul Havalimanı’nda sergilenecek. Eserlerin satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü İGA’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinde kullanılacak.

İstanbul Havalimanı'nda toplanan atıklar sanata dönüştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TGS YHM ~ 2 yıl önce
Yoğun ilgi görüyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemalettin ~ 2 yıl önce
şu özel sektörün müdür şef gibi unvanlarına bayiliyorum:) 18 yaşında çocuğu müdür yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
riza ~ 2 yıl önce
boş işler müdürlüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga guvenlik ~ 2 yıl önce
böyle boş şeyler yapacağına paramızı versin hala 3bin tl aliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru söz ~ 2 yıl önce
Kardeş ne güzel söylemişsin be. Allah razı olsun senden. Koca IT müdürünün uğraştığı şu antin kuntin işlere bak yahu ? Yav arkadas is yapin is!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000