02 Ağustos 2022, Salı 09:35:49

İstanbul Havalimanı'nın Yemek İşi Eski DGM Savcısına Verildi!

Sunexpress Havayolları’nın kokpit, kabin ve yolculara yaptığı ikramların içinden çıkan görüntüler mide bulandırmıştı. Havacılık sektörü bu görüntüleri tartışırken, yine bir yemek olayı ve bu kez Türkiye’nin tartışacağı konu ile gündeme gelecek. Bu kez yer İstanbul Havalimanı.
  • Önce yazmayı öğren yazdığından hiç bişi anlamadım
  • benim anlamadığım iga özel firma, mehmet cengiz de patron. kamu dairesi değil ki burası, kalyonla anlaşır istediğini istediğine verir, kendi parası değil mi? ha devlet devraldığında çıkartır o firmayı bu ayrı. adamda işletme hakkı var, devlet dairesi ya da kamu iktisadi teşebbüsü gibi haber yapmışsınız, ihale zorunluluğu yok ki bu adamların.
  • Daha bugun 150 kisiye yakin personel zehirlendi.kofteden dolayi.bizzat sahit olduk.suan aha yi cok ariyoruz.yemek yetmiyor.saatinde gelmiyor.hele de salata bolumu tam bi fiyaska.1 haftadir marulu ikiye bolup önümüze koyuyolar.yazik ya vallahi verilen paraya yazik.bizi dusunen yok ki
  • Aha dan şikayet ederken bu firmaya tutulduk. Dün yemek hakkında şikayet ettiğimizde yemekhane şefi gidin istediğiniz yere şikayet edin diyordu. Bu özgüven nereden geliyor acaba? Biraz personele saygı öğretin
  • Ben bu dünyada görmedikten öbür dünyayı ne yapım insanlar aç döner çiğ fasülye çiğ marulların içinden solucan çıkıyo pinçden taç saatinde gelmiyor felsefe çok kişiye yetmiyor bu nasıl yemek şirketi ben oraya 8 saat çalışıyorum yollan birlikte tam 11 saatim veriyorum birileri para kazasın çalışan ne bok yerse yesin ayıp sizin yaptığınız
  • 51 yaşında biri 90 larda en an fazla 18 yaşında olur. 20 olur 22 olur. o tarihte bunu kim tanırdı. bırakın bu işleri.
  • ister parmağını yalar ister ayağını. Cengiz özel şirket, firma özel. ama iki gündür sanki kamu ihalesinde yolsuzluk var gibi yaygara kopuyor. bize ne arkadaş bize ne. mevcut firma Kamu ihale denmi aldı. yook özel şirket istediğine yemek işini verir kime. adam savcıymış da mafyanın beyanı ile yargı kesiyorsunuz. işinize bakın işinize
  • Ne kadar ukala, nankör çalışan varsa almış eline klavyeyi işkembeden sallayıp duruyor. İşinize gelmiyorsa, beğenmiyorsanız istifa eder, çeker gidersiniz. İşler siz olmadan da pekâlâ yürür, kimse yüzünüze heves değil.
  • Kim nasıl ne şekilde kiminle ne yaptığı değil bizim nasıl bir yemekle karşı karşıya olacağımız önemli ben emekciyim yediğim yemeğe bakarım. Yıllarca anket yapılıp bizleri aha ya muhtac ettilet insallah bu firma gereken özeni gösterir
  • Yemek firmasının değişeceği aylar öncesinden konuşulan bir olaydı. Konu ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Sunexpress Havayolları’nın kokpit, kabin ve yolculara yaptığı ikramların içinden çıkan görüntüler mide bulandırmıştı. Havacılık sektörü bu görüntüleri tartışırken, yine bir yemek olayı ve bu kez Türkiye’nin tartışacağı konu ile gündeme gelecek. Bu kez yer İstanbul Havalimanı.

İstanbul Havalimanı’nda günde yaklaşık 10 bin personel ve görevliye yemek veriliyor. Havalimanının inşaat süreciyle yemek vermeye başlayan firma ile yollar ayrılarak yeni bir firmanın önü açıldı. Park Sosyal adlı bu firmanın sahibi Engin Baltacı, ünlü bir Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcısı.

İGA’nın iki ortağından biri olan Mehmet Cengiz ile yakın ilişkisi olan Engin Baltacı, Sedat Peker-Mehmet Cengiz polemiğinden Türkiye’nin gündemine gelmiş, rüşvet karşılığı Sedat Peker’i tahliye ettirdiği iddia edilmişti.

İşte İstanbul Havalimanı’ndaki yemek veren firma değişikliği de tam bu tartışmaların yaşandığı sürece denk geldi.

AirportHaber’in değişik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Mehmet Cengiz ile eski DGM Savcısı Engin Baltacı arasında derin bir ilişki ağı var. Hatta Engin Baltacı’nın İstanbul Havalimanı etrafında herhangi bir yemek üretim yeri bulunmazken, bir önceki yemek firmasının tesislerinin yarısının satın alınarak Engin Baltacı’ya bila-bedel verildiği de gelen bilgiler arasında.

İnşaat süreci hariç üç yılı aşkın süredir personel yemeği veren firmadan bir günde alınarak Park Sosyal adlı şirkete verilen ikram hizmetlerinin ardından tartışmalar da beraberinde geldi.

YEMEK FİRMASI NEDEN DEĞİŞTİ?

Ana soru bu!

İşte burada Sedat Peker’in iddialarını güçlendirici ilişkiler ağının etkili olduğu düşülüyor. Mehmet Cengiz ile yakın ilişkisi bulunan DGM Savcısı Engin Baltacı’ya yemek işinin “Sus payı” olarak verildiği iddia ediliyor.

Öte yandan polis, jandarma, gümrük personeli ve DHMİ personeli dahil toplamda 10 bin kişiye yemek verilen İstanbul Havalimanı’nda her bir kişinin yediği yemeğin bedeli ortalama 50 TL civarında olduğu ifade ediliyor. Günlük 10 bin kişi için yaklaşık 500 bin TL’lik fatura İGA’ya kesiliyor ve bu rakam aylık 15 milyon lirayı aşıyor.

1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren İGA ve kamu personelinin yemek işini üstlenen firmanın alelacele bir tabelayı da devraldığı tesisin girişine koyduğu öğrenildi.



Şimdi kamuoyu şu sorulara İGA’nın sahiplerinden özellikle Mehmet Cengiz’den şu soruların cevabını bekliyor:

  • İstanbul Havalimanı’nın yemeğini dağıtan firma değişikliği neden değiştirildi ve bu değişiklik bir ihale sonu mu gerçekleşti?
  • İstanbul Havalimanı etrafında hiçbir fiziki yemek üretim yeri olmayan Park Sosyal adlı firmaya yemek işinin verilmesinin arkasında hangi gerçekler yatıyor?
  • Yemek üretim fabrikası olmayan firmaya bir önceki firmanın bazı bölümlerinin satın alınarak verildiği ve altın tepsi içinde sunulan bu milyonlarca liralık kazanç kapısının Park Sosyal firmasına bila bedel verildiği doğru mudur?
  • İGA yemek işi Engin Baltacı’ya, Sedat Peker iddialarının perde arkasını açıklamaması için “Sus payı” olarak diyet ödemesi olarak mı verilmiştir?
  • Mehmet Cengiz bu işin Engin Baltacı’ya verilmesi için ısrarcı olmuş mudur?


İşte bu ve buna benzer sorular DGM Savcısı Engin Baltacı’nın paraşütle gelerek İGA personeline yemek verecek olmasının perde arkasını aralayacak.

©AirportHaber.com/Özel


 

İstanbul Havalimanı'nın Yemek İşi Eski DGM Savcısına Verildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ftm ~ 2 yıl önce
Önce yazmayı öğren yazdığından hiç bişi anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igalı ~ 2 yıl önce
benim anlamadığım iga özel firma, mehmet cengiz de patron. kamu dairesi değil ki burası, kalyonla anlaşır istediğini istediğine verir, kendi parası değil mi? ha devlet devraldığında çıkartır o firmayı bu ayrı. adamda işletme hakkı var, devlet dairesi ya da kamu iktisadi teşebbüsü gibi haber yapmışsınız, ihale zorunluluğu yok ki bu adamların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cebo ~ 2 yıl önce
Daha bugun 150 kisiye yakin personel zehirlendi.kofteden dolayi.bizzat sahit olduk.suan aha yi cok ariyoruz.yemek yetmiyor.saatinde gelmiyor.hele de salata bolumu tam bi fiyaska.1 haftadir marulu ikiye bolup önümüze koyuyolar.yazik ya vallahi verilen paraya yazik.bizi dusunen yok ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bazuka ~ 1 yıl önce
Bende O firmada Çalışan Bir Personeldim
İgacı ~ 2 yıl önce
Aha dan şikayet ederken bu firmaya tutulduk. Dün yemek hakkında şikayet ettiğimizde yemekhane şefi gidin istediğiniz yere şikayet edin diyordu. Bu özgüven nereden geliyor acaba? Biraz personele saygı öğretin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşe ~ 2 yıl önce
Ben bu dünyada görmedikten öbür dünyayı ne yapım insanlar aç döner çiğ fasülye çiğ marulların içinden solucan çıkıyo pinçden taç saatinde gelmiyor felsefe çok kişiye yetmiyor bu nasıl yemek şirketi ben oraya 8 saat çalışıyorum yollan birlikte tam 11 saatim veriyorum birileri para kazasın çalışan ne bok yerse yesin ayıp sizin yaptığınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peker kaç yaşında ~ 2 yıl önce
51 yaşında biri 90 larda en an fazla 18 yaşında olur. 20 olur 22 olur. o tarihte bunu kim tanırdı. bırakın bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 2 yıl önce
Adamın mali canı kimi isterse işini ona yaptırır. Sana ne. Savcı savcı iken işini düzgün yapmıyorsa iş başka olur.
bal tutan ~ 2 yıl önce
ister parmağını yalar ister ayağını. Cengiz özel şirket, firma özel. ama iki gündür sanki kamu ihalesinde yolsuzluk var gibi yaygara kopuyor. bize ne arkadaş bize ne. mevcut firma Kamu ihale denmi aldı. yook özel şirket istediğine yemek işini verir kime. adam savcıymış da mafyanın beyanı ile yargı kesiyorsunuz. işinize bakın işinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her haltı savunmayın ~ 2 yıl önce
Sizin dininize göre akrabalara torpil de sünnet. Sonuçta akrabaya sahip çıkmak gerekiyor dininize göre değil mi? Bir kere de yediğiniz haltı kabul etseniz, şaşarım.
FAKİR ~ 2 yıl önce
Ne kadar ukala, nankör çalışan varsa almış eline klavyeyi işkembeden sallayıp duruyor. İşinize gelmiyorsa, beğenmiyorsanız istifa eder, çeker gidersiniz. İşler siz olmadan da pekâlâ yürür, kimse yüzünüze heves değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uy Aha ~ 2 yıl önce
Kim nasıl ne şekilde kiminle ne yaptığı değil bizim nasıl bir yemekle karşı karşıya olacağımız önemli ben emekciyim yediğim yemeğe bakarım. Yıllarca anket yapılıp bizleri aha ya muhtac ettilet insallah bu firma gereken özeni gösterir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK PERSONEL ~ 2 yıl önce
Yemek firmasının değişeceği aylar öncesinden konuşulan bir olaydı. Konu ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000