01 Aralık 2021, Çarşamba 14:40:22

Japonya'da F-16 krizi!

ABD'ye ait bir savaş uçağı, acil durum nedeniyle Japonya'da dağlık bölgeye iki yakıt tankı bıraktı. Aomori Havalimanı'na acil iniş yapan F-16 nedeniyle 7 ticari uçuşta aksama yaşandı.
  • İşte Dillendirilmeyen dünya gerçeği.. Almanya'da 35.000 ve Japonya'da 50.000 üzeri Amerikan askeri var ve uçakları istedikleri gibi bu ülkeler üzerinde uçuyor. Her 2 ülkenin kendi muharip güçleri ve saldırı silahları Amerikalılardan az. Esaret altında refah içinde yaşa. Tersi mi bu mu? Tercih meselesi.
  • 2. Dünya savaşında hakettigi yenilgi sonrası, Japonya halen, Abd işgali altındadır. Kimi , nasıl soruşturabilir?
  • Ustunde yapilan Block denilen onca iyilestirmeye ragmen Hizla eski teknoloji haline gelmis sonucta 80 lerin ucagidir F16
  • Japonya Onurdan Gururdan dem vuran ancak.. Enteresan bicimde Abd nin kendi insanina yaptigi kitle imhasini sineye cekmis bir ulke.. Koledir su anda

ABD'ye ait bir savaş uçağı, acil durum nedeniyle Japonya'da dağlık bölgeye iki yakıt tankı bıraktı. Aomori Havalimanı'na acil iniş yapan F-16 nedeniyle 7 ticari uçuşta aksama yaşandı.

Japonya'da konuşlu bulunan ABD güçlerine ait bir savaş uçağının yakıt tankı bırakması ülkede krize neden oldu.

Ülkenin kuzeyindeki Aomori eyaletindeki Misawa Hava Üssü'nde görevli F-16 savaş uçağı, uçuş sırasında yaşanan olağanüstü bir durum nedeniyle bölgedeki dağlık alana iki yakıt tankı bıraktı.

Olay ülkede konuşlu ABD güçleri tarafından doğrulanırken, yakıt tankı bırakan savaş uçağı saat 18.10 sıralarında Aomori Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi. Savaş uçağının gerçekleştirdiği acil iniş nedeniyle planlanan 7 ticari uçuş ise askıya alındı.

Uçağın gece saat 01.00 sıralarında pistten aprona çekilmesiyle havalimanındaki Trafik normale dönerken, detaylı soruşturma başlatıldı.

53 BİN ABD ASKERİ PERSONELİ BULUNUYOR

Yaklaşık 53 bin Amerikan askeri personeline ev sahipliği yapan Japonya'da, ABD güçlerinin varlığı zaman zaman yerel halkın tepkisini çekiyor. Yerleşim yeri yakınında bulunan askeri üsler risk oluşturduğu gerekçesiyle eleştiri konusu olurken, ABD ordusu ile ilişkili kazalar sık sık kamuoyunun gündemine geliyor.

Japonya'da F-16 krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Yolcu ~ 2 yıl önce
İşte Dillendirilmeyen dünya gerçeği.. Almanya'da 35.000 ve Japonya'da 50.000 üzeri Amerikan askeri var ve uçakları istedikleri gibi bu ülkeler üzerinde uçuyor. Her 2 ülkenin kendi muharip güçleri ve saldırı silahları Amerikalılardan az. Esaret altında refah içinde yaşa. Tersi mi bu mu? Tercih meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize ~ 2 yıl önce
YApmak istedikleri tam olarak bu
İşgal ~ 2 yıl önce
2. Dünya savaşında hakettigi yenilgi sonrası, Japonya halen, Abd işgali altındadır. Kimi , nasıl soruşturabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkindaligin ~ 2 yıl önce
Farkindaligin ibret verici, sevindim, tesekkur ederim
Eski teknoloji ~ 2 yıl önce
Ustunde yapilan Block denilen onca iyilestirmeye ragmen Hizla eski teknoloji haline gelmis sonucta 80 lerin ucagidir F16

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanılıyorsunuz ~ 2 yıl önce
Yeni üretilen versiyonlar her yönüyle yeni teknoloji kullanılarak güncelleniyor. 80'lerde üretilen ilk blok ile şimdikiler arasında çok fark var (Örn: AESA radar). Dış görünüş aynı sadece
Koledir ~ 2 yıl önce
Japonya Onurdan Gururdan dem vuran ancak.. Enteresan bicimde Abd nin kendi insanina yaptigi kitle imhasini sineye cekmis bir ulke.. Koledir su anda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 2 yıl önce
Japonlar muazzam bir potansiyele sahip bir millet ama haklısın malesef... yine de kendilerine saygı duyuyorum.
Amerika ~ 2 yıl önce
Almanya’da öyle… Kendi ülkelerinde o muazzam ekonomi ve teknolojilerine karşın ezik durumdalar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000