02 Aralık 2022, Cuma 15:13:51

Kısa mesafeli uçuşlarla ilgili önemli karar

Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla trenle 2,5 saat mesafedeki yerlere uçakla yolculuk yasaklandı.
  • Türkiye'de olsa tren bilet fiyatları yüzde 250 artmıştı.
  • ya bunlar hiç işi bilmiyor, sonuç itibariyle bizi kıskanmaya devam ediyorlar. yahu para gelecek yerde karbon marbon ne yazar yaa! avrupa’nın çöplerini satın alıyoruz, havasını da alırız
  • Zaten trenkerin çok daha uygun fiyata uçaklardan daha rahat ve konforlu bir seyahat imkanı sağladığını düşünürsek bunu zaten seyehat edenlerin herhangi bir kısıtlama konmadan zaten kendileri yapıyor olmaları gerekiyordu ama ne yazıkki ülkemiz gibi demir yolları yeterince gelişmemiş ve sefer sayıları az olan yerlerde bu kararın uygulanması çok da olası gözükmüyor.
  • tren şirketlerine haksız kazanç sağlar.
  • Tren yolu hatları gelismis olan pek çok ülke iç hat uçuşu yapamayacak o zaman
  • Talep artar aynı hesap.

Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla trenle 2,5 saat mesafedeki yerlere uçakla yolculuk yasaklandı.

Avrupa Komisyonu'nda yapılan bir oylama ile karbon emisyonlarının düşürülmesi amacıyla trenle iki buçuk saatten az bir sürede kat edilebilecek mesafedeki uçuşlarının kaldırılması teklifi kabul edildi.

İklim krizi ile mücadele için alınan karar, Avrupa'da karbon emisyonlarını 2030'da 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 30 azaltmayı hedefliyor.

Örneğin Hollanda Kraliyet Hava Yolları (KLM) tarafından gerçekleştirilen Amsterdam-Düsseldorf seferleri söz konusu karar sonrası iptal edilmek zorunda kalacak. İki şehir arasında Deutsche Bahn tarafından düzenlenen tren seferlerinin süresi (aktarmasız) 2 saat 21 dakika sürüyor.

©AirportHaber.com

Kısa mesafeli uçuşlarla ilgili önemli karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Tr ~ 1 yıl önce
Türkiye'de olsa tren bilet fiyatları yüzde 250 artmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 1 yıl önce
ya bunlar hiç işi bilmiyor, sonuç itibariyle bizi kıskanmaya devam ediyorlar. yahu para gelecek yerde karbon marbon ne yazar yaa! avrupa’nın çöplerini satın alıyoruz, havasını da alırız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok mantıklı ~ 1 yıl önce
Zaten trenkerin çok daha uygun fiyata uçaklardan daha rahat ve konforlu bir seyahat imkanı sağladığını düşünürsek bunu zaten seyehat edenlerin herhangi bir kısıtlama konmadan zaten kendileri yapıyor olmaları gerekiyordu ama ne yazıkki ülkemiz gibi demir yolları yeterince gelişmemiş ve sefer sayıları az olan yerlerde bu kararın uygulanması çok da olası gözükmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fsb ~ 1 yıl önce
tren şirketlerine haksız kazanç sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domestic ~ 1 yıl önce
Tren yolu hatları gelismis olan pek çok ülke iç hat uçuşu yapamayacak o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava taksiye ~ 1 yıl önce
Talep artar aynı hesap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hım ~ 1 yıl önce
Tren diyorlar
Tamam ~ 1 yıl önce
Biz de trene talep dedik zaten
Kuzum ~ 1 yıl önce
Heee herkes artik Easy jet ile 60 Euroya gittigi yere simdi ucus iptal edildi diye gidip 25 bin Euro verip hava taksiyle gidecek. Allah akil fikir versin kuzuma.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000