21 Eylül 2022, Çarşamba 08:38:01

KKTC'ye doğrudan uçuş haberi geniş yankı buldu

Rusya’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşların başlaması için çalışıldığı iddiası Yunan ve Güney Kıbrıs medyasında büyük yankı uyandırdı.

Rusya’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşların başlaması için çalışıldığı iddiası Yunan ve Güney Kıbrıs medyasında büyük yankı uyandırdı.

Güney Kıbrıs merkezli yayın kuruluşu ‘alphanews’, “Türk basını Rusya’dan ‘sözde’ devlete doğrudan uçuşların başlayacağını yazıyor” başlığıyla haberi aktarırken, Politisnews, Dialogos, RİK radyosu, Philenews, Brief, Offsite News ve Yunanistan merkezli ANT1 ile Kathimerini’nin, söz konusu haberi aktarırken KKTC için “işgal altındaki topraklar” ifadesini kullanması dikkat çekti. Ayrıca yayınlar 15 Kasım’da açılması planlanan yeni Ercan Havalimanı’nın da yasa dışı olduğunu öne sürdü.

‘Cyprustimes’ ise haberi, “Rusya’dan işgal altındaki topraklara direkt uçuşlar, ABD’nin Güney Kıbrıs’a silah ambargonu kaldırılmasına yanıt” başlığıyla yayınladı. ‘Cyprusmail’ ise iddiayı değerlendirmesi için ulaştığı hükümet sözcü yardımcısı Niovi Parissinou’nun “Şu anda söyleyebileceğim tek şey, konuyla ilgili resmi bir güncelleme olmadığıdır. Resmi bir şey olduğunda buna göre ele alınacaktır. Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili makamlar da gelişmeleri izliyor” açıklamasına yer verdi.

Güney Kıbrıs kanalı ‘Sigma TV’ haberinde, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Milliyet’e yaptığı “Rusya’dan uçuşların başlaması, tanınma yönünde çok önemli bir adım olur” değerlendirmesini ön plana çıkardı. Yunan gazetesi Proto Thema, iddiayı “Lefkoşa ve Avrupa Birliği’ne meydan okuyan hareketler” yorumuyla verdi. Öte yandan, KKTC gazetesi Yenidüzen’e konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Bu yönde bazı resmi girişimler var ama açıklama yapmak için oldukça erken. Çalışmalar devam ediyor” dedi. 15 Kasım tarihinde yapılacağı iddia edilen direkt uçuşla ilgili müracaatın özel bir şirket tarafından yapıldığını belirten Arıklı, “Müracaatı değerlendiriyoruz. Görüşmeler devam ediyor” ifadesini kullandı. (Milliyet)

KKTC'ye doğrudan uçuş haberi geniş yankı buldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000