20 Mart 2023, Pazartesi 09:54:02

Kolombiya'da helikopter kazası: 4 ölü!

Kolombiya'da askeri helikopterin ormanlık alana düşmesi sonucu iki subay ve iki astsubay olmak üzere 4 asker hayatını kaybetti
  • tail rotor fail. bakımcıların önemini ortaya koyan bir kaza. hangi milletten olursa olsun havacılık kazaları üzücüdür. İnşallah olası başka kazaları önleyecek dersler çıkarılır.
  • Kkasik kuyruk rotoru etkinliğinin kaybı.o yükseklite howerde süratsiz durmak gibi bir saçmalığın sonucunda yaşanması muhtemel bir kaza. Eğer azda olsa ileri sürati olsa bu şekilde kontrolsüz bir düşüş olmazdı. Umarım bundan ders çıkaranlar çok olur.

Kolombiya ordusundan yapılan açıklamada, EJC 4227 numaralı askeri helikopterin Quibdo kentine bağlı La Playita Mahallesi'ndeki ormanlık alana düştüğü bildirildi.

Kazada, iki subay ve iki astsubay olmak üzere 4 askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, kazada ölen askerlerin ailelerine baş sağlığı dileğinde bulunarak, "Maalesef kazadan kurtulan olmadı, yetkililerin derhal bölgeye gitmesi talimatı verdim" ifadesini kullandı.

Kolombiya basınında çıkan haberlere göre, operasyondan dönen askeri helikopterin mekanik bir arıza nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde de helikopterin düşme anı yer alıyor.
 

Kolombiya'da helikopter kazası: 4 ölü!

Yorumlar

tail rotor ~ 1 yıl önce
tail rotor fail. bakımcıların önemini ortaya koyan bir kaza. hangi milletten olursa olsun havacılık kazaları üzücüdür. İnşallah olası başka kazaları önleyecek dersler çıkarılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klasik ~ 1 yıl önce
Kkasik kuyruk rotoru etkinliğinin kaybı.o yükseklite howerde süratsiz durmak gibi bir saçmalığın sonucunda yaşanması muhtemel bir kaza. Eğer azda olsa ileri sürati olsa bu şekilde kontrolsüz bir düşüş olmazdı. Umarım bundan ders çıkaranlar çok olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000