11 Ekim 2021, Pazartesi 16:21:58

Kripto para ile uçak bileti satışı başlıyor

Kripto para varlıkları gitgide gündelik hayatın içine girmeye başlıyor. Son olarak Venezuela’da önemli bir adım daha atıldı. Latin Amerika ülkesinde uçak bileti için kripto para ile alım yapılabilecek.
  • Lufthansa başladı ufak testlere

Kripto para varlıkları gitgide gündelik hayatın içine girmeye başlıyor. Pek çok özel şirket kriptolarla ödemeyi kabul ediyor. Buna ülkeleri ve ülkelere bağlı kurumları da dahil edebiliriz. Gün geçtikçe kripto varlıklara güven artıyor. İşin içine kurumsal yatırımcı ve şirketlerin girmesiyle piyasa ciddi bir potansiyele ulaştı. Son olarak Venezuela’da önemli bir adım daha atıldı.

Latin Amerika ülkesinde uçak bileti için kripto para ile alım yapılabilecek. Venezuela’da bulunan Maiquetia Uluslararası Havalimanı ödemeleri kripto paralarla alacağını duyurdu. Havalimanı Direktörü Freddy Borges tarafından yapılan açıklamada ödeme sistemlerine kripto varlıklarında ekleneceğini açıkladı. Henüz faaliyete girmese de Venezuela’nın attığı adım kripto camiası tarafından olumlu karşılandı.

Kripto Para Haber'de yer alan bilgilere göre; Latin Amerika ülkeleri kripto varlıklara sıcak bakıyor. Ülkeler, geleceğin teknolojisi olarak düşünülen varlıklara olumlu yaklaşıyor. Özellikle dolara karşı Bitcoin ve türevlerinin önemli silah olacağı düşünülüyor. Bu yüzden gelişmekte olan ülkelerin kripto paralara daha fazla ilgi gösterdiği bir gerçek.

Turistler, kripto para ile bilet satın alacak

Maiquetia Uluslararası Havalimanı’nı kullanacak olan turistler, kripto varlıklarıyla bilet satın alabilecek. Henüz bilet satışı yapılmasa da gelecek yıllarda faal olacağı düşünülüyor. Turistlerin daha kolay alım yapabilmesi adına Bitcoin ve türevleri bilet satışı yapılacak. Bu adım faaliyete geçtiğinde kullanabilirliği daha çok ses getirecek.

Maiquetia Uluslararası Havalimanı için öncelikle Dash, Bitcoin ödemeleri kabul edilecek daha sonrasında diğer varlıklarında sisteme dahil olacağı düşünülüyor. Maiquetia Uluslararası Havalimanı Direktörü Freddy Borges ise konuyla alakalı şunları söyledi;

“Sunacrip ile koordineli bir çalışma yapılacak. Havalimanı platformlarında ve ticari alanlarda kripto para ile ödemeyi etkinleştirmek için düğmeye basacağız.”

Kripto para ile uçak bileti satışı başlıyor

Yorumlar

Lufthansa ~ 3 yıl önce
Lufthansa başladı ufak testlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000