11 Ocak 2022, Salı 16:01:38

Nakliyat-İş: "Pegasus'un haksız işten çıkarmaları tespit edildi"

Pegasus Hava Yolları çalışanlarının üye olduğu Nakliyat-İş Sendikası'ndan işten çıkarılmalarla ilgili açıklama geldi.
  • Mışıl mışıl uyumaya devam mı müdürler?Geliyor gelmekte olan ;)
  • HAK VERİLMEZ ALİNİR! şimdi içerdeki arkadaşlara söylüyorum. Elbet iş hayatı zor lakin bu emek hırsızlarınin yaptiklarina son vermek adına hakkınızı aramanız şart. Ucuz bilete, sağlık sigortasina tav olup üç kuruşa çalışmanın hiç bir manası yok. Artık bilet hakkımda, sağlık sigortasında yok ama aç değilim açıkta değilim ve gayet mutlu huzurluyum. Bazı imkanları kaybetmemek için alinterinizi, emeğimizi birilerine peşkeş çektirmeyin. Unutmayın arkadaşlar HAK VERİLMEZ ALİNİR. TİPKİ BİZ GİBİ! Vesselam...
  • Çelebi ve havaş ile görüşmeler sürüyor. Gündemde tüm ekipmanlarıda vererek handling yükünden kurtulmak. Pgs mavi yaka çalıştırmanın zorluğunu fark etti.
  • Burasi Turkiye, malesef Turkiye’de hak aramak, sendika isleri cok zor cunku biz Turkler birlik olamiyoruz.
  • Haklıydık. Kazandık.
  • HAKLI MÜCADELEMİZİ ER YADA GEÇ KAZANACAĞIZ SABIR İLE BEKLİYORUZ BİZLERİ UNUTMAYIP SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTAN HERKESE SAYGILARI SUNUYORUM İYİKİ VARSINIZ SAYGILARIMLA
  • 1000 kişi aynı gün üye olursa kimseyi atamaz beraber güçlüyüz .
  • Haklıyız kazanacağız. Gerçekleri saklayamacaksiniz.
  • Adalet er yada geç yerini bulacak!!! Haklarını vermeden çıkardığınız insanların ne yaşadıklarını sizler anlayamazsınız!!! Yıllarca ne şartlarda çalıştırdınız siz daha iyi biliyorsunuz! Bu yaşanılan şeylerde kimlerin parmağı varsa; bir gün aynısını sizler de yaşayacaksınız!!!
  • Allah'ın izniyle sendika girecek pegasusa dünya alemde biliyor sendikalı olduğumuz için işten çıkarıldik hala içerde çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum hani ocakta kar payı verilecekti yalan geçmişe dönük pazar mesai paraları yatırılacak dediler yalan ve en acısı biliyormusun 10 senelik çalışan ile ise yeni başlayan bir çalışanın maaşı aynı olması gerçekten hicmi zorunuza gitmez bir insanın üzücü

Pegasus Hava Yolları çalışanlarının üye olduğu Nakliyat-İş Sendikası'ndan işten çıkarılmalarla ilgili açıklama geldi. Sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışanların sendikal faaliyetler nedeniyle işten atıldığını tespit ettiğini duyurdu.

Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş., Sendikamız Üyesi işçileri Sendikal Faaliyetlerinden Dolayı işten Attığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tarafından da Tespit Edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapmış olduğumuz şikayet üzerine Bakanlığın iş Başmüfetişi tarafından teftiş yapılmış inceleme sonucunda, baş vurduğumuz dönemde Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'de ki 36 üyemiz işçinin iş akitlerine, sendikal faaliyetlerden dolayı son verildiği tespit edilmiştir.

Sendikamız 2021 yılının ilk aylarından itibaren Pegasus Havayolları'nda sendikal örgütlenme çalışması başlatmış ve önemli sayıda işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak Pegasus işvereni örgütlenmeyi engellemek ve işçileri sendikadan vazgeçirmek için bugüne kadar farklı kıdem ve pozisyonlarda çalışan, 80'i sendikamız üyesi toplam 106 çalışanı hiçbir gerekçe göstermeden işten atmıştır.

işten çıkartılan üyelerimiz adına sendikamız tarafından "İşe iade ve Tazminat Davaları" açılmıştır. Davalar sürmektedir. Davalara sendikamız avukatlarıyla birlikte, Genel başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreteri Erdal Kopal, Yöneticilerimiz ve işten atılan işçiler toplu bir biçimde girmektedir.

Sendikamız Pegasus örgütlenmesi devam etmektedir. Pegasus çalışanları sendikal!, toplu iş sözleşmeli olana kadar mücadelemiz sürecektir."



 

Nakliyat-İş: "Pegasus'un haksız işten çıkarmaları tespit edildi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Keldinç ~ 2 yıl önce
Mışıl mışıl uyumaya devam mı müdürler?Geliyor gelmekte olan ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Abi sendika olmaaaaz. Kaç aydır çok az kaldı diyorsunuz. 1 arpa boyu yol yapamadınız
S.A.Y ~ 2 yıl önce
HAK VERİLMEZ ALİNİR! şimdi içerdeki arkadaşlara söylüyorum. Elbet iş hayatı zor lakin bu emek hırsızlarınin yaptiklarina son vermek adına hakkınızı aramanız şart. Ucuz bilete, sağlık sigortasina tav olup üç kuruşa çalışmanın hiç bir manası yok. Artık bilet hakkımda, sağlık sigortasında yok ama aç değilim açıkta değilim ve gayet mutlu huzurluyum. Bazı imkanları kaybetmemek için alinterinizi, emeğimizi birilerine peşkeş çektirmeyin. Unutmayın arkadaşlar HAK VERİLMEZ ALİNİR. TİPKİ BİZ GİBİ! Vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ltfj ~ 2 yıl önce
Çelebi ve havaş ile görüşmeler sürüyor. Gündemde tüm ekipmanlarıda vererek handling yükünden kurtulmak. Pgs mavi yaka çalıştırmanın zorluğunu fark etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 2 yıl önce
Uydurma ......
This is Turkey ~ 2 yıl önce
Burasi Turkiye, malesef Turkiye’de hak aramak, sendika isleri cok zor cunku biz Turkler birlik olamiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gjj ~ 2 yıl önce
Hicdegilse ilan ediyor thyde hava is ne yapıyor sendika baskani sesi çıkmıyor
Ghjj ~ 2 yıl önce
Sendika bir bakıma yardımcı olmaya çalışıyor havais nediyor anlaş git kendine iş bul diyor
Reha Dursun ~ 2 yıl önce
Haklıydık. Kazandık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammed tekiner ~ 2 yıl önce
HAKLI MÜCADELEMİZİ ER YADA GEÇ KAZANACAĞIZ SABIR İLE BEKLİYORUZ BİZLERİ UNUTMAYIP SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTAN HERKESE SAYGILARI SUNUYORUM İYİKİ VARSINIZ SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beraber ~ 2 yıl önce
1000 kişi aynı gün üye olursa kimseyi atamaz beraber güçlüyüz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşcan ~ 2 yıl önce
Haklıyız kazanacağız. Gerçekleri saklayamacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mis.Hiz.Memuru ~ 2 yıl önce
Adalet er yada geç yerini bulacak!!! Haklarını vermeden çıkardığınız insanların ne yaşadıklarını sizler anlayamazsınız!!! Yıllarca ne şartlarda çalıştırdınız siz daha iyi biliyorsunuz! Bu yaşanılan şeylerde kimlerin parmağı varsa; bir gün aynısını sizler de yaşayacaksınız!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet yerini bulacak ~ 2 yıl önce
Allah'ın izniyle sendika girecek pegasusa dünya alemde biliyor sendikalı olduğumuz için işten çıkarıldik hala içerde çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum hani ocakta kar payı verilecekti yalan geçmişe dönük pazar mesai paraları yatırılacak dediler yalan ve en acısı biliyormusun 10 senelik çalışan ile ise yeni başlayan bir çalışanın maaşı aynı olması gerçekten hicmi zorunuza gitmez bir insanın üzücü

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000