22 Haziran 2022, Çarşamba 08:47:32

Orman yangınına 20 helikopter 14 uçak ile müdahale

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.
  • Yahu bu 1,000 sayısını yazıyla 'Bin' olarak yazmak bir tek bizim medyamızda var. Bir de büyük harfle! Siz hiç İngilizce haberde gördünüz mü: - One thousand 480 firemen vs? 1,480 yaz geç abi. Bin 480 Salman Bin 480. Dubaili.
  • Bu iş Air traktor ile olmaz. Yangına ilk müdahaleye zamanında gelebilir ama sonraki seferlerde gecikmeler olur. Nedeni havaalanına dönüp dolum yapacak sonra tekrar havalanıp yangına gidecek. Şu havzalarından suyu alma kabiliyeti bizdekilerde yok.
  • bakalım THK nın modernize edilen hurdaları ne kadar işe yarayacak.
  • Skandalların kurumu THK. Kör ölür, badem gözlü olurmuş. 3 tane yangın uçağını adam gibi işletmediler. Yolsuzluk yapmaktan utanmadılar ve vazgeçmediler. Devlet bunları kapının önüne koydu. Şimdi gazetelere bakıyorsun, THK da THK. Sanki onca parayı, malı, mülkü başkası iç etti. Sana kötülük edene sempati göstermeyeceksin! Askerin dostluğuna kanma, kibarlığına inanma. Ellerindeki uçaklar bakım görüp servise alınabilecek durumdaysa devlet tarafından el konulup, bu THK denen bataklığı kurutmak gerek. THK'nın uçağı diye bir şey yok. Hepsi halkın olacak.
  • bir memlekette ağaç olmak bile çile olabilir mi, yazıklar olsun. bu arada bekir pakdemirli, geçen sene yanan ormanların vebali senin üzerinedir, ölene kadar unutmayacağız unutturmayacağız senin bu ihanetini.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.

Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688'i Orman personeli olmak üzere toplam Bin 480 personel katılıyor. Rüzgarın şiddetinin dün geceye oranla düşmesi nedeniyle alevlerin ilerlemesi kısmen durdu.

Uçak ve helikopterler sık sık yoğun dumanlık alanlara sorti yaparak yangının önünü kesmeye çalışıyor. Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler sevk edilirken, bölgeye ulaşan ekipler karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

Bakan Kirişci: 'Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te devam eden yangınlara ilişkin, "Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı” ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris'te kahraman personelimizin yangın söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı” ifadelerini kullandı.

Orman yangınına 20 helikopter 14 uçak ile müdahale

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bin ~ 2 yıl önce
Yahu bu 1,000 sayısını yazıyla 'Bin' olarak yazmak bir tek bizim medyamızda var. Bir de büyük harfle! Siz hiç İngilizce haberde gördünüz mü: - One thousand 480 firemen vs? 1,480 yaz geç abi. Bin 480 Salman Bin 480. Dubaili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air tractor ~ 2 yıl önce
Bu iş Air traktor ile olmaz. Yangına ilk müdahaleye zamanında gelebilir ama sonraki seferlerde gecikmeler olur. Nedeni havaalanına dönüp dolum yapacak sonra tekrar havalanıp yangına gidecek. Şu havzalarından suyu alma kabiliyeti bizdekilerde yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rıfkı ~ 2 yıl önce
bakalım THK nın modernize edilen hurdaları ne kadar işe yarayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine yeniden ~ 2 yıl önce
Skandalların kurumu THK. Kör ölür, badem gözlü olurmuş. 3 tane yangın uçağını adam gibi işletmediler. Yolsuzluk yapmaktan utanmadılar ve vazgeçmediler. Devlet bunları kapının önüne koydu. Şimdi gazetelere bakıyorsun, THK da THK. Sanki onca parayı, malı, mülkü başkası iç etti. Sana kötülük edene sempati göstermeyeceksin! Askerin dostluğuna kanma, kibarlığına inanma. Ellerindeki uçaklar bakım görüp servise alınabilecek durumdaysa devlet tarafından el konulup, bu THK denen bataklığı kurutmak gerek. THK'nın uçağı diye bir şey yok. Hepsi halkın olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşman ~ 2 yıl önce
Ne demek askerin dostluğuna kanma inanma... nasıl böyle bir genelleme yapıyorsun
ah ulan ah ~ 2 yıl önce
bir memlekette ağaç olmak bile çile olabilir mi, yazıklar olsun. bu arada bekir pakdemirli, geçen sene yanan ormanların vebali senin üzerinedir, ölene kadar unutmayacağız unutturmayacağız senin bu ihanetini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000