02 Ağustos 2021, Pazartesi 23:28:14

Orman yangınları için iki helikopter daha geldi

Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden orman yangınlarıyla etkin bir şekilde mücadele etmek için yeni destekler gelmeye devam ediyor. Bugün iki ülke daha yangın söndürme helikopteri gönderdi.
  • göndersinler 747 jumbo yangın söndüyi helikopterin yapacak pek birsey yok .
  • Her ne hikmetse hepte tatil yerleri ve otel civarlarindaki yerler yandı,oyuncu emre kınayın dediği gibi,kimse salak değil.devlet isteseydi bu yangını her türlü söndürürdü.sirf birileri o arazilere otel yapsın diye yangına musade edildi.can kaybımız yok diyor,ormanda yanan canlılar kaplumbağalar sincaplar kuşlar bizim can kaybımız degilmi,dünyaya yardım çağrısını devlet değilde futbolcularımız ve sanat camiası yapıyor,böyle bi rezillik olabilirmi.yatacak yeriniz yok vallah yok billah yok
  • helikopterlerden gram verim alınmıyor çünkü alevler devasa çok yukarılardan atıp su buharlaştırıyorlar sadece Fransızlar gibi 9'lu cl415 sortileri anca işe yarar ama pardon sayın çok bilgili bakan kalabalık yapıyorlar demişti.Bizim cl215'lerimizde çürüsün bir yandan.
  • N246CH bir suredir Canakkale konuslu zaten. Yeni gelmedi bu Chinook.
  • Hani THY’de barindirilan yunan sirp belcikali hollandali italyan alman pilotlarin ulkeleri 1 tane bile yangin ucagi gondermedi? Siz Turk pilot istihdami yerine yabancilari beslemeye devam edin

Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden orman yangınlarıyla etkin bir şekilde mücadele etmek için yeni destekler gelmeye devam ediyor. Bugün iki ülke daha yangın söndürme helikopteri gönderdi.

Orman yangınlarında karadan müdahalelerin yetersiz kalması nedeniyle hava desteğine ihtiyaç duyuluyor. Bu bağlamda iki ülkeden birer helikopter daha Türkiye'ye geldi. 

Boeing Vertol 234UT CH-47 Chinook tipi tam teşekküllü bir helikopter Bodrum Havalimanı'nda konuşlandırıldı. N246CH kuyruk tescilli helikopterin gelişi sonrası Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletmecisi TAV Havalimanları'nın CEO'su Sani Şener, "HAVAŞ ve TAV gerekli desteği veriyor. Devletimizin koordinasyon kurulu direktiflerine göre hemen çalışmalara katılacak. Biz sadece destek oluyoruz, motive ediyoruz, minnetlerimizi bildiriyoruz" dedi.

(Güncellenme 08:54) Benzer bir helikopterin de Antalya Havalimanı'nda konuşlandırıldığı öğrenildi.

BİR HELİKOPTER DE BELARUS'TAN

Bu akşam saatlerinde bir helikopter de Belarus tarafından yangınla mücadele için gönderildi. Mi-8 tipi helikopterin Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı yarın sabahtan itibaren yangınla mücadele operasyonlarına katılacağı öğrenildi.

©AirportHaber.com

Orman yangınları için iki helikopter daha geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

plt ~ 3 yıl önce
göndersinler 747 jumbo yangın söndüyi helikopterin yapacak pek birsey yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 SuperTanker'i... ~ 3 yıl önce
...ucuran sirket batti. Ucak baska kargo sirkete, National Airlines'a satildi. Onun artik yangin söndürme islerinde kullanilacagi belli degil.
Sacmalik ~ 3 yıl önce
Her ne hikmetse hepte tatil yerleri ve otel civarlarindaki yerler yandı,oyuncu emre kınayın dediği gibi,kimse salak değil.devlet isteseydi bu yangını her türlü söndürürdü.sirf birileri o arazilere otel yapsın diye yangına musade edildi.can kaybımız yok diyor,ormanda yanan canlılar kaplumbağalar sincaplar kuşlar bizim can kaybımız degilmi,dünyaya yardım çağrısını devlet değilde futbolcularımız ve sanat camiası yapıyor,böyle bi rezillik olabilirmi.yatacak yeriniz yok vallah yok billah yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göstermelik. ~ 3 yıl önce
helikopterlerden gram verim alınmıyor çünkü alevler devasa çok yukarılardan atıp su buharlaştırıyorlar sadece Fransızlar gibi 9'lu cl415 sortileri anca işe yarar ama pardon sayın çok bilgili bakan kalabalık yapıyorlar demişti.Bizim cl215'lerimizde çürüsün bir yandan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duzeltme ~ 3 yıl önce
N246CH bir suredir Canakkale konuslu zaten. Yeni gelmedi bu Chinook.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot ~ 3 yıl önce
Hani THY’de barindirilan yunan sirp belcikali hollandali italyan alman pilotlarin ulkeleri 1 tane bile yangin ucagi gondermedi? Siz Turk pilot istihdami yerine yabancilari beslemeye devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000