18 Ocak 2023, Çarşamba 22:37:43

Özçelik İş Sendikası'ndan THY Teknik personeline açıklama

Özçelik-İş Sendikası, THY Teknik AŞ çalışanlarına yönelik bir açıklama yaptı.
  • 7.tis ücretleri bürüt mü? net mi? söyleyebilirmisiniz?
  • Teknikteki genç arkadaşlar kabindekilerle sevgili olup ayrılıyorsunuz ondan sonra bakın buralarda sürekli size tamirci vs diye söyleniyorlar.Lütfen kalp kırmadan ayrılınız.
  • Sendika anlaşılan birşeyler duymuş ki yapılacak olan iyileştirme için ilk kendine mal edecek biz yaptık diyecekler. Bu sendika ile olmaz. Patrona gelince ne yaparsanız kıymeti yok. %30 kesince herkesten kes verirken tekniğini ayrı tut.
  • Bana teknisyenlerin kabin memurlarından az aldığı bir firma söyleyebilir misiniz? lisans alıp gidin abi başka şirketlere. Thy de pilotlar bile kabin memurları kadar değer görmüyor.
  • 09.2 olan uzman unvanındaki mühendisleri Eylül de mühendis unvanına çevirdiniz ancak parasal olarak hiç bir değişiklik yok, neden tüm muhendisler aynı 14.0 skalasinda değil? İsmimi degistirerek nasıl bir iyilistirme yaptınız eğer maaş skalam aynı kaldıysa? Mühendis değil de uçak kıdemli uzman mühendisi desen de eğer maaşım aynı uzman unvanındaki maaşla aynı kalacksa unvan değişikliğinin geliştirmesi ne!!! Şu eski kafaların değişmesi şart, mühendis ise herkes 14.0 skalasinda olmalı değilse ilgili unvan, bu kadar basit !!! Bu arada Özçelik İŞ, sendika olarak hiç bir şey ama hiç bir şey yapmıyor, TT insan kaynakları ne diyorsa onu yayınlıyor!!
  • Hangi ülkede var acaba memurun teknisyenden fazlas maaş aldığı biyer söyleyin
  • Tamircilere çok fazla bile
  • Pass hakki istiyoruz
  • Tgs anlasmis mi
  • Önemi olan maaş zammı . Primi zaten vereceklerdi önden avans verilmesinin ekstra gelir olarak ne katkısı oldu. Bu primli zam oranını kabul edenler Ocak 2024 de ağlamasınlar benim maaşım asgari ücrete düştü diye

Özçelik-İş Sendikası, THY Teknik AŞ çalışanlarına yönelik bir açıklama yaptı. 

Sendikadan yapılan açıklamada THY Teknik yönetimi ile yapılan görüşmelerde ele alınan konu başlıklarına ilişkin bilgi verildi. 

Özçelik İş Sendikası'nın yaptığı açıklama şöyle;

Kıymetli THY Teknik AŞ Çalışanları,

Değerli Üyelerimiz,

Geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucunda işveren tarafıyla varmış olduğumuz mutabakatla; siz değerli üyelerimizin hak ve menfaatlerinizin artırılmasına yönelik bir dizi düzenleme hayata geçirilmişti.

Bu kapsamda;

-Mazeret izninin 16 saatlik bölümünün, 2'şer saat olarak kullanılması,

-Refakat izni kapsamının genişletilerek 30 güne kadar çıkarılması,

-07.3 iş gurubundaki Memurların ‘’Uzman yardımcısı’’

-9.02’deki iş grubundaki Uzman Mühendislerin, ‘’Mühendis’’ ve ‘’İş Güvenliği Uzmanı’’

-14.0 iş grubundaki ‘’Mühendis’’ unvanın ‘’Uzman Mühendis’ ’olarak tadil edilmesi,

-Engelli çocuğu bakıma muhtaç engelli ve belirlenmiş kronik rahatsızlığı olan annelerin kısmi çalışma imkânın sağlanması,

-Belirlenmiş kronik hastalığı olanların 24 aya kadar ücretli hastalık izni kullanılması, gibi konular ek protokollerle uygulamaya konulmuştu.

Ayrıca;

-Vefat yardımının brüt ücret kadar artırılması,

-Dileyen personele yemek ücretinin ödenmesi,

-İSGÇ uzmanlarına prim verilmesi,

-Yakacak yardımındaki vergi indiriminin sosyal yardımlara dahil edilerek sosyal yardımın yeniden belirlenmesi,

-Lisan ve Şeflik tazminatının belirlenmesi,

- Eğitmenlerin ek ders saat ücretleri düzenlenmesi,

- Düşük ücretli Destek, Teknik Destek, Yetkisiz Teknisyenlerin olduğu iş gruplarındaki üyelerimizin ücretlerine de ilave iyileştirme yapılması, gibi konularda çalışmalarımız ve müzakerelerimiz devam etmekte olup, en kısa sürede elde edeceğimiz olumlu sonuçları siz kıymetli üyelerimizle paylaşarak bilgilendirmeyi sürdüreceğiz.

Sağlıklı ve huzurlu çalışmalar dileriz.

Özçelik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Adına

Genel Başkan

Yunus DEĞİRMENCİ

Özçelik İş Sendikası'ndan THY Teknik personeline açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

tis ~ 1 yıl önce
7.tis ücretleri bürüt mü? net mi? söyleyebilirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Opr ~ 1 yıl önce
Teknikteki genç arkadaşlar kabindekilerle sevgili olup ayrılıyorsunuz ondan sonra bakın buralarda sürekli size tamirci vs diye söyleniyorlar.Lütfen kalp kırmadan ayrılınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danışıklı dövüş .. ~ 1 yıl önce
Sendika anlaşılan birşeyler duymuş ki yapılacak olan iyileştirme için ilk kendine mal edecek biz yaptık diyecekler. Bu sendika ile olmaz. Patrona gelince ne yaparsanız kıymeti yok. %30 kesince herkesten kes verirken tekniğini ayrı tut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskilerden ~ 1 yıl önce
Bana teknisyenlerin kabin memurlarından az aldığı bir firma söyleyebilir misiniz? lisans alıp gidin abi başka şirketlere. Thy de pilotlar bile kabin memurları kadar değer görmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman mı mühendis mi? ~ 1 yıl önce
09.2 olan uzman unvanındaki mühendisleri Eylül de mühendis unvanına çevirdiniz ancak parasal olarak hiç bir değişiklik yok, neden tüm muhendisler aynı 14.0 skalasinda değil? İsmimi degistirerek nasıl bir iyilistirme yaptınız eğer maaş skalam aynı kaldıysa? Mühendis değil de uçak kıdemli uzman mühendisi desen de eğer maaşım aynı uzman unvanındaki maaşla aynı kalacksa unvan değişikliğinin geliştirmesi ne!!! Şu eski kafaların değişmesi şart, mühendis ise herkes 14.0 skalasinda olmalı değilse ilgili unvan, bu kadar basit !!! Bu arada Özçelik İŞ, sendika olarak hiç bir şey ama hiç bir şey yapmıyor, TT insan kaynakları ne diyorsa onu yayınlıyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom ~ 1 yıl önce
Hangi ülkede var acaba memurun teknisyenden fazlas maaş aldığı biyer söyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla ~ 1 yıl önce
Tamircilere çok fazla bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat teknik ~ 1 yıl önce
Noldu?Birinin zamanında dili yanmış anlaşılan.
Garsonlar? ~ 1 yıl önce
Garsonun tamirciden daha fazla aldığı başka ülke yok adalet gün gelir senide tartar
Garsonlar?' a cevap. ~ 1 yıl önce
Bu yorumu yapanın bir kabin memuru olduğunu düşündürecek ne oldu ? Ki ortada Hiçbir şey yokken hemen garsonlar diye laf atıyosun. Seninle aynı havayı soluduğum için üzgünüm. Bu arada Amerika'da garsonlar tamircilerden daha iyi kazanır haberin olsun :)
Garson ~ 1 yıl önce
yazanın garson olduğunu nerden anladin akıllı bıdık?! Hadi diyelim garson, doğru söylemiş ! Yaptığınız işi sevin sevmiyorsaniz kapı açık ! Zorla mı tutuyorlar sizi!
San kabin bukucu ~ 1 yıl önce
Pass hakki istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 1 yıl önce
Tgs anlasmis mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Önemi olan maaş zammı . Primi zaten vereceklerdi önden avans verilmesinin ekstra gelir olarak ne katkısı oldu. Bu primli zam oranını kabul edenler Ocak 2024 de ağlamasınlar benim maaşım asgari ücrete düştü diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000