23 Kasım 2021, Salı 11:42:00

Özel jet seyahatinde kripto para dönemi

Geçen yıl kripto parayla ödeme almaya başlayan İtalyan özel jet firması Fast Private Jet, 2021'deki her 3 özel jet uçuşundan birinin ödemesinin kripto parayla yapıldığını açıkladı.

Geçen yıl kripto parayla ödeme almaya başlayan İtalyan özel jet firması Fast Private Jet, 2021'deki her 3 özel jet uçuşundan birinin ödemesinin kripto parayla yapıldığını açıkladı. irketin Kurucusu ve CEO'su Mauro De Rosa, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz tek bir özel jet uçuşu için yarım milyon dolar ödeme aldık ve tek kalemde yapılan en büyük kripto para işlemine imza attık” dedi.

Merkezi İtalya’nın Verona şehrinde bulunan Fast Private Jet, 2021’de her üç özel jet yolculuğundan birinin ödemesinin kripto parayla yapıldığını duyurdu. Şirket, geleneksel ödeme araçlarının yanı sıra Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve XRP gibi öne çıkan kripto para birimlerinde de ödeme almaya başladı.

Fast Private Jet'in Kurucusu ve CEO'su Mauro De Rosa, “Güncel teknolojik araçların kullanımı, kurumsal vizyonumuzun her zaman önemli bir bileşeni oldu. 21. yüzyılın hızla gelişen teknolojik ortamına uyum sağlamaya yönelik adımlarımız, şirketimizi farklılaştırarak havacılık endüstrisindeki büyümemizin de lokomotifi oldu" dedi.

'Bir ilke imza atıldı'

Artan popülaritesi ve önyargıların zaman içinde değişmeye başlamasına rağmen çoğu havayolu şirketi halen kripto paralarla ödeme yapılmasını kabul etmiyor. İtalyan Fast Private Jet ise 2020’den itibaren kripto para biriminde ödeme kabul etmeye başlayarak küresel havacılık endüstrisinde bir ilke imza attığını duyurdu. Konuya dair açıklama yapan Mauro De Rosa, şirketin toplam ödeme işlemlerinin yüzde 33’ünün Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. CEO, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz tek bir özel jet uçuşu için yarım milyon dolar ödeme aldık. Bu, sektörümüzde küresel çapta ve tek kalemde yapılan en büyük kripto para işlemi! Kısa bir süre içinde kriptonun tek değilse de en önemli para birimi haline geleceğine inanıyoruz” dedi.

Özel jet seyahatinde kripto para dönemi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000