21 Haziran 2022, Salı 09:47:47

Pandemi öncesine dönüş 2023'te

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolu sektörünün 2023'te kara geçeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.
  • istatistikler celiskili hocam.
  • Sana kalsaydi 2024’den once hic bir sey olmazdi, simdi su metinde icinde 2024 gecen bir tane ibare yok, sen tahmin yapma bence.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolu sektörünün 2023'te kara geçeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

IATA'dan yapılan açıklamada, COVID-19 salgınının neden olduğu krizden toparlanma hızının artmasıyla hava yolu endüstrisinin görünümünün iyileştiği aktarıldı.

Hava yolu sektörünün zararının bu yıl 9,7 milyar dolara düşmesinin beklendiği kaydedildi. IATA, geçen yıl ekim ayında açıkladığı tahminlerinde sektörün bu yıl 11,6 milyar dolar zarar edeceğini öngörmüştü.

Bunun büyük bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada, hava yolu sektörünün zararının 2020'de 137,7 milyar dolar ve 2021'de 42,1 milyar dolar olarak kaydedildiği anımsatıldı.

Açıklamada, gelecek yıl ise hava yolu sektörü genelinde kara geçilmesinin öngörüldüğü bildirildi.

IATA'nın açıklamasında, ekonomik zorluklara rağmen kargo hacimlerinin 2022'de 68,4 milyon tonla rekor seviyeye ulaşmasının beklendiği aktarıldı.

İnsanların seyahat etmeye başlamasıyla gelirlerin arttığına işaret edilen açıklamada, maliyetleri kontrol altında tutmanın bu yıl için bir zorluk oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, hava yolu sektörünün gelirinin bu yıl 782 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, konuya ilişkin değerlendirmesinde, hava yollarının dirençli olduğunu ve insanların giderek daha fazla hava yolu seyahati gerçekleştirdiğini belirtti.

Artan ekonomik belirsizliğe rağmen hava yolu kargo taşımacılığının iyi performans gösterdiğine işaret eden Walsh, "Zarar, bu yıl 9,7 milyar dolara düşecek ve 2023 için ufukta karlılık var." ifadesini kullandı.

Walsh, özellikle yakıt olmak üzere maliyetlere ilişkin zorluklara ve birkaç kilit pazardaki bazı kalıcı kısıtlamalara rağmen "iyimserlik zamanı" olduğunu vurguladı.

Pandemi öncesine dönüş 2023'te

Yorumlar

ne alaka ~ 2 yıl önce
istatistikler celiskili hocam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya he he ~ 2 yıl önce
Sana kalsaydi 2024’den once hic bir sey olmazdi, simdi su metinde icinde 2024 gecen bir tane ibare yok, sen tahmin yapma bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000