24 Mayıs 2022, Salı 09:32:57

Qatar Airways Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Qatar Airways Group, "Müdahale, Yardım, İyileşme, Dayanıklılık" temalı 2 yıllık özel bir çalışma olan 2019-2021 Mali Yılı için Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı.

Qatar Airways Group, "Müdahale, Yardım, İyileşme, Dayanıklılık" temalı 2 yıllık özel bir çalışma olan 2019-2021 Mali Yılı için Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Küresel havacılık topluluğunun 2020'de karşılaştığı benzeri görülmemiş koşulları kabul eden bu iki yıllık raporun yaklaşımı, COVID-19 pandemisinin olağan işleyişi üzerindeki etkisi nedeniyle önceki yıllardan farklılık gösteriyor.

En son rapor, havayolu grubunun müşterilerinin ihtiyaçlarına nasıl hızlı bir şekilde yanıt verebildiğini ve mahsur kalan insanlara geri dönüş sağlama ve temel tıbbi ve diğer malzemelerin taşınmasına yönelik yardım çabalarının yanı sıra havayolunun toparlanma ve dayanıklılık oluşturma stratejisini uzun vadeli iş sürdürülebilirliğini sağlamak için ayrıntılarıyla anlatıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Qatar Airways Group İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker şunları söyledi: “Covid-19 salgını sektöre, irili ufaklı işletmelere, yerel ve ulusal hükümetlere, ailelere ve bireylere pek azımızın hayal edebileceği şekilde meydan okudu. 2020 ve 2021'de işimizin her yönünü etkilerken ve endüstrinin gündemini net sıfıra doğru yönlendirmeye devam ederken pandemiyi ele almak için çalıştık. Sektörümüz yapılacak daha çok iş olduğunun farkında. İlerlememizi paylaşmaya ve gelecek nesiller için güvenli ve sürdürülebilir bir endüstri sağlamaktan sorumlu olmaya devam edeceğiz.”

Salgının zirvesi sırasında, Qatar Airways çevresel sürdürülebilirlik konusunda liderlik gösterme hedefinde kararlılığını korudu ve yasadışı kaçakçılığa karşı sıfır tolerans politikasıyla sürdürülebilir bir toparlanmaya giden yolu sağlamlaştırmak ve küresel bio çeşitliliği, yaban hayatı korumak ve katkıda bulunmak için çalışmaya devam etti.

Oneworld üyesi havayolları ile birlikte, Qatar Airways, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüt ederek, karbon nötrlüğüne ulaşmak için ortak bir hedefin arkasında birleşen ilk küresel havayolu ittifakı oldu. Ayrıca, çevresel performansımızı iyileştirmeye ve IATA Çevresel Değerlendirme Programında (IEnvA) akreditasyonu en üst düzeye çıkarmaya devam ederken, artık kargo ve kurumsal müşterilerini de kapsayacak şekilde genişletilen yolcular için gönüllü karbon denkleştirme programını başlatmak için IATA ile ortaklık kurdu.

Qatar Airways Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000