31 Mart 2023, Cuma 11:05:33

Rostec, savaş uçakları için görünmezlik teknolojisi geliştirdi

Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Roselektronika Holding, geniş bir frekans aralığında radyo dalgalarını emebilen malzeme örnekleri geliştirdi.
  • Kırım artık Rusya toprağı. %25 i artık kağıttan kaplana ait Ukrayna’nın. Savaş bitmeden, son anlaşma ortaya çıkmadan çok erken bu yorumlar. Pek çok ülke gücünü deniyor, silah ticareti ve etkinliği ölçülüyor. Rusya hem tüm batı blokunu durdurdu yada başarı sağlayamadı deniyor. Bakalım kim kazanacak. Olan şimdilik masum halka oldu.
  • Ukraynada gördük rus ordusunu. Kağıt üzerinde şöyle güçlü böyle güçlü ama gerçek bir savaşta sahada darmaduman oldular. Bir senede daha bir kasabayı alamadılar. Kayıplara aldırmadan sahaya sayısız adam sürüp yer alma taktiği kullanan ucube bir ordudan ibaretler. Tam bir kağıttan kaplan. Kullandıkları techizatın ne kadar ilkel ve işe yaramaz olduğu bu savaşta meydana çıkmış oldu.

Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Roselektronika Holding, geniş bir frekans aralığında radyo dalgalarını emebilen malzeme örnekleri geliştirdi. Malzeme radarlardan gelen elektromanyetik dalgaları yüzde 95’e yakın oranda emebiliyor.

Rostec tarafından yapılan açıklamada, Roselektronika Holding uzmanları tarafından geliştirilen malzemenin radarlardan gelen elektromanyetik dalgaların yüzde 95'e kadarını emdiği için radarların uçakları tespit etmelerini zorlaştırdığı belirtildi.

Şirketin açıklamasında, ince tabakalı malzemenin temelini metal çekirdekli cam elyaflarının oluşturduğu, bu nedenle malzemenin hava araçları parçalarının imalatında kullanılabileceği bilgisi verildi. Rostec, bu yapısal çözümün ilk kez stealth (görünmezlik) teknolojilerinde kullanılmak üzere önerildiğini vurguladı.

Özel Telsiz Malzemeleri Merkezi Tasarım Bürosu Direktörü Aleksey Dımovskih, “Yapısal radar frekansları emici malzemeyi geliştirme sorunu, modern askeri uçak yapımında uzun zamandır var. Mevcut ‘hayalet uçak’ kaplamalarının düzenli olarak yenilenmesi gerekiyor, yansıma katsayısı azaltılmış cam elyafı ise teknik bakım gerektirmiyor. Prototiplerimiz gerekli fabrika testlerini başarıyla geçti” açıklamasında bulundu.

Stealth teknolojileri özel radyo emici malzemelerin ve kaplamaların kullanımıyla uçakları, gemileri, denizaltıları, füzeleri, uyduları ve kara araçlarını radar, kızılötesi, sonar ve diğer tespit cihazlarına daha az görünür yapmak için kullanılan bir dizi askeri teknoloji yöntemidir.

Rostec, savaş uçakları için görünmezlik teknolojisi geliştirdi

Yorumlar

Keşke ~ 1 yıl önce
Kırım artık Rusya toprağı. %25 i artık kağıttan kaplana ait Ukrayna’nın. Savaş bitmeden, son anlaşma ortaya çıkmadan çok erken bu yorumlar. Pek çok ülke gücünü deniyor, silah ticareti ve etkinliği ölçülüyor. Rusya hem tüm batı blokunu durdurdu yada başarı sağlayamadı deniyor. Bakalım kim kazanacak. Olan şimdilik masum halka oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava gazı ~ 1 yıl önce
Ukraynada gördük rus ordusunu. Kağıt üzerinde şöyle güçlü böyle güçlü ama gerçek bir savaşta sahada darmaduman oldular. Bir senede daha bir kasabayı alamadılar. Kayıplara aldırmadan sahaya sayısız adam sürüp yer alma taktiği kullanan ucube bir ordudan ibaretler. Tam bir kağıttan kaplan. Kullandıkları techizatın ne kadar ilkel ve işe yaramaz olduğu bu savaşta meydana çıkmış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukr ~ 1 yıl önce
Şehitlerimizi unutup hala Rus savunanlar var yazık
bi şey dicem ~ 1 yıl önce
evet haklısınız .. lakin neredeyse tüm dünya ukrayna ya yardım etti. hemen herkes ABD k.peginin kemiğine sarıldı.. rus ayısı gene iyi dayanıyor.. savaş ne vakit ABD denen gercek haydutun isterleri olunca bitecek.. o vakit ukrayna denen ülkecik batının köpeği olacak.. ruslar tek tekte her türlü saplar...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000