21 Mayıs 2022, Cumartesi 11:29:24

Ruslar Türk uçaklarıyla seyahat edecek

Yaz turizm sezonu yaklaşırken Batılı yaptırımlar yüzünden turistlere gereken sayıda uçak bulamayan Rusya, seferlerin üçte ikisini Türkiye’ye teslim etti.
  • Atlas ve Onur taşıyordu rusları şimdi kim taşıyo
  • İki kilo domates satacaz diye ruslara köle ettiler antalyalıyı, Rus kendi otelinde kalıyor kendi uçağı ile geliyor, alman da kendi zincir oteli de kalıyor 144 euroya 4 , 245 euroya 14 gece kalıyor ne turizmi resmen halkımızı paspas diye kullanıyorlar, Rus pazarına yıllardır hiçbir şirketimiz giremedi ama ruslar Akdeniz turizmini tekaline aldı, Avrupa nın ve abd nin her yaptığı dolaylı olarak bize fayda getiriyor bilene, mesela İran ambargosu, 200 milyar dolarlık dış ticaret kapısı açıyordu bize!
  • mal sahibi airbus ve boing ise ve mal sahibi kanuni yolla uçağa el koymak isterse Türkiye ne diyebilir ki?
  • El konulmayacak gibi bir durum olamaz. Bu durumda arada kalan biz oluruz.

Yaz turizm sezonu yaklaşırken Batılı yaptırımlar yüzünden turistlere gereken sayıda uçak bulamayan Rusya, seferlerin üçte ikisini Türkiye’ye teslim etti.

Rusya ile Türkiye arasında hava taşımacılığında dengenin Türkiye lehine döndüğünü beliren Rus Kommersant gazetesi, “Turizm sektörü baskısı ve Rusya’da sosyal gerilim faktörü dikkate alınarak Rusya hükümeti Türk uçaklarına kapıları açtı. 1 Haziran tarihinden itibaren Türk havayolu şirketlerine Rusya’ya haftada 438 sefer gerçekleştirme kotası verildi. Rus havayolu şirketleri ise Türkiye istikametinde haftada ancak 177 seferi yapabilecek. Türkiye lehinde gelişen bu durum Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla bağlantılı. Rusya’nın kiraladığı Airbus ve Boeing uçakları sahipleri tarafından geri istendiği için Rusya’da uçak kıtlığı yaşanıyor. Türkiye’ye sefer yapacak Rus uçakların havalimanlarında bağlanmaları riski de devam ediyor. Yaz sezonunda hava ulaşımını büyük ölçüde Türkiye’ye teslim eden Rusya’nın, Ankara’dan önemli bir talebi de var. Türkiye’deki havalimanlarına iniş yapacak Rus uçaklara el konulmayacağı garantisi talep ediyor” dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ukrayna savaşı yüzünden 10 binin üzerinde envaiçeşit ekonomik yaptırımla karşılaşan Rusya, turizmde kendi iç piyasasına yönelmeye başladı. 2021 pandemi yılında bile Türkiye’ye 4.7 milyon Turist gönderen Rusya, turizm sektörü uzmanlarına göre bu yıl ancak 3 milyon turist çıkartabilecek. Ukrayna savaşının başlamasıyla Türkiye ile Rusya arasında uçak biletleri fiyat rekorları kırdı. Yine Kommersant gazetesine göre günümüzde Türkiye’ye gidiş dönüş biletinin fiyatı 100 bin ruble (resmi kura göre 26 bin TL civarında). 1 Haziran’dan itibaren sefer sayısının artmasıyla gidiş dönüş bilet fiyatının 30 bin rubleye (yaklaşık 8 bin TL) düşmesi bekleniyor.

Ruslar Türk uçaklarıyla seyahat edecek

Yorumlar

Tam tersi ~ 2 yıl önce
Atlas ve Onur taşıyordu rusları şimdi kim taşıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne turizmi 2 dolarlı ~ 2 yıl önce
İki kilo domates satacaz diye ruslara köle ettiler antalyalıyı, Rus kendi otelinde kalıyor kendi uçağı ile geliyor, alman da kendi zincir oteli de kalıyor 144 euroya 4 , 245 euroya 14 gece kalıyor ne turizmi resmen halkımızı paspas diye kullanıyorlar, Rus pazarına yıllardır hiçbir şirketimiz giremedi ama ruslar Akdeniz turizmini tekaline aldı, Avrupa nın ve abd nin her yaptığı dolaylı olarak bize fayda getiriyor bilene, mesela İran ambargosu, 200 milyar dolarlık dış ticaret kapısı açıyordu bize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalık ~ 2 yıl önce
mal sahibi airbus ve boing ise ve mal sahibi kanuni yolla uçağa el koymak isterse Türkiye ne diyebilir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
El konulmayacak gibi bir durum olamaz. Bu durumda arada kalan biz oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000