21 Kasım 2022, Pazartesi 09:27:22

Kızılelma ve AKINCI'nın motorlarının üretildiği tesis vuruldu!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Zaporijya kentindeki "Motor Sich" fabrikasında uçak motorlarının yapıldığı tesisin imha edildiğini söyledi.
  • Bunu kesin ABD veya Avrupa yaptı Şimdi ya İngiliz veya ABD motoru olur
  • Motor fabrikası vuruldu motor tedariğinde büyük sorun olacağı kesin, yarın kamera da tedarik edemezlerse ne olacak ? En önemli iki parçayı eğitim kalitesizliği,liyakatsizlik,torpil,bütçe azlığı nedeniyle kendin yapamayıp,ithal edip de oy,para ve tribüne oynamak için şöyle yerli böyle milli iha,siha yapıyoruz dersen yalanın ortaya böyle çıkar da çıkar için yiyen çok hamdolsun...
  • Karalar bağlayacak değiliz. TEI gibi bir değerimiz var. Çalışmaya devam!
  • Yerli ve milli degil dedigimizde kiziyorsunuz ama
  • Tesis her yerde açılır acaba bunu üreten beyinlerde imha edildi mi? Tabiki hayır çünkü her ülke tesislerinin güvenliğini önceden belirlemiştir. Sadece gecikmeden bahsedebiliriz ayrıca Baykar şirketinde kendi “worste case” planını hasırlamıştır. Kaynak bkz. Saha Expo.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Zaporijya kentindeki "Motor Sich" fabrikasında uçak motorlarının yapıldığı tesisin imha edildiğini söyledi.

Konaşenkov, Rus askeri güçlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Ukrayna güçlerinin, Kupyansk, Krasnıy Liman, Donetsk'in güney yönlerindeki saldırılarının püskürtüldüğünü belirten Konaşenkov, buradaki çatışmalarda yaklaşık 120 Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Konaşenkov, çok sayıda askeri teçhizatın da yok edildiğini iddia ederek, "Ukrayna'nın Zaporijya kentindeki 'Motor Sich' adlı savunma fabrikasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait uçak motorlarının montajının yapıldığı tesis, yüksek hassasiyetli silahla Rusya Hava Kuvvetlerince yok edildi." dedi.

2 ABD yapımı HIMARS çok namlulu roketatar füzesi ile 4 M777 obüsünün imha edildiğini de kaydeden Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait 6 insansız hava aracının da düşürüldüğünü aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 333 uçak, 177 helikopter, 2 bin 538 insansız hava aracı, 388 hava savunma füze sistemi, 6 bin 729 tank ve zırhlı araç, 899 çok namlulu roketatar, 3 bin 604 obüs ve havan topu, 7 bin 293 özel askeri araç yok edildi." diye konuştu.

Ukrayna ordusunun, Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırılar düzenlediğini ve toplam 25 top fırlattığını ifade eden Konaşenkov, radyasyon durumunun normal değerlerde olduğunu belirtti.

Konaşenkov, saldırı sonucu santralde oluşan hasarın tespit edileceğini kaydetti.

KIZILELMA VE AKINCI'NIN MOTORLARI BURADA ÜRETİLİYORDU!

Öte yandan Baykar tarafından üretilen ve dün ilk kez yer testleri yapılan insansız savaş uçağı KIZILELMA, Ukraynalı "Motor Sich" şirketi tarafından geliştirilen AI-25TLT turbojet motorunu kullanıyor.

Ayrıca AKINCI TİHA da yine Motor Sich tarafından üretilen Al-450 Turboprop tipi motorlarla havalanıyor.

Tesislerin imhası sonrasında Baykar'ın üretim planlarında aksama olup olmayacağı henüz bilinmiyor. 

İşte saldırı sonrası tesislerden çekilen görüntüler:

Kızılelma ve AKINCI'nın motorlarının üretildiği tesis vuruldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ABD ~ 1 yıl önce
Bunu kesin ABD veya Avrupa yaptı Şimdi ya İngiliz veya ABD motoru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalancının mumu ~ 1 yıl önce
Motor fabrikası vuruldu motor tedariğinde büyük sorun olacağı kesin, yarın kamera da tedarik edemezlerse ne olacak ? En önemli iki parçayı eğitim kalitesizliği,liyakatsizlik,torpil,bütçe azlığı nedeniyle kendin yapamayıp,ithal edip de oy,para ve tribüne oynamak için şöyle yerli böyle milli iha,siha yapıyoruz dersen yalanın ortaya böyle çıkar da çıkar için yiyen çok hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 1 yıl önce
Karalar bağlayacak değiliz. TEI gibi bir değerimiz var. Çalışmaya devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ~ 1 yıl önce
Yerli ve milli degil dedigimizde kiziyorsunuz ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 1 yıl önce
Uyandırma milleti… motor Teknolojisi üretemediğimizi bilmesinler
Ayhan ~ 1 yıl önce
Sen ne kadar yerli milliysen yapılan kızıl elma iha sihada senin kadar yerli ve millidir
Yorumcu ~ 1 yıl önce
Tesis her yerde açılır acaba bunu üreten beyinlerde imha edildi mi? Tabiki hayır çünkü her ülke tesislerinin güvenliğini önceden belirlemiştir. Sadece gecikmeden bahsedebiliriz ayrıca Baykar şirketinde kendi “worste case” planını hasırlamıştır. Kaynak bkz. Saha Expo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan sevdalısı ~ 1 yıl önce
Sizcede bu çok manidar değilmi Türkiye Suriye ve Irak topraklarına icazet almadan hava operasyonu yapıyor buda rusyanın zoruna gidiyor aklınca sana şimdilik sesimi yükseltemiyorum fakat bu demek değildir ki cvpsız kalacak bu olayın kızıl elmanın test aşamasını bitimek üzereyken vuku bulmasıda ayrı bir mesele

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000