16 Temmuz 2021, Cuma 15:25:38

Rusya'da kaybolan uçak bulundu: Yolcular hayatta

Rus basınına konuşan acil durumlar servisinden bir kaynak, Tomsk şehrinde 17 kişiyi taşıyan ve kalkıştan kısa bir süre radardan kaybolan uçağın bulunduğunu, tüm yolcuların hayatta olduğunu açıkladı.

Rus basınına konuşan acil durumlar servisinden bir kaynak, Tomsk şehrinde 17 kişiyi taşıyan ve kalkıştan kısa bir süre radardan kaybolan uçağın bulunduğunu, tüm yolcuların hayatta olduğunu açıkladı.

Sputnik’e konuşan acil durum servislerinden bir kaynak, “Sibirya Hafif Havacılık Şirketi’nin (SiLA) An-28 uçağı ile irtibat kesildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak, uçakta 17 kişinin bulunduğunu söyledi. Uçağın seyir güzergahı üzerinde arama başlatıldı.

Rus basınına konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, “Teyit edilmiş bilgilere göre uçaktakiler arasında üç mürettebat üyesi ve dört çocuk var” dedi.

Kaynak, uçağın saat 12.00’da radardan kaybolduğunu kaydetti.

SiLA şirketinden Sputnik’e yapılan açıklamada uçağın kaybolduğu bilgisi doğrulandı. Şirket kaynağı, uçağın Kedroviy kentinden Tomsk’a hareket ettiğini söyledi.

Uçak dört helikopterle aranıyor.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Tomsk Bölge İdaresi Basın Dairesi Başkanı Yevgeniy Pinçukov, uçağın seferi sırasında herhangi bir arıza bildirimi almadıklarını söyledi.

Pinçukov, uçağın radardan kaybolduğu bilgisinin kendilerine 13.00’da ulaştığını, uçak Bakçarskiy bölgesi üzerinden geçtiği sırada acil durum sinyalinin çalıştığını ifade etti.

Bu arada Pinçukov, uçakta 14 yolcu ve üç mürettebat üyesi olmak üzere 17 kişi olduğunu doğruladı.

‘Ulaşılması zor bir noktada’
Öte yandan acil durumlar servisinden Rus basınına konuşan bir kaynak, uçağın kalkıştan 10-12 dakika sonra radardan kaybolduğunu ifade etti.

Kaynak, acil durum sinyalinin çalıştığı koordinatlara göre, uçağın ulaşılması zor bir bölgede olduğunu ifade etti. Kaynak, “Uçak Kedroviy’den 50 kilometre, Tomsk’tan 380 kilometre uzaklıkta” dedi.

‘Hava koşulları nedeniyle 10 saat geç kalkış yaptı’
Rus basınına konuşan SiLa şirketinin Müdür Yardımcısı Aleksandr Geniyevskiy ise uçağın hava koşulları nedeniyle 10 saat geç kalktığını ifade etti.

‘Uçak bulundu, hayatta olanlar var’
Rus basınına konuşan acil durumlar servisinden bir kaynak uçağın bulunduğu bilgisini verdi.

Bununla birlikte uçağın sert iniş yaptığı, hayatta olan yolcular olduğu aktarıldı.

'Herkes hayatta'
Sputnik’e konuşan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı kaynağı, sert iniş yapan uçağın Tomsk bölgesine bağlı Bakçarskiy’de bulunduğunu belirtti.

Rus basınına açıklamada bulunan bölge sağlık departmanından bir kaynak da “Ön verilere göre uçağın tüm yolcuları ve mürettebatı hayatta, hayatını kaybeden kimse yok” dedi.





Rusya'da kaybolan uçak bulundu: Yolcular hayatta

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000