24 Mayıs 2023, Çarşamba 14:06:11

Schengen vize başvuruları durduruldu mu?

Schengen vizelerinde bir süredir yoğunluk yaşandığı biliniyor. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Schengen vize başvurularının durdurulduğu" öne sürüldü.
  • bence oy verdiğin partiye göre izin vermeliler sonuçta dış minnaklar islamcılar gitmemeli
  • Son 1 senede 800 bin civarı vatandaşımıza şengen vizesi verilmedi çoğunu da Almanya vermedi ama biz onlara tepki vereceğimize bilakis hala iş, ihale veriyoruz,prestij ayağına onların arabalarına biniyoruz, muhtaçlığımızdan turistleri gelsin diye ayaklarına bakanları yolluyoruz sonra da bu ülkeyi yönetenler hikaye anlatıyorlar.
  • Şöyle büyüdük böyle geliştik,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor,çekiniyor,dünya liderimiz var falan filan. Kimin güçlü kimin güçsüz ve muhtaç olduğu ortada. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş. Adamlar idata gibi aracı şirketlerle bizi soyuyor,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimiz ellerine geçiyor,randevu için aylarca bekletiyor,vize vermeyince para iade edilmiyor ama onların vatandaşları buraya günü geçmiş kimlikle gelip,çıkmadan 9 ay kalıp,vergisiz ev,arsa sahibi oluyorlar !
  • Herhangi bir ulkenin schengen randevusu bir nevi karaborsa ve el altindan randevu satildigi soyleniyor bknz devletle calistigini soyleyen vize merkezlerinin sikayetleri
  • 29 mayıstan 90 gün sonra Schengen frei Almanyaya girebileceğiz; o öyle diyo!

Schengen vizelerinde bir süredir yoğunluk yaşandığı biliniyor. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Schengen vize başvurularının durdurulduğu" öne sürüldü. Almanya Büyükelçiliği, bu iddiaya ilişkin Habertürk'ün sorusunu yanıtladı ve açıklamada özellikle Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan yoğunluğun altı çizildi

Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuruda bulunan kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Sosyal medyada ortaya atılan iddialarda ise Schengen başvurularının Temmuz ayı sonuna kadar durdurulduğu öne sürüldü.

Almanya Büyükelçiliği, bu iddialara ilişkin Habertürk'ün sorusunu yanıtladı. Büyükelçililk açıklamasında 6 Şubat 2022'de Türkiye'yi sarsan büyük depremleri anımsattı ve o günden bu yana yaşanan yoğunluğun altını çizdi.

Açıklamada, şu anda randevu alırken bekleme süresinin uzun olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Bu durumun başvuru sahipleri üzerinde yarattığı büyük yükün farkındayız. Vize ofisimiz her gün mümkün olan en fazla sayıda randevu vermekte, ancak talep kapasitenin çok üzerindedir" ifadeleri kullanıldı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya depremzedelerin "hızlı bir şekilde" üç aylık vize almasının sağlanacağını ve ülkedeki akrabalarının yanına gelebileceğini açıkladı.

Şubat ortasında yürürlüğe giren bu prosedürün ardından binlerce kişiye vize verildi. Son olarak Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser, Nisan ayı başında yaptığı açıklamada 6 bin 500'den fazlası Türk depremzedelere olmak üzere 7 bin 652 kişiye 90 günlük deprem vizesi verildiğini bildirdi.

Büyükelçilik tarafından Habertürk'e yapılan yazılı açıklamada da yaşanan korkunç deprem felaketinden sonra bile, Türk ve Suriye vatandaşlarının Almanya'ya giriş için hala geçerli bir vizeye ihtiyacı olduğu ve depremzede vizesi uygulamasının yarattığı yoğunluktan bahsedildi.

Diğer yandan Almanya için vize başvurusunda bulunmak için resmi olarak yetkilendirilmiş kurum olan iDATA'nın web sitesine girildiğinde de vize başvurularında yoğunluk yaşandığına ilişkin bir uyarı görmek mümkün.

Ayrıca iDATA üzerinden vize başvurusu için randevu almak istenildiğinde en yakında randevu 6 Temmuz 2023 olarak önümüze çıkıyor.

Tüm bunların yanı sıra Türk vatandaşlarının vize sıkıntısı 2022 yılının sonlarında da gündeme gelmişti. Hatta Dışişleri Bakanlığı ilgili ülkelerin büyükelçilerini Dışişleri'ne çağırarak harekete geçildiğini bildirmişti.

SchengenVisaInfo'nun verilerine göre de Türk vatandaşlarının vize sorunu 2022 yılında arttı. Habertürk'ten İrem Kuşoğlu Görgü'nün Şubat ayında kaleme aldığı haberinde de bu verileri görmek mümkün.

Schengen vizesine Rusya’dan sonra en çok başvurunun yapıldığı ikinci ülke olan Türkiye olmasına karşın aldığı ret oranı Rusya’nın neredeyse 5 katına ulaştı. Verilere göre Türkiye son 8 yıl içerisinde en çok başvuru yapan Rusya, Suudi Arabistan, Fas, Ukrayna’nın yer aldığı ilk 5 ülke arasında da ret oranı en çok artan ülke oldu. (Habertürk)

Schengen vize başvuruları durduruldu mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

hayri ~ 10 ay önce
bence oy verdiğin partiye göre izin vermeliler sonuçta dış minnaklar islamcılar gitmemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 10 ay önce
Son 1 senede 800 bin civarı vatandaşımıza şengen vizesi verilmedi çoğunu da Almanya vermedi ama biz onlara tepki vereceğimize bilakis hala iş, ihale veriyoruz,prestij ayağına onların arabalarına biniyoruz, muhtaçlığımızdan turistleri gelsin diye ayaklarına bakanları yolluyoruz sonra da bu ülkeyi yönetenler hikaye anlatıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 10 ay önce
Hans a çok bilmiş sen önüne gelene Türk Pasaportu verirsen elbette sana vize vermezler Afganlısından Pakistanlısından Suriyelisinden Sudanlısından önüne gelene Türk Vatandışlığını verirsen Ülkesine sahip çıkan Hansa kızamassın birde sor neden Hansın ülkesine niye bu kadar Türk vatandaşı gitmek istiyor
şengen ~ 10 ay önce
Şöyle büyüdük böyle geliştik,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor,çekiniyor,dünya liderimiz var falan filan. Kimin güçlü kimin güçsüz ve muhtaç olduğu ortada. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş. Adamlar idata gibi aracı şirketlerle bizi soyuyor,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimiz ellerine geçiyor,randevu için aylarca bekletiyor,vize vermeyince para iade edilmiyor ama onların vatandaşları buraya günü geçmiş kimlikle gelip,çıkmadan 9 ay kalıp,vergisiz ev,arsa sahibi oluyorlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Almanya mi ~ 10 ay önce
Herhangi bir ulkenin schengen randevusu bir nevi karaborsa ve el altindan randevu satildigi soyleniyor bknz devletle calistigini soyleyen vize merkezlerinin sikayetleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay bay ~ 10 ay önce
29 mayıstan 90 gün sonra Schengen frei Almanyaya girebileceğiz; o öyle diyo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay bay yazana ~ 10 ay önce
Birileri de yıllar önce Ab'ye girdik diye havai fişekle kutlama yapıyordu! Sen önce 20 yılda pasaportu iyice değersizleştiren ve ülkeyi yol geçen hanına çevirenlere laf söyle!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000