31 Mayıs 2023, Çarşamba 11:15:32

"Schengen Vizesinde Karaborsa Sistemi Oluştu!"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Schengende vize kontenjanının 5’te 1’e düştüğünü, VIP vize adında karaborsa bir sistem oluştuğunu ifade etti.
  • Türkiye yüzyılı başlıyor, emeği geçen osmanlı torunlarının anlından öperim.
  • Türkiye yüzyılı başlıyor, emeği geçen osmanlı torunlarının anlından öperim.
  • VIP vize adında karaborsa bir sistem oluştuysa bunun sebebi,sorumlusu kim peki? Bunu yapanlar mı yoksa bunların istedikleri gibi at koşturmalarına seyirci kalan,tepki veremeyen iktidar mı? Sırf avrupadan para gelecek diye iktidarca ülkemizde kaçak yaşamalarına göz yumulan,sağlık, eğitimden bedava yararlanan başta araplar olmak üzere afgan,türkmen,özbek,afrikalı vs nin mevcudiyeti ve ekonominin rezil bir halde olmasıyla,avrupa vs ye iltica edenlerin sayısındaki rekor artış onları haklı olarak buna zorluyor olabilir de elmayla armudu karıştırıyorlar, herkesi aynı kefeye koyuyorlar. Bir ülkenin gücü pasaportu kadardır,bizim gücümüz de bu o yüzden ya gerçekçi olup,kendimizi dev aynasında görmeyi,göstermeyi bırakacağız ya da bize vize uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık vereceğiz. Bize her şeyden önce haysiyet,şeref,onur lazım da biz parayı her şeyin önüne koyduk halimiz de ortada,bizi bu hale getirenleri yine seçtik,sorunu,yaratanlarla çözeceğimizi sandık ama boş...
  • Yunanistanda seyahat süresi kadar verip 200Euro ya yakın başlangıç maliyeti çıkarıyor. Aslında vize problemi kırmızı pasaporta sahip yöneticilerin sorumluluğudur!!!
  • Vizeleri kaldiracam diyen adam tercih edilmedi napalim
  • Karaborsa oluştuysa,aracı kurumlar milleti soyup soğana çeviriyorsa,vize talep eden ülke vatandaşları elini kolunu sallayarak ülkemize girebiliyorsa bu ülkeyi yönetenler de ona göre tavır koysun, vize uygulasınlar niye yapamıyorlar? Hani güçlü Türkiye falan nerede? Yapamazlar çünkü sayelerinde ekonomik,sosyal her bakımdan çöktük de ondan! Bizi kıskanıyorlar,geliştik bilmem ne hepsi palavra hal ortada elin adamına muhtaç hale gelmişiz,bir sürü ne idüğü belirsizi ülkyey doldurmuş,parayla vatandaşlık satmışız ama tepki ve kısasa kısas yok da bizi bu hale düşürenlere oy verip duranlar,başkası değil !!!
  • çok şaşırdım ya vize reddi gelmesine, neden acaba (!)
  • Her şeyi en pahalı ve en aşağılayıcı şekilde layık gördüler bu millete, görmeye devam edecekler ve buna razı olmaya halk olarak devam etmeyi kabul ettik. Yazık...
  • Ooooohhhhh ooooohhhh

Avrupa devletlerinin Türkiye’ye uyguladığı Schengen ambargosu, yurt dışına turist götüren seyahat acentelerini vurdu. Konuyla ilgili Sözcü TV’ye açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, pandemi nedeniyle aksadığı söylenen vize işlemlerinin pandemi geçmesine rağmen devam ettiğini ve gelinen noktada vize kotalarının 1000’den 200’e düştüğünü kaydetti. Bağlıkaya “Ayrıca ret oranları da artmış durumda. Aslında sistemli bir şekilde Türk vatandaşlarının turistik amaçlı gezilerinde sıkıntı var. Ret oranlarının artmasında da konsolosluklar kontenjan sınırını gerekçe gösteriyor. Geçen senelerde yüzde 15'lerdeki ret oranı 2023'te yüzde 50'lerin üzerinde seyrediyor.” diye konuştu.

“VIP vize diye karaborsa sistemi oluştu”

Öte yandan normal Schengen vize ücretleri hizmet bedeli dahil toplamda 100-110 euroya mal oluyorken şimdi VIP vize adında bir uygulama çıktığına dikkat çeken Bağlıkaya bu vize sisteminde erken randevu almak için 300 eurodan başlayıp 1000 euroya kadar çıkan bir karaborsa sistemi oluştuğunu anlattı. Bağlıkaya “Maalesef otel parasını ödeyen uçak biletini alan insanlar vize alamadığı için mecburen pahalı da olsa bu yöntemi tercih ediyorlar.” diye konuştu.

Seyahat acentelerinin programlarını çok önceden yaptığını, otel ve uçak ücretlerini önceden ödediğini hatırlatan TÜRSAB Başkanı “Fakat vize almaya sıra geldiğinde 3-4 ay sonrasına randevu veriliyor. Hiç kimse 5-6 ay sonrasıyla ilgili seyahat programlaması yapmıyor. Yurtdışına tur düzenleyen 1000 civarında seyahat acentemiz var. Bu acentelerimiz vize sıkıntısından dolayı işlerini yapamıyor. Ciddi mağduriyet söz konusu.” dedi.

“Vizesiz gidilen ülkelere talep arttı”

Bağlıkaya, en fazla mağduriyetin Almanya ve Fransa konsolosluklarında yaşandığını, Yunanistan’ın ise daha esnek davrandığını açıkladı. Bağlıkaya ayrıca, Schengen sorunundan dolayı vizesiz gidilebilen ülkelere dönük talebin arttığını söyledi.

"Schengen Vizesinde Karaborsa Sistemi Oluştu!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hüdapasparlak ~ 10 ay önce
Türkiye yüzyılı başlıyor, emeği geçen osmanlı torunlarının anlından öperim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüdapasparlak ~ 10 ay önce
Türkiye yüzyılı başlıyor, emeği geçen osmanlı torunlarının anlından öperim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumlu belli ~ 10 ay önce
VIP vize adında karaborsa bir sistem oluştuysa bunun sebebi,sorumlusu kim peki? Bunu yapanlar mı yoksa bunların istedikleri gibi at koşturmalarına seyirci kalan,tepki veremeyen iktidar mı? Sırf avrupadan para gelecek diye iktidarca ülkemizde kaçak yaşamalarına göz yumulan,sağlık, eğitimden bedava yararlanan başta araplar olmak üzere afgan,türkmen,özbek,afrikalı vs nin mevcudiyeti ve ekonominin rezil bir halde olmasıyla,avrupa vs ye iltica edenlerin sayısındaki rekor artış onları haklı olarak buna zorluyor olabilir de elmayla armudu karıştırıyorlar, herkesi aynı kefeye koyuyorlar. Bir ülkenin gücü pasaportu kadardır,bizim gücümüz de bu o yüzden ya gerçekçi olup,kendimizi dev aynasında görmeyi,göstermeyi bırakacağız ya da bize vize uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık vereceğiz. Bize her şeyden önce haysiyet,şeref,onur lazım da biz parayı her şeyin önüne koyduk halimiz de ortada,bizi bu hale getirenleri yine seçtik,sorunu,yaratanlarla çözeceğimizi sandık ama boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumluluk ~ 10 ay önce
Yunanistanda seyahat süresi kadar verip 200Euro ya yakın başlangıç maliyeti çıkarıyor. Aslında vize problemi kırmızı pasaporta sahip yöneticilerin sorumluluğudur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cocoruch ~ 10 ay önce
Vizeleri kaldiracam diyen adam tercih edilmedi napalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
firuz efendi ~ 10 ay önce
Karaborsa oluştuysa,aracı kurumlar milleti soyup soğana çeviriyorsa,vize talep eden ülke vatandaşları elini kolunu sallayarak ülkemize girebiliyorsa bu ülkeyi yönetenler de ona göre tavır koysun, vize uygulasınlar niye yapamıyorlar? Hani güçlü Türkiye falan nerede? Yapamazlar çünkü sayelerinde ekonomik,sosyal her bakımdan çöktük de ondan! Bizi kıskanıyorlar,geliştik bilmem ne hepsi palavra hal ortada elin adamına muhtaç hale gelmişiz,bir sürü ne idüğü belirsizi ülkyey doldurmuş,parayla vatandaşlık satmışız ama tepki ve kısasa kısas yok da bizi bu hale düşürenlere oy verip duranlar,başkası değil !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 ay önce
çok şaşırdım ya vize reddi gelmesine, neden acaba (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba kim bu hale soktu memleketi? ~ 10 ay önce
Her şeyi en pahalı ve en aşağılayıcı şekilde layık gördüler bu millete, görmeye devam edecekler ve buna razı olmaya halk olarak devam etmeyi kabul ettik. Yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zz ~ 10 ay önce
Ooooohhhhh ooooohhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000