21 Eylül 2021, Salı 16:28:24

Sektörde pilot krizi endişesi

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden olan havacılıkta binlerce kişinin işten çıkarılmasının veya emekli olmasının ardından iş gücü dengesinin bozulması nedeniyle sektörde pilot sıkıntısı yaşanması öngörülüyor.
  • Yine birileri zaten gözleri paraya doymayan uçuş okullarının patronlarını mı zengin etmek istiyor. Pilot çok artsın ki maaşları iyice düşürsünler. Son 5 senede pilot lisansı alan kaç kişi iş buldu Çocukların hepsi eski mesleklerine döndüler. Kazanan patronlar seyreden SHGM
  • dışarıda kamyonla işsiz tipli tipsiz pilot var. tk'ya pgs'ye hiçbir şey olmaz.1 gider 3 gelir. tecrübe de +50 yaş kaptanların bi yere gidebildiği yok. hatta bayağı bi göreve geri çağırılan var 2019 öncesi çıkanlardan. geçiş sürecini emekliliğini bekleyenlerin yenileri pişirmesi ile geçirebilir tk. emirates qatar falan tk'dan belli sayıda alıcak herkes gidemeyecek sonuçta. fazla fazla pilot var kimse merak etmesin.
  • Böyle devam etsinler, Emirates önce sağ koltuğu diğer şirketler de sol koltuğu çekip alınca sarı sendikadan uçak kaldırmak için tır şoförü çağırırlar artık. Ne de olsa otopilota basınca gidiyor zaten yea.
  • Emirates geri dönüş sağladı. Assesment ile tarih vs gönderilen var mı? Hayırlısı olsun artık, bizi şirketimizden soğutanlar, bu hale getirenler utansın.
  • Hemen gaza gelmeyiniz, ihtiyaç duyulan pilot belki onbinlerce saat uçuş tecrübesine sahip kaptan pilotlar. Yani yetiştirilmesi on yılları bulan personel. Kimseye harcayacak bolca parası yoksa gidip pilotaja başlamasını tavsiye etmem.
  • 3 gün önce aglayan lar bugün yine blöfle zam peşinde:))
  • Her ay cebinizden 30k çalınıyor. Buna kim dur diyecek
  • Talent pool u doldurun .. Ekim kasımda alım olucak max siparişlerinden dolayı yaklaşık 550 pilot alıcaklar .. 11.500 dolar artı konaklama
  • ne olcak soyleyim yavas yavas kopmalar baslicak bir bakmazsnz thy nin temel taslari gitmis yerini cer cop kendini pilot sanan insanlarla dolmus
  • Emirates yaptığım başvuruya jet hızıyla cevap verdi bende beklemiyordum sürpriz oldu sabah sabah.Gelişmeleri aktarırım.

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden olan havacılıkta binlerce kişinin işten çıkarılmasının veya emekli olmasının ardından iş gücü dengesinin bozulması nedeniyle sektörde pilot sıkıntısı yaşanması öngörülüyor.

Tüm dünya pandeminin ekonomilerde yarattığı negatif etkilerle mücadele edip yaraları sarmaya çalışırken havacılık endüstrisinde işler kötüye gitmeye devam ediyor.

Gelecek dönemde iş gücü ihtiyacının artacak olması nedeniyle azalan pilot sayısının sektöre sorun yaratabileceği öngörülüyor.

Bloomberg haberinde uçuş okulları işleten Alpha Aviation Group isimli şirketin CEO’su Bhanu Choudhrie’e göre, aşı kartları ve seyahat kurallarındaki sıkı politikalar mesleğe yeni başlayacak olan potansiyel pilotları sektörden uzak tuttu.

Choudhrie, verdiği röportajda röportajda, Airbus'ın 2023’te yeni piyasaya süreceği bazı uçakların daha fazla pilot gerektireceğini ve bunun da eksikliği artıracağını söyledi.

Choudhrie, “Havayolları satın alımlara ve filo modernizasyonlarına devam edecek. Bunu yaparken de yeni pilotlara ihtiyaç duyacaklar” dedi.

Choudhrie’ye göre bir pilotun eğitimi 18-24 ay sürüyor. Uçak üreticilerinin sınırlı üretim kapasitesi göz önüne alındığında, havayolları genellikle uçakları yıllar önceden sipariş ediyor.

Bu potansiyel nedeniyle birçok hava yolu şirketi, pilot ve kabin ekibi pozisyonları için agresif bir işe alım süreci başlatmış durumda. Ancak sektördeki son iki yıllık süreç nedeniyle bu sektöre yeni adım atacak insanlar işlerinin sürekliliği konusunda eskisi kadar güvenli hareket edemiyor.

Boeing, havayollarının önümüzdeki yirmi yılda 43 bin 600 yeni uçak teslimatı alacağını, dünyanın bu süre içinde 600 binden fazla yeni pilota ihtiyacı olacağını tahmin ediyor.

İŞ GÜCÜ YAŞLANIYOR

Boeing, kısa bir süre önce yayımladığı bir raporda Ortadoğu bölgesinde görev yapan pilotların yüzde 20'sinin 55 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bu durum da gelecekteki iş gücü kıtlığı potansiyeli için sektöre endişe veren gelişmelerden birisi olarak görülüyor.

Sektörde pilot krizi endişesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

Has ~ 2 yıl önce
Yine birileri zaten gözleri paraya doymayan uçuş okullarının patronlarını mı zengin etmek istiyor. Pilot çok artsın ki maaşları iyice düşürsünler. Son 5 senede pilot lisansı alan kaç kişi iş buldu Çocukların hepsi eski mesleklerine döndüler. Kazanan patronlar seyreden SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz filosu ~ 2 yıl önce
dışarıda kamyonla işsiz tipli tipsiz pilot var. tk'ya pgs'ye hiçbir şey olmaz.1 gider 3 gelir. tecrübe de +50 yaş kaptanların bi yere gidebildiği yok. hatta bayağı bi göreve geri çağırılan var 2019 öncesi çıkanlardan. geçiş sürecini emekliliğini bekleyenlerin yenileri pişirmesi ile geçirebilir tk. emirates qatar falan tk'dan belli sayıda alıcak herkes gidemeyecek sonuçta. fazla fazla pilot var kimse merak etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamyon Şoförü F/O ~ 2 yıl önce
Böyle devam etsinler, Emirates önce sağ koltuğu diğer şirketler de sol koltuğu çekip alınca sarı sendikadan uçak kaldırmak için tır şoförü çağırırlar artık. Ne de olsa otopilota basınca gidiyor zaten yea.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel günler yakında ~ 2 yıl önce
Emirates geri dönüş sağladı. Assesment ile tarih vs gönderilen var mı? Hayırlısı olsun artık, bizi şirketimizden soğutanlar, bu hale getirenler utansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
23 Ekim 3 günlük assesment
Aman Dikkat ~ 2 yıl önce
Hemen gaza gelmeyiniz, ihtiyaç duyulan pilot belki onbinlerce saat uçuş tecrübesine sahip kaptan pilotlar. Yani yetiştirilmesi on yılları bulan personel. Kimseye harcayacak bolca parası yoksa gidip pilotaja başlamasını tavsiye etmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine başladı ~ 2 yıl önce
3 gün önce aglayan lar bugün yine blöfle zam peşinde:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanın ~ 2 yıl önce
Her ay cebinizden 30k çalınıyor. Buna kim dur diyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flydubai 37 ~ 2 yıl önce
Talent pool u doldurun .. Ekim kasımda alım olucak max siparişlerinden dolayı yaklaşık 550 pilot alıcaklar .. 11.500 dolar artı konaklama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirates saolsun ~ 2 yıl önce
ne olcak soyleyim yavas yavas kopmalar baslicak bir bakmazsnz thy nin temel taslari gitmis yerini cer cop kendini pilot sanan insanlarla dolmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Extravaganza ~ 2 yıl önce
Emirates yaptığım başvuruya jet hızıyla cevap verdi bende beklemiyordum sürpriz oldu sabah sabah.Gelişmeleri aktarırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 2 yıl önce
Çok sevindim,inşallah gönlünüze göre olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000