02 Ağustos 2021, Pazartesi 16:29:14

THK ile ilgili iddialara Rafet Yavuz'dan yanıt geldi

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş'in iddialarına dönemin THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz'dan yanıt geldi. Yavuz, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti.
  • KURUMA GELİR GELMEZ , MAAŞINI 3 ay içinde İki katına çıkardın. HİÇ BİR GENEL SEKRETER SENİN GİBİ MAAŞ ALAMADI. İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜNLE KENDİN VE KENDİNE YAKIN ALBAYLARIN MAAŞINI İKİYE KATLADIN. ESKİ GENEL SEKRETERLER BİLE SAŞKIN BU DURUMA….. S. KAYA……..
  • Iddialar asilsizsa,paralar nerde?
  • Ben yıllarca THK da pilot olarak çalıştım. Son 3 senemde ise orman yangını söndürme pilotluğu yaptım. Tek kelime ile şunu söyleyeyim THK berbat bir kurumdur. Her zaman birilerinin arka bahçesi olmuştur. Orman bakanlığı onlara dünyanın parasını verirdi uçakları sezona hazırlamaları için ancak yangın sezonu o uçakların yarısı arıza yapar yangına müdahale edemezlerdi. Bakanlık bir süre sonunda artık bu işin THK ile yürüyemeyeceğini anlayıp kendi göbeğini kendisi kesmeye başladı. Diğer husus Türkiye arazi yapısı itibariyle uçağa müsait değildir helikopterin çok avantajı vardır. Ben 1 saatte bir sorti su götürebilirken helikopter 4-5 sorti yapardı. Ayrıca derin arazilere uçak giremezken helikopter her yerer girerdi. Diğer yandan bakanlık ormanlar içerisinde sayısız küçük göletler inşaa etmiştir. Oralardan helikopterin su alması ve çalışması çok pratiktir. Diğer yandan orman yangınlarıyla mücadelede hava araçları büyük etken değildir esasen yangın yerden yürütülen çalışmalar ile söndürülür.
  • 80 sene içini boşalttınız THK'nın ! , her gelen yolsuzluğu önlücem dedi yolsuzluğun daniskasını yaptı ve gitti !
  • Ya bırakın lagalugayı thk uçaklar şimdiye kadar uçması gerekiyordu 4-5-6 ton yahuuu memleket yanıyor daha rant düşünüyorlar yazıklar olsun
  • Herkes suçu bir birine atacak ve bu olayda kimse mesuliyet kabul etmeyecektir.Suçlu kim?
  • Bize yangini unutturmaya mi calisiyorlar nedir,ates olmayan yerden duman cikmazmis. Ayrica benim kanaatime gore demek yerine kanit goster birader. Adamda boyle diyor ne dicen.Millet bikti bu desteksiz atmalardan.Her iki taraf icin soyluyorum. Haaa tabi saglikli dusunenleri kastediyorum.
  • PİYADECİ BİR EMEKLİ ALBAY’A VERİRSEN THK DAKİ TÜM YETKİLERİ , ADAMDA NE BAKANI TAKAR NEDE KİMSEYİ. BERTAN PAŞA TÜM YETKİLERİ VERDİ ALBAYA. PARGALI İBRAHİM PAŞA YETKİSİ VARDI RAFET ALBAYDA. HAVA KUVVETLERİNDE GÖREVDEKİ BİR ALBAYDA BÖYLE YETKİ YOK VALLA . E. ALBAY RAFET YİNE GELMEK İSTİYOR. GELİRSE YİNE TÜM TESUDA İŞ KAPISI AÇILIR.
  • A.Bertan Nogaylaroglu,susma kardeşim. Cık aslanlar gibi anlat.
  • "Orman Bakanlığı'nın; Uçak ile yangın söndürme yerine helikopter öncelikli yangın söndürme konseptine geçtiği izlenmiştir."

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş'in iddialarına dönemin THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz'dan yanıt geldi. Yavuz, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş, orman yangınlarıyla gündeme gelen Canadair CL-215 tipi uçaklar hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Bertan Nogaylaroğlu ve genel sekreter Rafet Yavuz bu parayı, benim şahsi düşünceme göre, gereksiz olan veya iyimser tabirle acil olmayan yerlere harcayarak bitirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz söz konusu iddiaları reddetti. Yavuz, Yüceliş tarafından kendilerine iftira atıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Uçak ile yangın söndürme; Dünyada olduğu gibi ülkemizde de milletimiz tarafından öncelikli değerlendirilmektedir. Yanan ormanlarımız ve kullanılmayan uçaklarımız milletimizi olduğu gibi bizleri de derinden üzmekte ve içimizi yakmaktadır. THK'da bir süre görevde bulunan Vasıf Yüceliş tarafından; 2019 yılında Orman Bakanlığı ihalesine THK yöneticilerinin yüksek ihale bedeli istemeleri nedeniyle, Orman Bakanlığının ihaleyi THK'na vermediği iddia edilmiştir.

Halbuki;

Son 10 yıllık ihale bedelleri incelendiğinde; ihalelerin yıllık ortalama 11 milyon dolar olarak gerçekleştiği görülecektir. 2019 yılında ise Orman Bakanlığım. ihaleyi Türk Lirası üzerinden yaptığı için bedel yüksek görünmesine rağmen, THK tarafından 11 milyon 800 bin dolar karşılığı Türk Lirası, teklif verildiği görülecektir. (dolar/TL kuru 5.54 olup, ilgili belgeler; İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine sunulan rapor ve Kamu ihale Kurumu kayıtlarında bulunulabilir) THK Uçaklarının ihale dışı bırakılmasındaki amacın; Orman Bakanlığı'nın konsept değiştirmesi olduğu anlaşılmıştır. Orman Bakanlığı'nın; Uçak ile yangın söndürme yerine helikopter öncelikli yangın söndürme konseptine geçtiği izlenmiştir.

Diğer taraftan; bulunduğum görev nedeniyle ihalelere katılma yetkimin olmadığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak;

Vasıf Yüceliş beyefendi tarafından dile getirilen ve adımı vererek iftira boyutuna taşınan konunun, tamamen asılsız olduğunu kamuoyuna önemle duyururum. İftiralara karşı kanuni haklarımı saklı tuttuğumu belirtmek istiyorum.

Arz ederim.

Rafet Yavuz
THK Genel Sekreteri (2018-2019)"

THK ile ilgili iddialara Rafet Yavuz'dan yanıt geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

RAFET YAVUZ BEY ~ 3 yıl önce
KURUMA GELİR GELMEZ , MAAŞINI 3 ay içinde İki katına çıkardın. HİÇ BİR GENEL SEKRETER SENİN GİBİ MAAŞ ALAMADI. İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜNLE KENDİN VE KENDİNE YAKIN ALBAYLARIN MAAŞINI İKİYE KATLADIN. ESKİ GENEL SEKRETERLER BİLE SAŞKIN BU DURUMA….. S. KAYA……..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Iddialar asilsizsa,paralar nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski yangın pilotu ~ 3 yıl önce
Ben yıllarca THK da pilot olarak çalıştım. Son 3 senemde ise orman yangını söndürme pilotluğu yaptım. Tek kelime ile şunu söyleyeyim THK berbat bir kurumdur. Her zaman birilerinin arka bahçesi olmuştur. Orman bakanlığı onlara dünyanın parasını verirdi uçakları sezona hazırlamaları için ancak yangın sezonu o uçakların yarısı arıza yapar yangına müdahale edemezlerdi. Bakanlık bir süre sonunda artık bu işin THK ile yürüyemeyeceğini anlayıp kendi göbeğini kendisi kesmeye başladı. Diğer husus Türkiye arazi yapısı itibariyle uçağa müsait değildir helikopterin çok avantajı vardır. Ben 1 saatte bir sorti su götürebilirken helikopter 4-5 sorti yapardı. Ayrıca derin arazilere uçak giremezken helikopter her yerer girerdi. Diğer yandan bakanlık ormanlar içerisinde sayısız küçük göletler inşaa etmiştir. Oralardan helikopterin su alması ve çalışması çok pratiktir. Diğer yandan orman yangınlarıyla mücadelede hava araçları büyük etken değildir esasen yangın yerden yürütülen çalışmalar ile söndürülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KLM ~ 3 yıl önce
80 sene içini boşalttınız THK'nın ! , her gelen yolsuzluğu önlücem dedi yolsuzluğun daniskasını yaptı ve gitti !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 3 yıl önce
Ya bırakın lagalugayı thk uçaklar şimdiye kadar uçması gerekiyordu 4-5-6 ton yahuuu memleket yanıyor daha rant düşünüyorlar yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suçlu kim? ~ 3 yıl önce
Herkes suçu bir birine atacak ve bu olayda kimse mesuliyet kabul etmeyecektir.Suçlu kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lp ~ 3 yıl önce
Bize yangini unutturmaya mi calisiyorlar nedir,ates olmayan yerden duman cikmazmis. Ayrica benim kanaatime gore demek yerine kanit goster birader. Adamda boyle diyor ne dicen.Millet bikti bu desteksiz atmalardan.Her iki taraf icin soyluyorum. Haaa tabi saglikli dusunenleri kastediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihniyet önemli. ~ 3 yıl önce
PİYADECİ BİR EMEKLİ ALBAY’A VERİRSEN THK DAKİ TÜM YETKİLERİ , ADAMDA NE BAKANI TAKAR NEDE KİMSEYİ. BERTAN PAŞA TÜM YETKİLERİ VERDİ ALBAYA. PARGALI İBRAHİM PAŞA YETKİSİ VARDI RAFET ALBAYDA. HAVA KUVVETLERİNDE GÖREVDEKİ BİR ALBAYDA BÖYLE YETKİ YOK VALLA . E. ALBAY RAFET YİNE GELMEK İSTİYOR. GELİRSE YİNE TÜM TESUDA İŞ KAPISI AÇILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli subaylar derneği ( BEKİR) ~ 3 yıl önce
RAFET ALBAYIMIZ GELİRSE TÜM EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ OLARAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ KOMUTANIM.. BİZLER EMEKLİ SUBAYLAR OLARAK HEP BU VATANI SAVUNDUK. E. Albay BEKİR…..
79 ~ 3 yıl önce
A.Bertan Nogaylaroglu,susma kardeşim. Cık aslanlar gibi anlat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu bundan ibaret ~ 3 yıl önce
"Orman Bakanlığı'nın; Uçak ile yangın söndürme yerine helikopter öncelikli yangın söndürme konseptine geçtiği izlenmiştir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski thk pilotu ~ 3 yıl önce
THK da helikopterler de vardı. Ancak hiçbir zaman bu filosunu geliştirme zahmetinde bulunmadı. Helikopter yangında uçaktan en az 5 misli daha efektifdir. 1.Brim zamanda uçaktan çok daha fazla su taşır. 2. Helikopteri ormanda piknik yerine bile konuşlandırabilirsin. Uçağa havalimanı lazımdır. 3. Helikopter tüm kuytu yerlere suyu taşır uçak bunu asla yapamaz.4.Ormanlarda binlerce göletçikler inşa edilmiştir. Uçak buralardan su alamaz. Helikopter ise arı gibi iş yapar. 4. Helikopterin tek olumsuz yanı maliyeti uçaktan daha yüksektir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000