27 Şubat 2019, Çarşamba 09:28:49

THK Üniversitesi Ukrayna Havacılık Üniversitesi ile anlaştı

Türkiye'nin sadece havacılık ve uzay bilimleri alanında eğitim veren ilk ve tek yükseköğretim kurumu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, uzakdoğu ve Balkanlar bölgesinden sonra Ukrayna ile de alanında işbirliği hamlesini gerçekleştirdi.
  • Gezmek şahane. Ya biri açıklasın ne yapmışlar şu ülke için Ukrayna'da el sıkışıp. Bunlar ne iğrenç hareketler. THK parasızlıktan sürünüyor, bunlar Ukrayna'da protokol imzalamışlar. O protokol denen şeyin ne bağlayıcılığı var? Neyin iş birliği bu? Ukrayna ile ne işi olabilir THK'nın?
  • Türkiyenin tek havacılık vs Üniversitesi derken ,Anadolu üniversitesi havacılık bölümünde hızlı tren makinistimi yetiştiriyor..!!!
  • Yine yabancı hep yabancı.ah be thk ne cektin
  • Bu okulda okumak vardı ukraynada uçardık, ukraynalı kızlarla beraber ne güzel üniversiteler var. THK Üniversitesinin bu davranışı her okula örnek olamalı..... Özyeğine selamlar
  • Değerli THK Üniv. yöneticileri, önceki yöneticilerin büyük hataları sonucu uçuşları zamanında yaptırılamadığı için ,zamanından 1- 2 yıl sonra mezun ettiğiniz , yani hayatlarından 1-2 yıl çalınan pilotaj öğrencilerinin hesabı eski yöneticilerden hukuk önünde neden sorulmuyor? Bu yöneticiler ellerini kollarını sallayarak, hiç bir şey olmamış gibi sokaklarda dolaşıyorlar.Hiç bir günahları olmadığı halde hayatlarından bir kaç yıl çalınan, maddi manevi büyük zararlara uğrayan pilotaj öğrencileri ve ailelerinin hesabını kim verecek?
  • haaa her kuşu öptünüz bir ukrayna kaldıydı....ya sabırrrr

Türkiye'nin sadece havacılık ve uzay bilimleri alanında eğitim veren ilk ve tek yükseköğretim kurumu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, uzakdoğu ve Balkanlar bölgesinden sonra Ukrayna ile de alanında işbirliği hamlesini gerçekleştirdi.

THK Üniversitesi ile Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi (NAU) arasındaki eğitim ve bilim İşbirliği protokolü THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut ve Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volodymyr lsainko tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin detayları ve karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimlerini  ortaya koyan protokoller, çift ve ortak diploma verilecek programların belirlenmesi, ulusal ve uluslararası kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilecek müşterek projeler ve  eğitimler ile her iki üniversite tarafından birbirlerine sağlanacak teknik kolaylıkları ortaya koyan diğer protokolleri hazırlamak ve görüşmeleri yapmak üzere THK Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Haydar Ateş, Dr. Tuğba Yaşin ve öğretim görevlisi Atsana Muradova'dan oluşan heyet Ukrayna'ya gönderildi.

Her iki üniversite arasında özellikle teknik düzeyde önemli işbirliği imkanlar ile pilot yetiştirme konusunda geniş çapta işbirliği yapılmasına ilişkin güçlü irade ortaya kondu.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, bu hamleleri ile yalnız Türkiye'de değil dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle dost ülkelerdeki işbirliği çalışmalarıyla havacılık ve uzay bilimleri alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak, bu konuda Türkiye'nin öncü ve temel araştırma üniversitesi olmak vizyonuna yönelik hamlelerine devam edeceğini belirtti.



THK Üniversitesi Ukrayna Havacılık Üniversitesi ile anlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Üniversite bahane ~ 5 yıl önce
Gezmek şahane. Ya biri açıklasın ne yapmışlar şu ülke için Ukrayna'da el sıkışıp. Bunlar ne iğrenç hareketler. THK parasızlıktan sürünüyor, bunlar Ukrayna'da protokol imzalamışlar. O protokol denen şeyin ne bağlayıcılığı var? Neyin iş birliği bu? Ukrayna ile ne işi olabilir THK'nın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt . ~ 5 yıl önce
Türkiyenin tek havacılık vs Üniversitesi derken ,Anadolu üniversitesi havacılık bölümünde hızlı tren makinistimi yetiştiriyor..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 5 yıl önce
Yine yabancı hep yabancı.ah be thk ne cektin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özyeğin pilotaj ~ 5 yıl önce
Bu okulda okumak vardı ukraynada uçardık, ukraynalı kızlarla beraber ne güzel üniversiteler var. THK Üniversitesinin bu davranışı her okula örnek olamalı..... Özyeğine selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap ~ 5 yıl önce
Değerli THK Üniv. yöneticileri, önceki yöneticilerin büyük hataları sonucu uçuşları zamanında yaptırılamadığı için ,zamanından 1- 2 yıl sonra mezun ettiğiniz , yani hayatlarından 1-2 yıl çalınan pilotaj öğrencilerinin hesabı eski yöneticilerden hukuk önünde neden sorulmuyor? Bu yöneticiler ellerini kollarını sallayarak, hiç bir şey olmamış gibi sokaklarda dolaşıyorlar.Hiç bir günahları olmadığı halde hayatlarından bir kaç yıl çalınan, maddi manevi büyük zararlara uğrayan pilotaj öğrencileri ve ailelerinin hesabını kim verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
törkıshpırt ~ 5 yıl önce
haaa her kuşu öptünüz bir ukrayna kaldıydı....ya sabırrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xdd ~ 5 yıl önce
imza a.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000