23 Ocak 2022, Pazar 17:28:57

THY Genel Müdürü Ekşi tek tek açıkladı: "Uçuşlar"

Kar yağışı nedeniyle havayolu uçuşlarında yaşanan aksaklıklara ilişkin THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den açıklama geldi. Ekşi, "Muhtemel sebepleri kolay bir dille izah edelim" diyerek uçuşlardaki aksamaların sebeplerini tek tek açıkladı.
  • Twitterdan devam Bilal ekşi..THY sizleri unutmayacak.
  • THY tarihinde twitterdan sorumlu genel müdür olarak anılacak yegane kişi bence
  • Ama Kaptan kararı diye tüm faktörlerin aynı anda göz önünde bulundurulduğu, hele bir başlayalım yolda bakarız diyemeyeceği, bir çok farklı bileşeni içeren bir karar türü bulunmaktadır. Merak edenler bu konuda bilimsel araştırmalar mevcut. Tabi ki koca dağları biz yaratmadık, tabi ki tahsil konusunda en mükemmel tahsilleri biz yapmadık. Ama ister kabul edin, ister etmeyin özel bir meslek icra ediyoruz ve bu meslek hakettiği itibarı görmeli ve kaybetmemeli. Emniyetli uçuşlar.
  • Bilal Bey’in vermiş olduğu bilgilerin ve iptal nedenlerinin hepsi çok önemli. Ne olur linç vs. etmeye kalkmayın. Para vs. de demiyorum bakın çünkü umrumda değil. Önemli olan mesleğimin itibarına yapılan saldırıların artık son bulması. Sayın Gen. Müdürün açıklamasındaki faktörlerle ilgili kritik kararların hepsini sizlerin gidin dediğiniz, bir siz çarşınız zaten dediğiniz kaptanlar first officer’larıyla mutabık kalarak veriyorlar. Literatürde CEO kararı diye bir kavram bulamazsınız.
  • Sadece twitter mı bu müdürün işi gerçekten anlam veremiyorum.
  • Yarın için turuncu uyarı verildi. Hala iptal yok ?
  • insanlar bunları anlamayacak kadar aptal mı?
  • Bilal

Olumsuz hava koşulları tüm yurdu etkisi altına aldı. Kar yağışı nedeniyle birçok kaza haberi ardı ardına gelirken hava yolu ulaştırmasında da aksaklıklar yaşandı.

Sabiha Gökçen Havaliman'nında uçuşlar dururken, havayolu şirketleri birçok uçuşunu iptal etmişti. Yolcular uçuşların iptal olması ve rötardan şikayetçi olurken THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Ekşi, “Takipçilerimiz haklı olarak soruyor. Alınan bunca önleme rağmen kar yağışında hava ulaşımında niçin aksamalar oluyor? Muhtemel sebepleri kolay bir dille izah edelim” diyerek gecikme ve iptallerin sebebini şöyle açıkladı:

“Kar yağışına bağlı iniş görüş mesafesi limitlerin altına inebiliyor. Kış şartlarında rüzgar hızı daha sık limitlerin üzerine çıkabiliyor. Kar yağışı şiddetine bağlı olarak pist ve park yerlerinin kardan temizlenmesi havalimanının operasyonunun durmasına ve kapasitesinin azalmasına sebebiyet verebilmektedir. Belli aralıklar ile buzlanmaya bağlı pistlerin fren durumu ölçülmektedir. Ölçüm yapılması ve önlem alınması havalimanı operasyon kalitesini düşürebilmektedir. Uçak kanatlarının, yüzeylerinin buzdan arındırılması veya buzlanmanın önlenmesi için uçaklara özel sıvı uygulaması yapılmaktadır. Her bir uçak için yaklaşık 10 dakika süren bu zorunlu tedbir toplam kalkış yapacak uçak sayısını sınırlandırabilmektedir.”

Uçuşların son durumuna ilişkin detaylı bilgi THY'nin sitesindeki uçuş durumu sayfasından öğrenilebiliyor.

 

THY Genel Müdürü Ekşi tek tek açıkladı: "Uçuşlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Twitter Müdürü ~ 2 yıl önce
Twitterdan devam Bilal ekşi..THY sizleri unutmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arşiv görevlisi ~ 2 yıl önce
THY tarihinde twitterdan sorumlu genel müdür olarak anılacak yegane kişi bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli bilgiler 2 ~ 2 yıl önce
Ama Kaptan kararı diye tüm faktörlerin aynı anda göz önünde bulundurulduğu, hele bir başlayalım yolda bakarız diyemeyeceği, bir çok farklı bileşeni içeren bir karar türü bulunmaktadır. Merak edenler bu konuda bilimsel araştırmalar mevcut. Tabi ki koca dağları biz yaratmadık, tabi ki tahsil konusunda en mükemmel tahsilleri biz yapmadık. Ama ister kabul edin, ister etmeyin özel bir meslek icra ediyoruz ve bu meslek hakettiği itibarı görmeli ve kaybetmemeli. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli bilgiler 1 ~ 2 yıl önce
Bilal Bey’in vermiş olduğu bilgilerin ve iptal nedenlerinin hepsi çok önemli. Ne olur linç vs. etmeye kalkmayın. Para vs. de demiyorum bakın çünkü umrumda değil. Önemli olan mesleğimin itibarına yapılan saldırıların artık son bulması. Sayın Gen. Müdürün açıklamasındaki faktörlerle ilgili kritik kararların hepsini sizlerin gidin dediğiniz, bir siz çarşınız zaten dediğiniz kaptanlar first officer’larıyla mutabık kalarak veriyorlar. Literatürde CEO kararı diye bir kavram bulamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli mi ~ 2 yıl önce
Yalakalığın son safhası bu olsa gerek. Bilgi sıfır fikir 10. Yazık ya valla yazık
Neden yahu ~ 2 yıl önce
Sadece twitter mı bu müdürün işi gerçekten anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazaryesi ~ 2 yıl önce
Yarın için turuncu uyarı verildi. Hala iptal yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOLAY DİL ~ 2 yıl önce
insanlar bunları anlamayacak kadar aptal mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos yapma ~ 2 yıl önce
Bilal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000