18 Ocak 2023, Çarşamba 09:00:05

THY ile Hava-İş Anlaştı... Zam Oranı Belli Oldu

Türk Hava Yolları (THY) ile yetkili sendika Hava-İş arasında mutabakat sağlandı. Hem maaş hem de sosyal yardım ücretlerinde artış rakamları belli oldu. Taraflar arasında 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ek Tadil Protokolleri imzalandı.
  • Sendika personeli satmış yine.Kademelere 3 tane harf ekleniyor.Ücretleri belli değil Açıklanmıyor.Birde ödül verilmiş gibi lanse edilerek iki kademe artışı yapılıyor.Üç ekleme ne oluyor ozaman.Niçün kademelerin ücretleri açıklanmıyor.Kaşıkla verip kepçeyle mi alınıyor.
  • OLEEYYY YÜZDE 20 ZAM VAAARRR. SEVİM KOŞ. YAŞASIN TÜM ÇALIŞANLAR YÜZDE 100'Ü AŞAN GERÇEK ENFLASYONDA YÜZDE 20 ALDIKLARI İÇİN AŞIRI MUTLUUU :)))
  • Şimdi bir iş bulamadık
  • Turkish Cargo zamları ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?
  • 14 mayısta gider 3.6 nın karşılığını veririz. Sayımız az zannetmeyin, hepimizin ailesi eşi dostu var, yapılan haksızlığa karşı domino etkisi nasıl olur görürsünüz.
  • Hakettigimiz maasi ver Bolat-ikramiyeden once hakettigimiz maasi ver- sonra ikramiye verirsen o senin guzelligin, boyle olmaz, harem agasini almissin karsina zaten sana bagli, 20% olmaz, piyasa kosullarindan cok uzak
  • Şampiyonlar ligine sponsor olacağınıza, her şey ateş pahası olmuşken önceliğiniz çalışanları memnun etmek olmalıydı, zaten rekor karlar devam eder, yine sponsor olurdunuz. Pandemi başladığından beri alım gücümüz yerlere düştü.
  • Attığınız her adım yönetici kısmı için... Yaptığınız her güçlendirme yönetici kısmı için ... Kesonlike çalışan emek verene düşman olduğunuzu düşünüyor çoğu kesim... Allah merhamet duygusunu nasip etsin... Yazık hepinize...
  • Yahu karşılaştırma yaparken biraz mantıklı ve akıllı olun. Asgari ücret diyor 8500. Kabin 20-30 diyor. Gözünüz doysun diyor. Asgari ücret 8500 kaptan 70 bin diyor. Aynı klasmanda karşılaştırma yapın akıllı olun. Asgari ücretliyle sen kabini kokpiti uzmanı tekniği ne karıştırıyorsun. Desen ki x havayolu firmasının kokpiti 15 alıyor gözünüz doysun desen haklılık payın yine yok da neyse haklısın. Bana çocuğumu görememenin bedelini kim nasıl ödeyebilir. Evi görmüyorum eviiiii
  • Şu şirkette sınavıyla elde edilen tek şeydi. Onunla ilgili hiçbir değişiklik gündeme gelmiyor.

Türk Hava Yolları (THY) ile yetkili sendika Hava-İş arasında mutabakat sağlandı. Hem maaş hem de sosyal yardım ücretlerinde artış rakamları belli oldu. Taraflar arasında 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ek Tadil Protokolleri imzalandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son altı aylık yüzde 15,4'lük enflasyon farkına ek olarak yüzde 1 de Toplu İş Sözleşmesi (TİS) farkı alacak olan THY çalışanlarının toplam maaş artışı yüzde 16,4 olarak gerçekleşecekti. Ancak Hava-İş ile THY yönetiminin görüşmeleri sonrasında 16,4 olması gereken zam oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

Şeflik tazminatlarında da artışa gidilen ek protokol ile birçok maddede değişiklik yapıldı.

AHMET BOLAT DUYURACAK

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın Antalya’da gerçekleştirilen ve tüm yöneticilerin katıldığı THY Yönetim Zirvesi 2023’te önemli konularda açıklamalar yapılması bekleniyor.

Bolat'ın Hava-İş ile yapılan protokolle yüzde 20'ye çıkarılan zam oranını 10 puan daha artırarak yüzde 30 olarak açıklayabileceği ifade edildi.

İşte THY ile Hava-İş arasında imzalanan 27. Dönem TİS Ek Tadil Protokolü:




THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET BOLAT'IN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI İSE ŞU ŞEKİLDE:

THY ile Hava-İş Anlaştı... Zam Oranı Belli Oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (352)

KANDIRMACA ~ 1 yıl önce
Sendika personeli satmış yine.Kademelere 3 tane harf ekleniyor.Ücretleri belli değil Açıklanmıyor.Birde ödül verilmiş gibi lanse edilerek iki kademe artışı yapılıyor.Üç ekleme ne oluyor ozaman.Niçün kademelerin ücretleri açıklanmıyor.Kaşıkla verip kepçeyle mi alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY çalışann ~ 1 yıl önce
OLEEYYY YÜZDE 20 ZAM VAAARRR. SEVİM KOŞ. YAŞASIN TÜM ÇALIŞANLAR YÜZDE 100'Ü AŞAN GERÇEK ENFLASYONDA YÜZDE 20 ALDIKLARI İÇİN AŞIRI MUTLUUU :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkanım seni işten çıkardınız 45 kişi Türk oyunu peşinde o kolonya gece gündüz çalışıyordum ~ 1 yıl önce
Şimdi bir iş bulamadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 9 ay önce
Sendika ancak bayram günü çıkar lokum dağıtır personel isten atılırken sesini soluğunu çıkarmaz engelli emekliliği dolduğu halde sırf kendi temsilcisi diye gorme engelli temsilcilerinin emeklilklerini uzatilirir kendi temsilcisini korur bolat ta sesini çıkaramaz
5M ~ 1 yıl önce
Turkish Cargo zamları ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 1 yıl önce
14 mayısta gider 3.6 nın karşılığını veririz. Sayımız az zannetmeyin, hepimizin ailesi eşi dostu var, yapılan haksızlığa karşı domino etkisi nasıl olur görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?'ye ~ 1 yıl önce
20 yıldır vermediğiniz karşılığı şimdi maddi açıdan sıkışınca mı vereceksiniz? Hukuk, adalet, hak ve özgürlükler, sendikaların durumu ve işçi hakları yıllardır yerlerde sürünürken sıkınt yok; iş cebinize dokununca mı oyunuzun gücünü farkettiniz? Oyna devam.
Adil degil ~ 1 yıl önce
Hakettigimiz maasi ver Bolat-ikramiyeden once hakettigimiz maasi ver- sonra ikramiye verirsen o senin guzelligin, boyle olmaz, harem agasini almissin karsina zaten sana bagli, 20% olmaz, piyasa kosullarindan cok uzak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK ÜZÜCÜ ~ 1 yıl önce
Şampiyonlar ligine sponsor olacağınıza, her şey ateş pahası olmuşken önceliğiniz çalışanları memnun etmek olmalıydı, zaten rekor karlar devam eder, yine sponsor olurdunuz. Pandemi başladığından beri alım gücümüz yerlere düştü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur , Çalışan Düşmanısınız ~ 1 yıl önce
Attığınız her adım yönetici kısmı için... Yaptığınız her güçlendirme yönetici kısmı için ... Kesonlike çalışan emek verene düşman olduğunuzu düşünüyor çoğu kesim... Allah merhamet duygusunu nasip etsin... Yazık hepinize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Compare ~ 1 yıl önce
Yahu karşılaştırma yaparken biraz mantıklı ve akıllı olun. Asgari ücret diyor 8500. Kabin 20-30 diyor. Gözünüz doysun diyor. Asgari ücret 8500 kaptan 70 bin diyor. Aynı klasmanda karşılaştırma yapın akıllı olun. Asgari ücretliyle sen kabini kokpiti uzmanı tekniği ne karıştırıyorsun. Desen ki x havayolu firmasının kokpiti 15 alıyor gözünüz doysun desen haklılık payın yine yok da neyse haklısın. Bana çocuğumu görememenin bedelini kim nasıl ödeyebilir. Evi görmüyorum eviiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dil tazminatı ~ 1 yıl önce
Şu şirkette sınavıyla elde edilen tek şeydi. Onunla ilgili hiçbir değişiklik gündeme gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000