20 Ocak 2020, Pazartesi 11:15:42

THY mil programında Garanti BBVA ile yolları ayırıyor

Türk Hava Yolları, miles&smiles'da uzun süredir program ortağı olan Garanti BBVA ile yollarını ayırıyor. THY, DG Pay isimli yeni kurulan bir şirket ile ortaklık için karar aldı.
  • Bu anlaşma yüzünden GARANTİ uzun süredir piyasalarda haksız rekabet ediyordu bence dış sermayeden çok iç piyasadaki devlet bankalarına yönelmeli insanlara ortada zarar ettini idda eden bir GARANTİ var fakat yüzdesel olarak bu anlaşmadan en çok ekmek onlar götürüyordu o kadar farklı bir kurum hayatımda görmedim tam tefeciler bağıra bağıra BDDK da onlara arka çıkıyor üstelik
  • Bizim pazar mesaisi ve yol ücretleri ne oldu unutuldu mu? Bizleri bu ilgilendirir
  • QNB Finans Bank’ın miles smiles kartları haliyle Garanti’den daha az. Öyle tahmin ediyorum ki “vaad”çi politikalar izleyen politikacıların uzantısı olan THY’de Katarlılara vaadlerde bulunmuş olabilir. Sonuçta “Kanal İstanbul Projesi” nin büyük silahşörlerinden biri Katar.
  • DG PAY Türkiye hakkinda hicbir bilgi yok. Web sitesindeki verilere göre hindistan merkezli ne üdügü belirsiz bir şirket. Thy'nin kendi üyelik kartı olan miles&smiles kartı bastırdığı gibi kendi kredi kartını da bastırmak için anlaşmış olabilirler mi acaba? """DG Pay is a leading national provider of payment solutions for independent businesses.""" bilgisi harici baska birsey yok. Hindistan merkezli. Eger bu ise Türkiye ayaginda kimler var ona bakmak lazim.2016 da kurulmus. Bakalim altindan kim cikacak?
  • Isabet olmuş. Koç'lardan çoktan alınması gerekiyordu.
  • Garanti ile anlasmanin bitmesi iyi olmus, zaten Garanti bir suredir M&S i gozden cikarmisti. Ama bahsi gecen diger sirket hakkinda internette hicbir bilgi yok. Zaten QNB Finansbank ve Kuveyt Turk’le anlasma imzalandi, ucuncu bir ortaga neden ihtiyac duyulur onu da anlamak guc. Umarim bu isin arkasindan birisinin tanidigi, esi dostu vs. cikmaz.
  • Garanti Bankası Miles and Miles ta artik eskisi kadar mil vermiyor. Zaten ise yaramaz hale geldi mil programı
  • Yanlış hatırlamıyorsam 2005 yıldan bu yana garanti kredi kartlarından mil topluyorum. Çok uzun yıllar oldukça fazla mil topladım ve kullandım. İlk zamanlar vergiler adı altında alınan bedel çok çok azdı sonra bu rakamlar yükseldi. İlk zamanlar tüm harcamalardan yüksek miller kazanıyorduk. bunlar azaldı. en son yurtdışı harcamalarda %30 mile kadar inmişti. Geçen ay bunu da bitme noktasına getirdiler. Şu an yurtdışı harcamalarda da %10 mil vermeye başladı. Eğer bunlar Garantiden kaynaklanıyor ise gitmesi iyi olmuş. İnşallah eskisi gibi iyi miller verecek bir yapıya geçilir ve tekrar yoğun bir şekilde kullanmaya başlarız.
  • Cok buyuk ayip.
  • Üyelik bilgileri Garanti de değil, THY de saklanıyor. Garanti bankası müşterisi olmayan yuzbinlerce miles and smiles üyesi var zaten halihazırda. Üstelik garanti ile işbirliğinin biteceği çok önceden açıklanmıştı. Şu an finansbank ile miles and smiles ortaklığı başladı, yakın zamanda da Kuveyt Türk eklenecek buna. Haberi çok farklı aktarmissiniz...

Türk Hava Yolları, miles&smiles'da uzun süredir program ortağı olan Garanti BBVA ile yollarını ayırıyor. THY, DG Pay isimli yeni kurulan bir şirket ile ortaklık için karar aldı.

Türk Hava Yolları, yıllardır ortaklık yürüttüğü Garanti BBVA ile miles&smiles programını sürpriz bir şekilde sona erdiriyor.
THY ile Garanti BBVA arasında yapılan anlaşma gereği, alışveriş yaptıkça uçuş mili ve çeşitli indirimler elde edilen yolcu sadakat programı miles&smiles'te beklenmedik bir karar alındı.

THY yönetim kurulu, Garanti BBVA ile adeta özdeşleşen program ortaklığını sona erdirmek için ilk adımı attı. Alınan karar çerçevesinde THY ile Garanti BBVA arasındaki mil ortaklığı sona ererken, yeni ortak da şimdiden belli oldu.

THY'nin, henüz iki yıl önce kurulan DG Pay isimli şirket ile miles&smiles programında yoluna devam edeceği öğrenildi.

Garanti BBVA'nın devredışı bırakılarak, bu alanda hiçbir tecrübesi olmayan yeni kurulan bir şirket ile programa devam etme kararı sürpriz olarak değerlendirildi. Yeni şirketin kime ait olduğuna ilişkin farklı iddialar ortaya atılırken, yüzbinlerce yolcunun özel bilgilerinin de DG Pay isimli şirkete aktarılacak olmasının üyeler arasında rahatsızlığa neden olacağı kaydedildi.

THY'nin önümüzdeki günlerde Garanti BBVA ile program ortaklığının sonlandırıldığına yönelik kararı KAP'a açıklaması beklenirken, DG Pay ile iş ortaklığının ise kısa sürede resmilik kazanacağı da belirtildi.

Öte yandan söz konusu şirketin yurtdışı merkezli bazı uluslararası ödeme kuruluşlarının uzantısı olup olmadığı ise şimdilik bilinmiyor.

©AirportHaber.com

THY mil programında Garanti BBVA ile yolları ayırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

GARANTİ ~ 4 yıl önce
Bu anlaşma yüzünden GARANTİ uzun süredir piyasalarda haksız rekabet ediyordu bence dış sermayeden çok iç piyasadaki devlet bankalarına yönelmeli insanlara ortada zarar ettini idda eden bir GARANTİ var fakat yüzdesel olarak bu anlaşmadan en çok ekmek onlar götürüyordu o kadar farklı bir kurum hayatımda görmedim tam tefeciler bağıra bağıra BDDK da onlara arka çıkıyor üstelik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ehil ~ 4 yıl önce
Bizim pazar mesaisi ve yol ücretleri ne oldu unutuldu mu? Bizleri bu ilgilendirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki Müren ~ 4 yıl önce
QNB Finans Bank’ın miles smiles kartları haliyle Garanti’den daha az. Öyle tahmin ediyorum ki “vaad”çi politikalar izleyen politikacıların uzantısı olan THY’de Katarlılara vaadlerde bulunmuş olabilir. Sonuçta “Kanal İstanbul Projesi” nin büyük silahşörlerinden biri Katar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sis Perdesi ~ 4 yıl önce
DG PAY Türkiye hakkinda hicbir bilgi yok. Web sitesindeki verilere göre hindistan merkezli ne üdügü belirsiz bir şirket. Thy'nin kendi üyelik kartı olan miles&smiles kartı bastırdığı gibi kendi kredi kartını da bastırmak için anlaşmış olabilirler mi acaba? """DG Pay is a leading national provider of payment solutions for independent businesses.""" bilgisi harici baska birsey yok. Hindistan merkezli. Eger bu ise Türkiye ayaginda kimler var ona bakmak lazim.2016 da kurulmus. Bakalim altindan kim cikacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DoğrucuAhmet ~ 4 yıl önce
Öncelikle dünyada kredi kartlarının yaygın olduğu tüm pazarlarda havayolu sadakat programı cobrand kredi kartları her ülkede exclusive tek bir bankayla yapılır. Çoklu banka modeli kulağa hoş gelse de bu tür Aplus segment kartlarda rekabet yaratılmasınzor oluyor. QNB de sadece yüksek birikimi olan hazine müşterilerine sunduğu kartla, Garanti’nin küstürülerek kendi kartı çıkarmaıyla oluşan alternatif maliyeti ne kadar amorti ederler bilmiyorum ama yıllardır yüz milyon usd gelir edilen miles&smiles kredi kartında bu rakamın çeyreği şu an için mucize. Diğer taraftan DG pay işbirliğini bilmiyorum ama şirketleşmesi ve bu sayede büyük bir gelir kalemi olmasında yarar var. Hopi gibi koalisyon çatı bir sadakat programı olabilir.
A350 ~ 4 yıl önce
Isabet olmuş. Koç'lardan çoktan alınması gerekiyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
garanti Koç'un mu:)
200ıq ~ 4 yıl önce
Garanti koçların mı zeka küpü?
a350 yazana ~ 4 yıl önce
Sahibi ispanyollar koç değil. Hem bilmiyorsun hem ahkam kesiyorsun ahmak...
Mahmut ~ 4 yıl önce
Hocam garanti eskiden dogus grubunundu su an tamami ispanyol BBVA'nin elinde. Koc'lar nereden cikti?
Koç? ~ 4 yıl önce
Ne alaka?
:) ~ 4 yıl önce
Koç'a kurban ol sen! Onlar kadar düzgün bir grup şirketi yok şu ülkede!
Paradoks ~ 4 yıl önce
Koç mu garantiden, garanti mi koçtan?
Ç ~ 4 yıl önce
Garantinin tamamı BBVA nın değil
A352 ~ 4 yıl önce
Valla buraya a350 Yazman bile büyük başarı demek o kadar kafan basıyo
A350' e cevap ~ 4 yıl önce
Kara cahil, garanti İspanyol Bankası ve %49.85 lik en büyük paya sahip olan BBVA firmasına aittir. Biraz araştırın rica ediyorum.
Mucahit ~ 4 yıl önce
Sen ilk önce banka kimin onu öğren cahil herif.
ABC ~ 4 yıl önce
Garanti ile anlasmanin bitmesi iyi olmus, zaten Garanti bir suredir M&S i gozden cikarmisti. Ama bahsi gecen diger sirket hakkinda internette hicbir bilgi yok. Zaten QNB Finansbank ve Kuveyt Turk’le anlasma imzalandi, ucuncu bir ortaga neden ihtiyac duyulur onu da anlamak guc. Umarim bu isin arkasindan birisinin tanidigi, esi dostu vs. cikmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Garanti Bankası Miles and Miles ta artik eskisi kadar mil vermiyor. Zaten ise yaramaz hale geldi mil programı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 4 yıl önce
Yanlış hatırlamıyorsam 2005 yıldan bu yana garanti kredi kartlarından mil topluyorum. Çok uzun yıllar oldukça fazla mil topladım ve kullandım. İlk zamanlar vergiler adı altında alınan bedel çok çok azdı sonra bu rakamlar yükseldi. İlk zamanlar tüm harcamalardan yüksek miller kazanıyorduk. bunlar azaldı. en son yurtdışı harcamalarda %30 mile kadar inmişti. Geçen ay bunu da bitme noktasına getirdiler. Şu an yurtdışı harcamalarda da %10 mil vermeye başladı. Eğer bunlar Garantiden kaynaklanıyor ise gitmesi iyi olmuş. İnşallah eskisi gibi iyi miller verecek bir yapıya geçilir ve tekrar yoğun bir şekilde kullanmaya başlarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melis ~ 4 yıl önce
Cok buyuk ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
Üyelik bilgileri Garanti de değil, THY de saklanıyor. Garanti bankası müşterisi olmayan yuzbinlerce miles and smiles üyesi var zaten halihazırda. Üstelik garanti ile işbirliğinin biteceği çok önceden açıklanmıştı. Şu an finansbank ile miles and smiles ortaklığı başladı, yakın zamanda da Kuveyt Türk eklenecek buna. Haberi çok farklı aktarmissiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000