09 Ekim 2021, Cumartesi 10:13:26

THY salgın döneminde de zirveden uzaklaşmadı

Boeing'in küresel havacılık sektörüne yönelik Mevcut Piyasa Görünümü Raporu'na göre Türk Hava Yolları, Covid-19 salgını döneminde en çok uçuş yapan hava yolu şirketlerinden biri oldu.
  • Şu haberleri görünce anlıyorum ki HIRSIZ VAAAAAR
  • 4-5 ay 3bin tl ye 77 kaptani ucursam benimde airline firmam olurdu bebis
  • Thy'nin ismi zirveye nasıl çıkıyor? thy çalışanı sayesinde, thy'ye hizmet eden taşeron (üvey amca oğlu muamelesi gören) şirketin çalışanları sayesinde. personelden kıs, kes ama adını zirveye taşı. ne kadar güzel gerçekten bravo. ayırt etmiyorum, hizmet eden tüm personel şu pandemi döneminde elinden geldiğince özveri ile çalışmıltır. Sosyal mesafe diye bas bas bağırılan ortamda kalabalık güvenlik kontrollerinden geçerek iş başı yapmaya başlayan personelin durumu? çift maaşınızı kestik ey köleler çalışın ama en mükemmel şekilde çalışın! hata istemeyiz! hata yapmayacaksınız! personelden kestikleri çift maaşla mı pandemi dönemini zararsız atlattılar acaba? yapılan işin yoğunluğu,zorluğu,stresi ortada ama bunu at gözlüklüler göremiyorlar nedense. ata arpasını vereceksin ki çalışacak. boşa dememişler aç ayı oynamaz.
  • paramızı verin hakkımızı verin aidiyet namına bişey bırakmadınız..10 sene önce canla başla çalışırken şimdi mutsuz geliyoruz uçuşlara..
  • Gariban f/o maşından kes kabine vs bölüştür. Kabinin Ezberlediği iki tekerleme var onu da çoğu zaman unutuyorlar . Eğitimlerde görüyoruz . Gerçi o da ayrı bi fiyasko kokpit kabinin eğitiminde ne işi var ? Çay servisi yaparken hata yaparsalar kabine bakmak İçin sanırım. Kabindeki ego kimsede yok onlar yakında zaten kabini bırakıp kokpitte biz uçağı kullanırız demeye başlarlar . Zaten aynı maaşı alıyoruz. Ben seve seve çay servisi yaparım sen gel uzun palye yapmadan uçağı indir ablacım .
  • E ben ? Benim maaşım ? Yok sen yok… Sen kal öyle..
  • Yoruma gerek yok.
  • Kabin maaşlarından tasarruf edilip kokpit ve teknik ekibe zam yapılmalı. En gerekli personel kokpit ve teknik. Kabin olmadan da uçak uçar ama bu iki ekip (kokpit ve teknik) olmadan uçuş olmaz. Şirketimiz buna göre değerlendirme yapmalı ve kabin maaşlarını 2999 seviyesine çekmeli. Cafeler de ki garsonlardan bir farkları yok. Ama aldıkları maaş 5 katı.
  • O zirveyi birde çalışana sorun, borcu olmayan çalışan kalmadı, maaş yattığı gün eksi hesaba gidiyor.
  • Ama para nerde. Rekor kırmayanlar herşeyi geriye dönük ödemeye başlayalı 2 ay oldu

Boeing'in küresel havacılık sektörüne yönelik Mevcut Piyasa Görünümü Raporu'na göre Türk Hava Yolları, Covid-19 salgını döneminde en çok uçuş yapan hava yolu şirketlerinden biri oldu.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Mevcut Piyasa Görünümü Raporu'na ilişkin yaptığı açıklamada, Türk havacılık sektörünün, geçen 10 yılda birçok pazardan daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

Dünyada Covid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörün havacılık olduğunu, bu dönemde hava yolculuğunda küresel bir yavaşlama gözlendiğini dile getiren Sargın, şöyle devam etti:

"Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre, bu zor dönemde bile THY bölgede en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinden biri oldu. Burada aslında bir kaç etken var. THY bu dönemde hatları sabit tuttu olabildiğince azaltmadı. Kimi zaman kargoyla yolcuyu bir arada taşıyarak uçuşları optimize etmeyi başardı. Hatları korudu hatta yeni açtığı hatlar oldu şu durgun zamanda. O nedenle de bizce çok iyi gitti THY.

Bu durum, Türkiye’nin havacılıkta ne kadar sağlam temelleri olduğunun bir göstergesidir. Türkiye'nin havacılık sektöründeki büyüme vizyonu ve hava yolu şirketlerinin salgın döneminde dahi sürdürdüğü rota çeşitlendirme politikaları birbirini tamamlıyor. Bu da Boeing’in önde gelen büyüme ülkelerinden olan Türkiye’nin gücüne katkıda bulunuyor."

"Türkiye, Boeing'in öncelikli büyüme ülkeleri arasında yer alıyor"

Türkiye'nin, Boeing’in öncelikli büyüme ülkeleri arasında yer aldığını belirten Sargın, "Doğu ve batı arasında çok önemli bir coğrafyada bulunması nedeniyle ülkemiz özgün bir avantaja sahip. Odaklandığımız bir diğer husus ise Türk uçak bakım ve onarım şirketlerinin küresel Boeing filosuna servis sağlaması temelinde ortaklıklar geliştirerek Türkiye’yi bölgesel bir havacılık servisleri merkezi olarak konumlandırmak." dedi.

Türkiye'deki havalimanlarının da salgın sırasında Avrupa'nın en işlek havalimanları arasında yer aldığını vurgulayan Sargın, Türkiye’nin elverişli coğrafi konumunun, onu havacılık için doğal bir aktarma merkezi haline getirdiğini anlattı.

Sargın, İstanbul'un, 55 ülkeye 4 saatlik uçuş mesafesinde bulunduğuna dikkati çekerek, "Bu durum, 4 saatlik bir uçuş mesafesinde 1,59 milyar insan, 39 trilyon dolar gayrisafi yurtiçi hasıla ve 7,6 trilyon dolar ticaret hacmi anlamına geliyor. İstanbul Havalimanı’nın da açılması, Türkiye’nin havacılık sektöründe büyüme yolculuğunda önemli bir dönüm noktası teşkil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ayşem Sargın, ilerleyen dönemde yolcu trafiğinin artmaya devam etmesini beklediklerini, salgın öncesi rakamları görmenin de 2023 yılı sonunu bulabileceğini söyledi.

THY'nin kargo taşımacılığı da salgında yükselişe geçti

Boeing Ticari Uçaklar Türkiye Pazarlama Direktörü Keith Nida da THY'nin tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir ivme yakaladığını belirterek, "Bu süreçte THY'ye baktığımızda Avrupa'nın en yoğun hava yolu şirketiydi. İstanbul Havalimanı da gene Avrupa'nın en yoğun havalimanıydı. THY'nin kargo bölümü kullanımı da bu süreçte yükselişteydi." ifadelerini kullandı.

THY salgın döneminde de zirveden uzaklaşmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Zirve ~ 2 yıl önce
Şu haberleri görünce anlıyorum ki HIRSIZ VAAAAAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin ama ~ 2 yıl önce
4-5 ay 3bin tl ye 77 kaptani ucursam benimde airline firmam olurdu bebis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy'nin adı zirvede sadece ~ 2 yıl önce
Thy'nin ismi zirveye nasıl çıkıyor? thy çalışanı sayesinde, thy'ye hizmet eden taşeron (üvey amca oğlu muamelesi gören) şirketin çalışanları sayesinde. personelden kıs, kes ama adını zirveye taşı. ne kadar güzel gerçekten bravo. ayırt etmiyorum, hizmet eden tüm personel şu pandemi döneminde elinden geldiğince özveri ile çalışmıltır. Sosyal mesafe diye bas bas bağırılan ortamda kalabalık güvenlik kontrollerinden geçerek iş başı yapmaya başlayan personelin durumu? çift maaşınızı kestik ey köleler çalışın ama en mükemmel şekilde çalışın! hata istemeyiz! hata yapmayacaksınız! personelden kestikleri çift maaşla mı pandemi dönemini zararsız atlattılar acaba? yapılan işin yoğunluğu,zorluğu,stresi ortada ama bunu at gözlüklüler göremiyorlar nedense. ata arpasını vereceksin ki çalışacak. boşa dememişler aç ayı oynamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
the km1 ~ 2 yıl önce
paramızı verin hakkımızı verin aidiyet namına bişey bırakmadınız..10 sene önce canla başla çalışırken şimdi mutsuz geliyoruz uçuşlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şapkalı fo ~ 2 yıl önce
Ablacım size vermelerine gerek yok ki , kokpite takviye yapsalar yeter zaten. Uçağı biz uçuruyoruz. Bizden kesip size takviye yapıyorlar . Bize eski maaşlarımızı verin biz uçağı kaldırdıktan sonra kabine çay kahve servisi yaparız zaten yolcular yaşlı ablaları göreceğine çıtır fo yu görse daha çok mutlu olacak.
Şapkalı fo ya ~ 2 yıl önce
Yanlış düşünüyorsun, hepimizden kesip barbekü de ateş yelleyenlere ve ana havuza gönderiyorlar. Büyük düşün küçük düşünme. Bir de size verilen zam çok ağırlarına gitmiş ki geri almak için 41nci taklayı çalışmaktalar.Gerçekçi olalım doğruları konuşalım.
Yolcu ~ 2 yıl önce
Doğru kaptana çektiğin muameleyi anlaşılan yolcularada çekecek.gelsin böyle yavru folar.cesaretli cilveli sınır yok
Kaç ~ 2 yıl önce
Abi ayda kaç tl kazaniyosun?
Hahaha ~ 2 yıl önce
Kabinin yolcuya muamele çektiğini kabul ediyorsun yani :)
Şapkalı f.o ~ 2 yıl önce
Gariban f/o maşından kes kabine vs bölüştür. Kabinin Ezberlediği iki tekerleme var onu da çoğu zaman unutuyorlar . Eğitimlerde görüyoruz . Gerçi o da ayrı bi fiyasko kokpit kabinin eğitiminde ne işi var ? Çay servisi yaparken hata yaparsalar kabine bakmak İçin sanırım. Kabindeki ego kimsede yok onlar yakında zaten kabini bırakıp kokpitte biz uçağı kullanırız demeye başlarlar . Zaten aynı maaşı alıyoruz. Ben seve seve çay servisi yaparım sen gel uzun palye yapmadan uçağı indir ablacım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Of bu ne kıskançlık ~ 2 yıl önce
Be kardeşim, geç o zaman kabine. Sen kanser olursun bu kadar takarsan herşeye
Şapkalı ~ 2 yıl önce
Hayırdır ya bir an yıldızlı bir kaptan havası esti.. Güzel tabi hedefler yüksek olmalı. İletişimsizlikten sebep yaşanan kaza ve kırımlar sebebiyle bir arada eğitim alıyor olduğumuzu anlayamadıysan senin sivil/yolcu uçağında nasıl pilotluk yaptığını sorgulamak gerek. Bu işin tabiatında kabin+kokpit var her daimde olacak rahatsızsan kargo uçarsın. Kimse de emin ol senin zihniyetinde bir silüetle aynı alanda aynı oksijeni solumaya meraklı değil.
Yırtık km a ithafen ~ 2 yıl önce
Maske altında sahte gülümseme yerini hemen hızlıca gerçek yüzüne bıraktı galiba . İş ortamındaki ciddiyeti km göremediğimiz için sıkıldık. Sürekli bi dedikodu kazanı uçak içi mübarek , dedikodu yapmaktan parfüm sıkmak ve ruj sürmekten başka bi işiniz yok He bi de burda laf yetiştirmek tabi. Ne demişler kalite asla tesadüf değildir . Serviste bile kafamızı dinleyemez hale geldik. Dır dır dır
E ben ? ~ 2 yıl önce
E ben ? Benim maaşım ? Yok sen yok… Sen kal öyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal etmiyorum ~ 2 yıl önce
Yoruma gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin maaşları ~ 2 yıl önce
Kabin maaşlarından tasarruf edilip kokpit ve teknik ekibe zam yapılmalı. En gerekli personel kokpit ve teknik. Kabin olmadan da uçak uçar ama bu iki ekip (kokpit ve teknik) olmadan uçuş olmaz. Şirketimiz buna göre değerlendirme yapmalı ve kabin maaşlarını 2999 seviyesine çekmeli. Cafeler de ki garsonlardan bir farkları yok. Ama aldıkları maaş 5 katı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İncinmissin ~ 2 yıl önce
Kabin memuru olamamis yaralı kus konuştu.
yok yok ~ 2 yıl önce
öyle olmaz bence bütün kabin ekipleri işten çıkarılsın. teknik ve kokpit de kendi işlerini bitirdikten sonra yolcuyla ilgilensin. ne gerek var kabinde birine. ekstra maliyet bunlar.
Thy kargo ~ 2 yıl önce
Ozaman thy kargo olarak yoluna devam eder dogru
mühendis ~ 2 yıl önce
seni yardımcı teknisyen seni burada laf edeceğine git kendi yöneticine git neden bana bu maaşı verion de herkes yaptığı hizmet kadar maaş alır
Kokpit ~ 2 yıl önce
Bi akıllı sensin herhalde boş yapma burda insanların sinirleri tepesinde cabin olmasa arkaya gidip kahveni bile yapamazsın sen
99 ~ 2 yıl önce
Bi bitmedin fitne fesat trolü. Bugün de kaptancık mı oldun güya? Biz de yedik. 999 paralık trol seni
Q Sınıfı ~ 2 yıl önce
kesinlikle aynı mesleği yaptığımızı düşünmüyorum çünkü benim meslektaşlarım (kokpit ya da teknik) bu şekilde yorum yapmazlar..hepimizin görev tanımları farklı..garsonlara saygım sonsuz ama kabin memuruna garson demek cahil ya da kıskanç bir insanın yorumudur..
:) ~ 2 yıl önce
Hoşgeldin beybisi :)
Verin şuna ~ 2 yıl önce
Verin şunun 2999 TL lik hammaliye giderini, yaza yaza dilinde tüy bitti herifin. 2999 TL ye kalıp baskı yapıyor yorumlarda daha ne istiyorsunuz. Görün şu ameleyi artık!
Bir fo ~ 2 yıl önce
Kabine verilen maaşın yarını kokpit ve teknikle bölüştürün bu kabin gerçekten ekstra masraf. Arka galley de dedikodu kazanı … serviste ayrı bir ciyak ciyak çene yemin ederim zihnen ve ekonomiknolarql yorgunluk. Kabinemiz bir kokpit daha neşeli daha kafa rahat. Buraya giden maaşa yazık günah. Burdan yetkililere sesleniyorum . Tasarruf İçin kabini ya yollayın yada maaşları standart garson seviyesine getirin. Gereksiz ödemeler bunlar
Kabin Maaşları’ndan Alayınıza Cevap ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar ne oldu gerçekleri duymak zorunuza mı gitti? Ben ne bankamatikciyim ne de kabinci olmak isteyip olamamış biri. Ben doğruları söylüyorum. Bıktık sizin bu “biz olmazsak bu uçak uçmaz” havalarınızdan. Siz mi olmazsa olmazsınız yoksa teknik ve kokpit mi? Yani garsondan farkınız ne ? Kapıları göstermek mi? Tek yaptığınız insanlara tea or coffee? diyip story çekmek. Hayır yani yaptığınız işin bir zorluğu da yok ki bu kadar maaş isteyesiniz. Bir de utanmadan her yorumun altına maaşlarımız nerde yazıyorsunuz. Sizin şu kesintili aldığınız maaş bile hak ettiğiniz maaşın kaç katı haberiniz var mı? Araplar bile farkına vardı kokpitin maaşı eski seviyesine çekti. Ben şirketin yerinde olsam kokpit ve tekniğin maaşlarını düzeltir kabinin maaşını iyice indiririm. İsterseniz işi bırakın 1 ay da yerinize eleman yetişiyor zaten :))
B737fo ~ 2 yıl önce
Trollere cevap bile vermeyin arkadaslar
Alayına kısa ve öz ~ 2 yıl önce
Sen mi karar veriyorsun dünya mesleğinin adını garsonluk olarak değiştirmeye ? Sen mi karar veriyorsun iş tanımına ? Senin ne iş yaptığımızı bilmen gerekmiyor, gir kokpite uçur uçağını kapa çeneni.Aman diyim havada kriz geçirme garsonlar seni kurtaramaz, 1 defa olur bunlar hayatta anladın sen.
Teknik ~ 2 yıl önce
O zirveyi birde çalışana sorun, borcu olmayan çalışan kalmadı, maaş yattığı gün eksi hesaba gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekor çok ~ 2 yıl önce
Ama para nerde. Rekor kırmayanlar herşeyi geriye dönük ödemeye başlayalı 2 ay oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000