25 Ekim 2021, Pazartesi 14:50:22

THY Teknik çalışanları için kritik görüşme

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. yönetimi ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş, toplu iş sözleşmesi için yeniden bir araya geliyor.
  • 1 yıldır iş arıyorum. Uçak Teknolojisi bölümü mezunuyum. Başvuru yapıyorum olumlu sonuçlanmasını geçtim hiçbir şekilde dönüş olmuyor. Çalışmak istiyorum...
  • Fedakârlık istediler hep beraber fedakârlık ettik. Artık yeter üstümüze başımıza kıyafet dahi alıcak durumumuz kalmadı. Uçak bakımı yapan birinin ay sonunu düşünmemesi lazım ama biz maaş aldığımız gün eksiye düşüyoruz. Fırsat bu fırsat diyip süründürmeyi bırakın artık sadaka istemiyoruz hakkımızı istiyoruz.
  • İnsanlar zor durumda.imzalamak için neyi bekliyorsunuz.sendika da abartılı birşey istemiyor.
  • İbb, net 6622TL karşılığında; *günde 8 saat çalışma *yılda 2 maaş performans primi *yılda 2 defa giyinme parası *eve gidiş gelişte servis sağlanacak *1 öğün yemek ücreti ayrıca ödenecek *Mesai saatleri, haftada 45 saat *SGK ödemeleri haftada 45 saat, ayda 30 güne göre yapılacak Akarı kokarı yok,stres yok, vardiya olsun veya olmasın takım elbisemi giyer şıkır şıkır işime giderim. 2000’e yakın personel-çoğu teknikten-icralık olduğunu duyuyoruz. Non cs maaşları 4000-5000tl Vicdan diyorum..
  • DOSTLAR alışverişte görsün misali toplanıp çay çorba kurupasta yiyip kalkacaklar fırsatçılık peşindeler
  • Böyle saçmalık olmaz, toplanıp toplanıp her seferinde değişmeyen eski maddelerden 3-5 tane geçirmek bizlerle dalga geçmektir. Milletin ahını alıyorsunuz çaylar kurabiyeler boğazınıza duracak, yapmayın. Şu işi ilk, bilemedin ikinci oturumda bitirin artık. Her seferinde süründürüp alacağımız 3 kuruşluk şeyin de değerini gözümüzde iyice düşürmeyin.
  • Toplantiya fazıl girmezse.yarın bu iş biter.
  • 2021 2. 6 ay maaş farkları yıl sonu enflasyonu eklenerek ödenmeli. Keyfi olarak milletin parasını tutuyorsanız bunun bir bedeli olmalı. Yeter artık,IRGAT GIBI CALISIP GEÇINEMIYORUZ!!
  • Sendika söylediklerini yapamayacaksa, istediklerini alamayacaksa, kestiği aidattan vazgeçsin de bari insanlara bir pazar parası kalır. Şirket dolar ile bakım yapıyor ama çalışanların maaşını TL olarak veriyor. Dolar yılbaşından itibaren %25 üzeri TL karşısında değerlenmiş, biz de maaşları pandemi öncesine getirmelerini bekliyoruz. Maaşları eskisine getirmeleri yetmez arkadaşım, kesinti yapmadan önce bize verdikleri maaşın dolar karşılığı ne ise o rakama geri döndürsünler… yoksa yazıklar olsun
  • Kritik bir görüşme olmadığını tüm teknisyenler biliyor. Oturup fuzuli bir sohbet eşliğinde çay yudumlayacaklar. Sendika bir mail atıp ileri bir tarihte tekrar oturacaklarını ve değişmeyecek maddelerde anlaştıklarını açıklayacaklar. Ao dan karar çıkmadan sendikamız kim ki bir sonuç elde etsin … Ama unutmayın bu sirkülasyon çok sürmez. Yetkilendirmeye mecbursunuz ve yetkilendirdiğiniz anda bizim size mecburiyetimiz ortadan kalkıyor. MRO yu kapatıp CS yetiştirmeye odaklanırsanız daha başarılı bir şirket olabilirsiniz.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. yönetimi ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş, toplu iş sözleşmesi için yeniden bir araya geliyor.

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk ikisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Taraflar arasında yapılan görüşmeler sonrasında üçüncü kez bir araya gelinmesi kararlaştırılırken, görüşme tarihi de belli oldu.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının merakla beklediği 3'üncü görüşmenin yarın saat 14:00'da yapılacağı öğrenildi.

6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi öncesinde hem taraflar arası görüşmelerde hem de arabulucu sürecinde anlaşma sağlanamamıştı. Grev sürecine doğru giden görüşmelerde son anda ücretler konusunda anlaşılmıştı.

7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

©AirportHaber.com

THY Teknik çalışanları için kritik görüşme

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Anıl ~ 2 yıl önce
1 yıldır iş arıyorum. Uçak Teknolojisi bölümü mezunuyum. Başvuru yapıyorum olumlu sonuçlanmasını geçtim hiçbir şekilde dönüş olmuyor. Çalışmak istiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 2 yıl önce
Fedakârlık istediler hep beraber fedakârlık ettik. Artık yeter üstümüze başımıza kıyafet dahi alıcak durumumuz kalmadı. Uçak bakımı yapan birinin ay sonunu düşünmemesi lazım ama biz maaş aldığımız gün eksiye düşüyoruz. Fırsat bu fırsat diyip süründürmeyi bırakın artık sadaka istemiyoruz hakkımızı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isl ~ 2 yıl önce
İnsanlar zor durumda.imzalamak için neyi bekliyorsunuz.sendika da abartılı birşey istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksiyi düşünen tech ~ 2 yıl önce
İbb, net 6622TL karşılığında; *günde 8 saat çalışma *yılda 2 maaş performans primi *yılda 2 defa giyinme parası *eve gidiş gelişte servis sağlanacak *1 öğün yemek ücreti ayrıca ödenecek *Mesai saatleri, haftada 45 saat *SGK ödemeleri haftada 45 saat, ayda 30 güne göre yapılacak Akarı kokarı yok,stres yok, vardiya olsun veya olmasın takım elbisemi giyer şıkır şıkır işime giderim. 2000’e yakın personel-çoğu teknikten-icralık olduğunu duyuyoruz. Non cs maaşları 4000-5000tl Vicdan diyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fırsatçılık ~ 2 yıl önce
DOSTLAR alışverişte görsün misali toplanıp çay çorba kurupasta yiyip kalkacaklar fırsatçılık peşindeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necat ~ 2 yıl önce
Oraya gelip,elini taşın altına koymadan saçmalamak yerine gerçekte umut edip mücadele edenlere saygı göster oladı kendine biraz saygın olsun.
Hendeseci ~ 2 yıl önce
Böyle saçmalık olmaz, toplanıp toplanıp her seferinde değişmeyen eski maddelerden 3-5 tane geçirmek bizlerle dalga geçmektir. Milletin ahını alıyorsunuz çaylar kurabiyeler boğazınıza duracak, yapmayın. Şu işi ilk, bilemedin ikinci oturumda bitirin artık. Her seferinde süründürüp alacağımız 3 kuruşluk şeyin de değerini gözümüzde iyice düşürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 2 yıl önce
Toplantiya fazıl girmezse.yarın bu iş biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam farkları ~ 2 yıl önce
2021 2. 6 ay maaş farkları yıl sonu enflasyonu eklenerek ödenmeli. Keyfi olarak milletin parasını tutuyorsanız bunun bir bedeli olmalı. Yeter artık,IRGAT GIBI CALISIP GEÇINEMIYORUZ!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsun… ~ 2 yıl önce
Sendika söylediklerini yapamayacaksa, istediklerini alamayacaksa, kestiği aidattan vazgeçsin de bari insanlara bir pazar parası kalır. Şirket dolar ile bakım yapıyor ama çalışanların maaşını TL olarak veriyor. Dolar yılbaşından itibaren %25 üzeri TL karşısında değerlenmiş, biz de maaşları pandemi öncesine getirmelerini bekliyoruz. Maaşları eskisine getirmeleri yetmez arkadaşım, kesinti yapmadan önce bize verdikleri maaşın dolar karşılığı ne ise o rakama geri döndürsünler… yoksa yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asgari Ücretli Cqm ~ 2 yıl önce
Kritik bir görüşme olmadığını tüm teknisyenler biliyor. Oturup fuzuli bir sohbet eşliğinde çay yudumlayacaklar. Sendika bir mail atıp ileri bir tarihte tekrar oturacaklarını ve değişmeyecek maddelerde anlaştıklarını açıklayacaklar. Ao dan karar çıkmadan sendikamız kim ki bir sonuç elde etsin … Ama unutmayın bu sirkülasyon çok sürmez. Yetkilendirmeye mecbursunuz ve yetkilendirdiğiniz anda bizim size mecburiyetimiz ortadan kalkıyor. MRO yu kapatıp CS yetiştirmeye odaklanırsanız daha başarılı bir şirket olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000