14 Mart 2023, Salı 13:50:41

THY Teknik'ten SpiceJet'e 14,5 Milyon Dolarlık Dava!

Türk Hava Yolları'nın (THY) iştiraki THY Teknik A.Ş, SpiceJet'e 14.5 milyon dolarlık dava açtı.
  • Haksızlığa mı uğradın sen, ya ya sen de çalışanını bu duruma düşürüyosun işte, nası bi hismiş? Doya doya yaşa bakem :)
  • Bu kadar borç bir günde birikmedi herhalde. Sorumluları ortaya çıkarılıp hesap vermeli.
  • Biz versek THY yi uluslar arasi mahkemeye, biz sadece allahin dediğini yapdik derler, ve hak asla yemedik derler. Oh olmuş mazlumun garibanin hakkini yersen koca THY ozaman spicejet gibi firmalarda senin çaldiğin paralari böyle çalir senden. Dinsizin başindan imansiz gelirmiş oh olmuş. Helal olsun spicejete
  • Bunu Lufthansaya veya KLM Engineering’e hatta ve hatta Sr.Technics’e bile yapamazlar. Çok iyi niyet ne getirir? Yada şöyle demeli fazla fedakarlik , kişinin kendi kul hakkına girmesi değilmi Eyy Satiş Müdürleri.. Seneler önce Spicejet iflas etmişti , THY TEKNIK el verdi. Her anlaşma yenilemelerinde binlerce $ gecikme bedelleri görmezden gelindi. Carsambanin geleceği Salidan belli değil miydi eeyy Thy Teknik yönetcileri? ESKI Yonetim ve PBH ekibi olsaydi bu cüretkarliği Spicejet yeltenebilir miydi? Belki evet ama; iş hukuk bürolarina binlerce £ ödenmeden çözülürdü. Ulan Hindular dininiz imaniniz olmuş para.
  • Anlaşma kimin döneminde yapılmış, yazabilir misiniz ?
  • Para ödemediğinin, ödemeyeceğinin hiç kimse niye farkına varamamış borçlar milyon dolar olana kadar
  • Tüm pbh anlaşmaları incelenmeli...
  • Başteknisyenle kafamıza vursun adamlar işi istiyor hızlı hızlı hadi hadi diye .Ben işimi en iyisini yaparımda sizin üstleriniz saçma anlaşmalarla gönderiklerinin karşılıgını alırlar inşallah

Türk Hava Yolları'nın (THY) iştiraki THY Teknik A.Ş, SpiceJet'e 14.5 milyon dolarlık dava açtı.

THY Teknik A.Ş'nin SpiceJet'e ödünç olarak verilen acil durum parçalarını iade etmediği öğrenildi. Ödünç verilen parçaların yerine yenilerinin iade edilmediği gibi kesilen faturanın da reddedildiği belirtildi. 

PARALAR FAİZİYLE İSTENİYOR

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY Teknik, geçtiğimiz yıllarında iki şirket arasında yapılan anlaşmalara istinaden Hindistan merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi SpiceJet'e ödünç yedek parça temin etti. Ancak toplam değeri yaklaşık 12,5 milyon dolardan fazla olan parçalar THY Teknik'e iade edilmedi. Parçaların iade edilmediği gibi gibi kesilen fatura bedeli de SpiceJet tarafınan ödenmedi.

THY Teknik ayrıca, bazı yükümlülüklerini karşılama garantisinin bir parçası olarak 2 milyon dolar borcu olduğunu ve her iki tutar için de faiz talep ettiği öğrenildi.

ULUSLARARASI MAHKEMEDE DAVA AÇILDI

THY Teknik A.Ş. yetkilileri, SpiceJet'in anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle hukuki yollara başvuruda bulunarak İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi'nde konuyla ilgili dava sürecini başlattı.

Uzmanlar THY Teknik A.Ş'nin haklı bulunması durumunda mahkemenin, SpiceJet'in 14,5 milyon dolarlık ödemeyi faizleriyle birlikte ödemesine hükmedeceği yönünde görüş belirtti.

Davada THY Teknik A.Ş. tarafını Londra'nın en büyük hukuk bürolarından biri olan Clyde & Co takip ederken, SpiceJet tarafının vekaletini ise Dentons UK and Middle East yürütüyor.

Yüksek Mahkeme'nin dava dosyalarının toparlanması için 28 Şubat 2023 tarihinde davayı ileri bir tarihe ertelediği öğrenildi.

©AirportHaber.com

THY Teknik'ten SpiceJet'e 14,5 Milyon Dolarlık Dava!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Kıyamam ~ 1 yıl önce
Haksızlığa mı uğradın sen, ya ya sen de çalışanını bu duruma düşürüyosun işte, nası bi hismiş? Doya doya yaşa bakem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle olursa ~ 1 yıl önce
Öyle veya böyle ekmeğini yiyorsun şirketin ihanet etme, şirket kötü olunca sen iyi olmazsın, bu düşüncenden utanmalısın.
Tech ~ 1 yıl önce
Bu kadar borç bir günde birikmedi herhalde. Sorumluları ortaya çıkarılıp hesap vermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oh ne iyi ala ~ 1 yıl önce
Biz versek THY yi uluslar arasi mahkemeye, biz sadece allahin dediğini yapdik derler, ve hak asla yemedik derler. Oh olmuş mazlumun garibanin hakkini yersen koca THY ozaman spicejet gibi firmalarda senin çaldiğin paralari böyle çalir senden. Dinsizin başindan imansiz gelirmiş oh olmuş. Helal olsun spicejete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir dost. ~ 1 yıl önce
Bunu Lufthansaya veya KLM Engineering’e hatta ve hatta Sr.Technics’e bile yapamazlar. Çok iyi niyet ne getirir? Yada şöyle demeli fazla fedakarlik , kişinin kendi kul hakkına girmesi değilmi Eyy Satiş Müdürleri.. Seneler önce Spicejet iflas etmişti , THY TEKNIK el verdi. Her anlaşma yenilemelerinde binlerce $ gecikme bedelleri görmezden gelindi. Carsambanin geleceği Salidan belli değil miydi eeyy Thy Teknik yönetcileri? ESKI Yonetim ve PBH ekibi olsaydi bu cüretkarliği Spicejet yeltenebilir miydi? Belki evet ama; iş hukuk bürolarina binlerce £ ödenmeden çözülürdü. Ulan Hindular dininiz imaniniz olmuş para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşmayı Kim Yapmış ~ 1 yıl önce
Anlaşma kimin döneminde yapılmış, yazabilir misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abowwww ~ 1 yıl önce
Para ödemediğinin, ödemeyeceğinin hiç kimse niye farkına varamamış borçlar milyon dolar olana kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PBH ~ 1 yıl önce
Tüm pbh anlaşmaları incelenmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamtam ~ 1 yıl önce
Başteknisyenle kafamıza vursun adamlar işi istiyor hızlı hızlı hadi hadi diye .Ben işimi en iyisini yaparımda sizin üstleriniz saçma anlaşmalarla gönderiklerinin karşılıgını alırlar inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000