20 Ocak 2022, Perşembe 15:23:28

THY uçağı kalkış öncesi kara saplandı!

Türk Hava Yolları'nın Malatya-İstanbul seferini gerçekleştirecek yolcu uçağı taksi sırasında kara saplandı.
  • BU YARDIMCI PİLOTUN İŞİ
  • Fotoğrafa bakılırsa uçak pist başında kenara saplanmış ihmal veya dikkatsiz davranmış lütfen dikkat edelim can taşıyorsunuz...
  • Ucak kara saplanmış sorun yok.diyor.. bu sözü ancak bizim pilotlar duyarız dünya da bence . Sefer iptal ediyoruz güvenlik açısından demek herhalde lugatinda yok bu pilotun yazık... Maden piste tutamıyotsun ..kış lastiği takdir . Bide tam olur bu anonus üstüne ... yazik ...yazik
  • %100 Pilotaj hatası.
  • Pilot strese girmis, ama illa kalkacak, friction analizi, ucakta hasar olusmasi, kayip tarlaya cikmasi hicbirsey umurunda degil, len ucak kara saplanmis bu kadar basitmi??
  • Dhmi çalışıyor türkiye uçuyor diye reklam yapanlara gelsin
  • Anadolu da çoğu push back aracının gücü yetersiz. Madem olağanüstü bir durum var meydan otoritesi bu uçağı push back yapmasına gerek kalmayacak bir şekilde park ettirebilirdi. Kimse plan yapmıyor kimse sorumluluk almıyor kimse alternatif üretmiyor.. Sadece uçakta terfiyi etkileyen bir Vip olsa uçağın motoruna girmek pahasına uçağa yaklaşmayı biliyorlar onun dışında uçakla bir ilgileri yok.
  • Birazdan sanal pilotlar doluşur buraya hadi bakalım!
  • arff leri açar onlar.

Türk Hava Yolları'nın Malatya-İstanbul seferini gerçekleştirecek yolcu uçağı taksi sırasında kara saplandı.

Malatya-İstanbul seferini yapmak üzere hazırlanan TC-JSD kuyruk tescilli yolcu uçağının taksi sırasında kara saplandığı belirtildi. Uçağın bulunduğu alan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri tarafından temizlendi. TK2631 sefer sayılı THY uçağı daha sonra güvenli bir şekilde kalkış yaparak İstanbul'a doğru hareket etti. 

Yaşanan durum nedeniyle SunExpress'in İzmir-Malatya uçuşunu gerçekleştiren XQ9330 sefer sayılı yolcu uçağı da iniş öncesi havada dakikalarca tur atmak zorunda kaldı. THY uçağının Malatya'dan ayrılmasından sonra SunExpress uçağı meydana iniş yaptı.

VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, olayla ilgili açıklama yaptı. Baruş, Malatya-İstanbul seferini yapacak uçağın kalkış öncesi taksi yolundan piste dönerken kara saplandığını, daha sonra temizlik çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Uçağın saplandığı yerden kurtarılarak kalkışa hazır hale getirildiğini ifade eden Vali Baruş, sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Olayın yaşandığı sırada uçak içerisinden bir yolcunun çektiği görüntüler Hava Sosyal Medya tarafından paylaşıldı.

İşte o anlar:



THY uçağı kalkış öncesi kara saplandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

BENCE ~ 2 yıl önce
BU YARDIMCI PİLOTUN İŞİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemal aslan ~ 2 yıl önce
Fotoğrafa bakılırsa uçak pist başında kenara saplanmış ihmal veya dikkatsiz davranmış lütfen dikkat edelim can taşıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kafa ~ 2 yıl önce
Ucak kara saplanmış sorun yok.diyor.. bu sözü ancak bizim pilotlar duyarız dünya da bence . Sefer iptal ediyoruz güvenlik açısından demek herhalde lugatinda yok bu pilotun yazık... Maden piste tutamıyotsun ..kış lastiği takdir . Bide tam olur bu anonus üstüne ... yazik ...yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuleci ~ 2 yıl önce
%100 Pilotaj hatası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stress ~ 2 yıl önce
Pilot strese girmis, ama illa kalkacak, friction analizi, ucakta hasar olusmasi, kayip tarlaya cikmasi hicbirsey umurunda degil, len ucak kara saplanmis bu kadar basitmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi çalışıyor ~ 2 yıl önce
Dhmi çalışıyor türkiye uçuyor diye reklam yapanlara gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 2 yıl önce
Zorunamı gidiyor dostum.
garaj ~ 2 yıl önce
o gün 10 tane uçak sağ salim insin diye yöneticilerimiz dahil iki gün evimize gitmedik ayıp kardeşim adam pist kenarındaki kar yığınına girdiyse dhmi ne yapsın?bütün uçaklarımız sağ salim geldi ve gitti. DHMİ ÇALIŞIYOR TÜRKİYE UÇUYOR
Ben ~ 2 yıl önce
Dhmi rumuzlu arkadaş senin zoruna çokkk gitmiş belli ne oldu kıskandınmı vah vah malatya gülüyor sana unutma
Meydan otoritesi ~ 2 yıl önce
Anadolu da çoğu push back aracının gücü yetersiz. Madem olağanüstü bir durum var meydan otoritesi bu uçağı push back yapmasına gerek kalmayacak bir şekilde park ettirebilirdi. Kimse plan yapmıyor kimse sorumluluk almıyor kimse alternatif üretmiyor.. Sadece uçakta terfiyi etkileyen bir Vip olsa uçağın motoruna girmek pahasına uçağa yaklaşmayı biliyorlar onun dışında uçakla bir ilgileri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 2 yıl önce
Birazdan sanal pilotlar doluşur buraya hadi bakalım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salın ~ 2 yıl önce
arff leri açar onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000