18 Eylül 2021, Cumartesi 18:15:52

THY uçağında istihbarat operasyonu: Cibuti'de gözaltına alındı

İstanbul'dan Somali'ye giden THY'ye uçağına iniş izni verilmeyince komşu Cibuti'ye yöneldi.
  • Müslüman ülkeler hem kendilerini hem de birbirini yemeye devam etsin sonra da açız,fakiriz,sömürülüyoruz bilmem ne oluyoruz demesinler.
  • Uçağın Somali’ye neden indirilmediği konusunda merakınızı gidereyim. Ekip sıkıntısı sebebiyle uçak Mogadishu için hiç kalkmadı. Sefer iptal oldu.
  • Dunyada kapali gorunen mogadisu havalanina sefer duzenlenmesi rezaletin dibidir

10 Ekim'de yapılacak seçimlere hazırlanan Somali'de tuhaf gelişmeler oluyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Muhammed Fermacu, istihbarat kurumunun başındaki Fahad Yasin'i kendisinden habersiz görevden alan Başbakan Muhammed Hüseyin Roble'yi yetkisiz bırakmıştı. Roble'ye sert tepki gösteren Fermacu, Fahad Yasin'i Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atamıştı.

Yetki tartışmasının sürdüğü ülkede dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. İstanbul'da bulunan İstihbaratçı Fahad Yasin, iddiaya göre Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gitmek üzere Türk Hava Yolları uçağına bindi. THY uçağı Mogadişu'daki Aden Abdulle Havaalanı'na yaklaştı ancak inişine izin verilmedi.

Rota değiştirmek zorunda kalan uçak, Somali'nin komşusu Cibuti'ye inmek zorunda kaldı. Uçağın Fransa ve Çin etkisindeki Cibuti'ye inmesinin ardından Fahad Yasin burada yetkililerce gözaltına alındı.

Somali Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörü Abdiraşid Haşi, gözaltı kararını kınadıklarını bildirdi. Haşi, bu tür girişimlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye yardımcı olmayacağı uyarısında bulundu. Fahad Yasin'in bulunduğu uçağın Somali'ye neden indirilmediği merak konusu.

THY uçağında istihbarat operasyonu: Cibuti'de gözaltına alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Yazık ~ 3 yıl önce
Müslüman ülkeler hem kendilerini hem de birbirini yemeye devam etsin sonra da açız,fakiriz,sömürülüyoruz bilmem ne oluyoruz demesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKA ~ 3 yıl önce
Uçağın Somali’ye neden indirilmediği konusunda merakınızı gidereyim. Ekip sıkıntısı sebebiyle uçak Mogadishu için hiç kalkmadı. Sefer iptal oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 efo ~ 3 yıl önce
Nasi yani? Ekip zaten djibutiye tek bacak gidip yatiyor. Nasi bi ekip skintisi?
Hadi ordan ~ 3 yıl önce
Yuru
Kapali meydan ~ 3 yıl önce
Dunyada kapali gorunen mogadisu havalanina sefer duzenlenmesi rezaletin dibidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapalı mı? ~ 3 yıl önce
Kapalı dediğin meydana hergün 10 ‘larca sefer icra ediliyor,hangi havacılık bilginle bu yorumu yaptın acaba,büyük rezalet
Sade ~ 3 yıl önce
Lokal kabiletlerden tek motor pervaneli veya askeri nakliye ucaklari yada UN gozlem ucaklari oervaneli gelir gider
Hicbir ~ 3 yıl önce
Hicbir sivilsirket sefer duzenlemiyor, dogrudur, hicbir ulkedende yolcu ucagi gelmez anca Tk ozel kuvvetler ucagi feto ve tarikatDinayet okullari icin gelir gider

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000