07 Temmuz 2022, Perşembe 14:13:58

THY Yönetiminden Flaş Karar... Sinyorite Kaldırıldı!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu önemli bir karara imza attı. THY ve iştirak şirket personellerine verilen pass ve CED biletlerde sinyorite uygulaması kaldırıldı.
  • Emekli personele uygulanan ced bilet ücreti çalışan personelden daha yüksek ✈
  • Bı bayram ikramiyesi yatirmadiniz paranız mi biterdi YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN
  • Arkadas Ilker Ayci bile nadiren ucuculara yonelik iyilik yapiyordu bu yeni ceo geldi geleli ucuculara yonelik hicbirsey yapmadi
  • Siz TGS ye hep tepeden baktığınız için zorununuza gidiyor demi gitsin bu devran hep böyle donmeyecekti elbette
  • Herkese selamlar, Uygulamanın detayları tam belli değil ama ben kaptanlarımızın önceliğinin korunacağını düşünüyorum. Doğrusu da budur. Bu eşitlik kabin ve teknik içindir. Bu durumu da sen kıymetlisin ben kıymetsizim e bağlamadan hakkaniyetin bu olduğunu görüp olgunca kabullenmek gerekir zira 2006 öncesine kadar böyle bir dava gündemde yoktu. Herkes okumuş etmiş koca koca insan burada yok jumpseat vermem yok tgs izin vermeyecekmiş yok o yok bu. Gereksiz 3-5 boş beleş insanın sizi doldurmasıyla öfkeye kapılıp omuz omuza çalıştığınız iş arkadaşlarınızı incitmeyin. Yeri geliyor ben kokpitte çalışırken uçuş ekibi uçağa geldiğinde bana soruyor bir arıza mı var uçağı uçurabilir miyiz? Diye, bir arıza oluyor yeri geliyor ACARS dan bizimle istişare ediyorlar havada. Birlikte güvenli bir operasyon yürütmeye çalışıyoruz. Kabindeki arkadaşlarım da bu operasyonda insanların güvenliği ve sakinliğini korumasından kabindeki düzenden sorumlu ki 150-200 kişiyi hizada tutmak da kolay iş değildir. Herkes birbirine hoşgörülü anlayışlı olursa bi problem kalmaz. Dolduruşa gelmeyin yok yere öfkelenmeyin. Herkese iyi bayramlar.
  • BIr kabin sirketidir, bunu ogrenin artik
  • Pass bilet mi? O ne? Uçaklar full
  • Tüm tk çalışanları, tgs personellerine ne kadar düşman ve kindar okuduklarının kanitidir bu yorumlar.ayip size kibir abideleri hemde çok ayıp.
  • Ced bilet uygulamasında Fo'lara büyük haksızlık yapılıyor.Ced bilet uygulamasında bir kokpit üyesi olarak muamele görmeyip kaptan pilottan farklı bir sıralamaya alınması eşyanın tabiatına aykırı.Eğer bir kokpit üyesiyse ( ki öyle) o zaman diğer kokpit üyesi olan kaptanla aynı sıralamaya tabi olmalıdır.
  • Sayın Başkanım, Bizler yurtdışında görev yapan merkez atama personeliz. Kendi whats app gruplarımızda hepimizin gündeminde olan 1 konu var. Bizlere atamalar Temmuz da deniyor ama Ağustos ta çocuklarımızın okulu başlıyor. Birçok okul Mayıs-Haziran sonu kayıtları kapatıyor. Şu an tayinimiz çıksa çocuklara okul bulamayız. Hem mevcut okullarda kayıtlarının silinmemesi için para ödedik. Bu atamalar Eylül-Ekim yada Mart-Nisan ayında olsa. Onlarca aile mağdur olmasa olmaz mı?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu önemli bir karara imza attı. THY ve iştirak şirket personellerine verilen pass ve CED biletlerde sinyorite uygulaması kaldırıldı.

Pass ve CED biletten faydalanan personelin (yönetici unvanı hariç) aynı seviyede uçuşa kabul edilmesine karar verildi. 

İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından konuya ilişkin personele yapılan duyuru şu şekilde:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Şirketimiz adına PASS Bilet ve Özel Ocretli Bilet (CED) ile ilgili Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan düzenlemeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Uçuşa kabul ve upgrade sıralamasında yapılan değişiklik ile şirketimizde yönetici unvanları dışında diğer unvanlarda yer alan çalışanlarımızın uçuşa kabulde, Türk Hava Yolları A.O. ve %100 iştirak şirketlerinde yönetici unvanı dışındaki diğer unvanda çalışanlar ile aynı seviyede uçuşa kabul edilmelerine karar verilmiştir. Buna göre yönetici ve belirli statüdeki unvanlar dışında, ana markamız Türk Hava Yolları A.O. ile birlikte %100 iştiraklerindeki tüm çalışma arkadaşlarımız, PASS ve CED bilet uçuşlarında işe giriş tarihine göre uçuşa kabul edileceklerdir.

Bu kararın uygulanması, teknik altyapı hazır olduğunda, ilgili sistemlerde tanımlama yapılmasının akabinde sağlanacak olup güncellemeler tamamlanınca bilahare çalışanlarımıza bilgilendirme yapılacaktır.

Düzenleme ile ilgili detaylı bilgilendirme ise ayrıca yayınlanacaktır.

Bu kararın alınmasına öncülük eden başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ahmet Bolat'a, Yönetim Kurulu üyelerimize ve Genel Müdürümüz Sn. Mikail Akbulut'a şükranlarımızı arz ediyor ve THY Teknik A.Ş. ailemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesile ile bayramınızı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dileriz.

İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI"

THY Yönetiminden Flaş Karar... Sinyorite Kaldırıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (341)

XXX ~ 2 yıl önce
Emekli personele uygulanan ced bilet ücreti çalışan personelden daha yüksek ✈

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsun ~ 2 yıl önce
Bı bayram ikramiyesi yatirmadiniz paranız mi biterdi YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi Atina Binen Sirket ~ 2 yıl önce
Arkadas Ilker Ayci bile nadiren ucuculara yonelik iyilik yapiyordu bu yeni ceo geldi geleli ucuculara yonelik hicbirsey yapmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Çalışanı ~ 2 yıl önce
Siz TGS ye hep tepeden baktığınız için zorununuza gidiyor demi gitsin bu devran hep böyle donmeyecekti elbette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Herkese selamlar, Uygulamanın detayları tam belli değil ama ben kaptanlarımızın önceliğinin korunacağını düşünüyorum. Doğrusu da budur. Bu eşitlik kabin ve teknik içindir. Bu durumu da sen kıymetlisin ben kıymetsizim e bağlamadan hakkaniyetin bu olduğunu görüp olgunca kabullenmek gerekir zira 2006 öncesine kadar böyle bir dava gündemde yoktu. Herkes okumuş etmiş koca koca insan burada yok jumpseat vermem yok tgs izin vermeyecekmiş yok o yok bu. Gereksiz 3-5 boş beleş insanın sizi doldurmasıyla öfkeye kapılıp omuz omuza çalıştığınız iş arkadaşlarınızı incitmeyin. Yeri geliyor ben kokpitte çalışırken uçuş ekibi uçağa geldiğinde bana soruyor bir arıza mı var uçağı uçurabilir miyiz? Diye, bir arıza oluyor yeri geliyor ACARS dan bizimle istişare ediyorlar havada. Birlikte güvenli bir operasyon yürütmeye çalışıyoruz. Kabindeki arkadaşlarım da bu operasyonda insanların güvenliği ve sakinliğini korumasından kabindeki düzenden sorumlu ki 150-200 kişiyi hizada tutmak da kolay iş değildir. Herkes birbirine hoşgörülü anlayışlı olursa bi problem kalmaz. Dolduruşa gelmeyin yok yere öfkelenmeyin. Herkese iyi bayramlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKA ~ 2 yıl önce
BIr kabin sirketidir, bunu ogrenin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pass? ~ 2 yıl önce
Pass bilet mi? O ne? Uçaklar full

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ist ~ 2 yıl önce
Tüm tk çalışanları, tgs personellerine ne kadar düşman ve kindar okuduklarının kanitidir bu yorumlar.ayip size kibir abideleri hemde çok ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük Haksızlık ~ 2 yıl önce
Ced bilet uygulamasında Fo'lara büyük haksızlık yapılıyor.Ced bilet uygulamasında bir kokpit üyesi olarak muamele görmeyip kaptan pilottan farklı bir sıralamaya alınması eşyanın tabiatına aykırı.Eğer bir kokpit üyesiyse ( ki öyle) o zaman diğer kokpit üyesi olan kaptanla aynı sıralamaya tabi olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üye arkadaşa. ~ 2 yıl önce
Kokpit üyesi ne arkadaş? Evvela işine sahip çık. Pilotsan “ben de pilotum” de ne öyle üye müye?
Biri ~ 2 yıl önce
Memnun değilsen ver paranı al biletini uç.
AHMET BOLAT’a MEKTUP ~ 2 yıl önce
Sayın Başkanım, Bizler yurtdışında görev yapan merkez atama personeliz. Kendi whats app gruplarımızda hepimizin gündeminde olan 1 konu var. Bizlere atamalar Temmuz da deniyor ama Ağustos ta çocuklarımızın okulu başlıyor. Birçok okul Mayıs-Haziran sonu kayıtları kapatıyor. Şu an tayinimiz çıksa çocuklara okul bulamayız. Hem mevcut okullarda kayıtlarının silinmemesi için para ödedik. Bu atamalar Eylül-Ekim yada Mart-Nisan ayında olsa. Onlarca aile mağdur olmasa olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetspor ~ 2 yıl önce
Yav zaten eşek yüküyle para alıyorsunuz ses etme bari

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000