25 Ocak 2022, Salı 21:11:15

THY'den üniversite öğrencilerine duyuru

Türk Hava Yolları (THY) ertelenen dönem sonu sınavları nedeniyle uçuşlarında değişiklik olan öğrenciler için bazı haklar tanıdı.

Türk Hava Yolları (THY) ertelenen dönem sonu sınavları nedeniyle uçuşlarında değişiklik olan öğrenciler için bazı haklar tanıdı.

Öğrenciler 6 Şubat tarihine kadar yapılacak değişikliklerin ücretsiz yapılablieceği belirtildi.

İşte THY'nin açıklaması;
Üniversitelerin olumsuz hava koşulları nedeniyle dönem sonu sınavlarını ertelemesine bağlı olarak daha önceden planlanan seyahatlerini gerçekleştiremeyecek durumda olan öğrencilerimiz için uçuşlarına dair birtakım haklar tanınmıştır.

Bu kapsamda 24.01.2022 ve öncesinde biletini düzenlemiş, 24.01.2022-06.02.2022 (dâhil) tarihleri arasında İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı, varışlı ve aktarmalı tüm Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı öğrencilerimizin, 06.02.2022 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla;

Yeni rezervasyonun;
a. 31.03.2022 (dahil) tarihine kadar olan bir uçuşa yapılması durumunda rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılabilecektir.

b. 31.03.2022 tarihinden sonraki bir uçuşa yapılması durumunda,

    i. Orijinal biletteki ücret sınıfında yer varsa, yalnızca vergi ve kur farkından doğabilecek ücret farkları tahsil edilecek olup rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri için ceza ücreti tahsil edilmeyecektir.

   ii. Aynı ücret sınıfında yer olmaması durumunda değişiklik cezası alınmamakla birlikte bilet ücretinin farkı, vergi ve kur farkları gibi ücret farkları da tahsil edilerek değişiklik yapılacaktır.

İade talepleri için ilave bir hak tanımlanmamış olup, ücret kuralları kapsamında işlem yapılacaktır.
Seyahatlerini gerçekleştiremeyecek öğrencilerimizin 06.02.2022 tarihine kadar talepte bulunmaları ve yeni seyahatin 31 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar tamamlanması kaydıyla biletlerini açıkta bekletme hakları bulunmaktadır.
Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın daha erken tarihli biletlerin geçerliliği 31.03.2022 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir.
İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacaktır.

Bilet değişiklik ve açığa alma işlemleri Türk Hava Yolları satış ofislerinden ve biletin satın alındığı acenteler tarafından yapılabilecek olup, işlem sırasında öğrenci belgesi ibrazı istenecektir.

THY'den üniversite öğrencilerine duyuru

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000