13 Mayıs 2022, Cuma 08:20:55

TSK'nın göklerdeki kahramanları Balıkesir'de yetişiyor

TSK, dünyanın imrendiği başarılı savaş pilotlarını yetiştiriyor. F-16 pilotları, çelik kanatları havalandırmak için Balıkesir'de özel eğitimlere tabii tutuluyor.
  • 9 G Çekecek adam göremiyorum bu adaylarda…. Ancak similatörlerde 9 ay eğitim yaparlar, o kadar, gerçekler similatöre benzemez. Bu eğitimler 13 yaşında Hava lisesinde başlar, Hava Harp Okulunda filizlenir ve İzmir Çiğli uçuş okulunda bröve takarak sonuçlanan uzun (10 yıl) bir yoldur. Bu sürenden başarı ile geçebilenler Harbe hazırlık eğitimi için muharip uçaklarda F-4, F16 ,F-5 uçaklarına yönlendirilir…
  • Sonra THY’ye geliyorlar. “Kardeşim hanıma 2. arabayı aldım, 3. torunun da yazlığı hazır. Ben de bahçe aldım orkide ekiyorum orkide getirsene bana Singapur’dan” falan filan bizi darlıyorlar, ama kültür yok, sağduyu yok, bilgi yok.
  • Balikesir Merkez havalimaninida kullansinlar.

TSK, dünyanın imrendiği başarılı savaş pilotlarını yetiştiriyor. F-16 pilotları, çelik kanatları havalandırmak için Balıkesir'de özel eğitimlere tabii tutuluyor.

Türk hava filosunun gözbebeği olan uçakları kullanmak için birbirinden zorlu eğitimlerden geçen savaş pilotlarının yetiştikleri merkezlerden birisi de Balıkesir'de bulunan 9'uncu Ana Jet Üssü.

Savaş pilotu olmak isteyenler için meşakkatli sürecin en önemli duraklarından olan üste eğitimler aşama aşama ilerliyor, her basamakta adaylar titizlikle değerlendiriliyor.

Adaylar, uçuşa başlamadan önce uçak teknik eğitimi ve uçakla ilgili temel bilgileri alan adaylar, daha sonra akademik yer eğitimi, sonrasında ise simülatör eğitimi alıyor.

Bütün görevler simülatörle tecrübe ediliyor

Simülatörle uçuşlara hazırlanan kursiyerler, tam görev simülatöründe hava harekatlarındaki bütün görevleri birebir tecrübe ediyor.

8 sortilik simülatör eğitiminde, havada yakıt ikmalinden tehditleri önlemeye kadar her türlü senaryo uygulanıyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren öğretmen pilot, "Hem görsel hafızayı hem de mekânsal hafızayı canlandırarak kafalarında, üç boyutlu ortamda kendilerini nerede olduklarını hissetmelerini sağlıyoruz. O anki pozisyonda nasıl bir davranış sergileyeceklerini görmek istiyoruz ki gerçek uçuşta başına geldiğinde bu durumu nasıl yönetebileceklerini onlara öğretmeye çalışıyoruz." dedi.

Kursiyerlerin sabırla bekledikleri bir sonraki adres ise F-16 kokpiti. İlk uçuş öğretmen pilotlar ile birlikte yapılıyor.

Her gün kursiyerler ile eğitmenler arasında genel ve birebir brifingler yapılıyor. Piste çıkmadan önce uçuş planları değerlendiriliyor.

9 aylık eğitimi tamamlayanlar kıtalara atanıyor

Uçuş sonrası ise yapılan hatalar belirlenip performans analizi yapılıyor.

9'uncu Ana Jet Üssü'ndeki eğitimler yaklaşık 9 ay sürüyor Başarıyla mezun olan kursiyerler, göreve hazır savaş pilotları olarak kıtalara atanıyor. (TrtHaber)

TSK'nın göklerdeki kahramanları Balıkesir'de yetişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Wwwww ~ 2 yıl önce
9 G Çekecek adam göremiyorum bu adaylarda…. Ancak similatörlerde 9 ay eğitim yaparlar, o kadar, gerçekler similatöre benzemez. Bu eğitimler 13 yaşında Hava lisesinde başlar, Hava Harp Okulunda filizlenir ve İzmir Çiğli uçuş okulunda bröve takarak sonuçlanan uzun (10 yıl) bir yoldur. Bu sürenden başarı ile geçebilenler Harbe hazırlık eğitimi için muharip uçaklarda F-4, F16 ,F-5 uçaklarına yönlendirilir…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha sonra ~ 2 yıl önce
Sonra THY’ye geliyorlar. “Kardeşim hanıma 2. arabayı aldım, 3. torunun da yazlığı hazır. Ben de bahçe aldım orkide ekiyorum orkide getirsene bana Singapur’dan” falan filan bizi darlıyorlar, ama kültür yok, sağduyu yok, bilgi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 2 yıl önce
Kültürlü olan sensin :) tahmin edeyim torpille akademiden bedavaya pilot oldun
Cado ~ 2 yıl önce
İyi yapıyorlar
Canısı ~ 2 yıl önce
Bize kendi geçmişinden bahseder misin biraz
TAYYARECİ ~ 2 yıl önce
YAYINLANAN VİDEOYU İZLERSENİZ , HVKK GÖREV YAPANLAR ZATEN HAVAYOLU KAPTANLARI
Cengo ~ 2 yıl önce
Sallama birader...
? ~ 2 yıl önce
Balikesir Merkez havalimaninida kullansinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 2 yıl önce
Kardeş zaten pistin sonuna terminal binası yapıyorsun al sana Blk.Merkez Havaalnı.Aslında yılların hava üssü..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000