20 Nisan 2021, Salı 12:37:59

Turkish DO&CO maaşlarda yüzde 30 indirime gidiyor

Türk Hava Yolları ve DO&CO ortaklığında faaliyet gösteren Turkish DO&CO'nun, çalışanlarının maaşlarında yüzde 30 indirime gideceği öğrenildi.
  • Boş yapmayın herkes işine baksın
  • Ne çok doco düşmanı varmış herkes sallamışta sallamış. Arkadaşlar önünüzdeki mamaları yiyin oturun yerinize Doco'da ki arkadaşlarımıza sallamayın sanalda isminiz cisminiz görünmeden. Doco çalışanı arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Onlara sallayan korkaklarda ürkek ceylan misali hayatlarına devam etsinler.
  • Çok zor durumda değilseniz, size gram değer vermeyen bir şirket için sürekli diken üstünde yaşayıp kendinize eziyet etmeyin. Ben bu kadar rezil yönetilen bir şirket görmedim sanırım. Kıymetinizi bilin özellikle mesleği şeflik olanlar, belki otellerde ölü sezon durumunda ama pandemide paket servis işi hiç durmadı.Meslek sahibi insanlarsınız.
  • Tgs bize zorla imza attırdı.. Hiç demedi imza atmazsanız tazminatınız verilir diye.. Herkes korku içinde işsiz güçsüz kalırım diye attı.. Sen bu beddualarla cok yasamazsın Tgs.. Ucak yansa kafasını cevirenin...
  • Tgs ye alim.varmi
  • Öncelikle kurumsal gibi görünen ama dingonun ahırın dan farklı bir yönetim şekli olmayan DOCO nun ne olduğunu anlamak lazım. Burada kararlar şuan ki Türkiye yönetimi ile aynı tarzda alınıyor tamamen keyfekader. Yönetici adı altında orada bulunan hiçbir vasfı olmayan (tanıdıkları hariç) şahısların tamamen kişisel olan iş ile işin işleyişi ile hiçbir alakası olmayan alınan bir sürü karardan sadece bir tanesi.. Ne demişler alma mazlumun ahını... Çıkar yüzde 30, yüzde 30...
  • Bu thy çalışanları yüzde kaç indirime gidecek
  • Öyle ya da böyle bir senedir belirsizlikler içindeydik. Şartlara göre hareket etmek mantıklı olan, şirket dayatma yapmıyor ki kabul etmeyen tazminatı alıp çıkabilir diyor. Piyasa çok kötü, biraz sabır lazım. Evde oturmaktan daha kötü olamaz. İşimizi çok özledik ❤️
  • Şükür etmek allah'ın farzıdır dışarıda işsiz milyonlar var %30 benim için önemli değil gerekirse %50 alsınlar yeter ki şirketimiz zeval görmesin nemli olan şükür saygı ve itimat. Saygılar.
  • Ülkenin durumu ortada şirket gidene tazminat da veriyor ne yapsın iyi gününde şirketin nasıl yanında isem şimdide yanındayım

Türk Hava Yolları ve DO&CO ortaklığında faaliyet gösteren Turkish DO&CO'nun, çalışanlarının maaşlarında yüzde 30 indirime gideceği öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Pandemi süreci ile birlikte oldukça zor günler yaşayan havacılık sektörüneki olumsuz gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Salgın sürecince Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile çalışanlarının maaşlarına destek alan şirketler, söz konusu uygulamanın sona ermesiyle alternatif çözümler bulmaya çalışıyor.

KÇÖ'nün bu ay itibarıyla sona ermesi sonrası ücretsiz izin seçeneğini kullanma kararı alan Turkish DO&CO, şimdi de maaş indirimine gidiyor.

Çalışanlara alınan bu karar duyurulurken, indirimi kabul etmeyen çalışanların tazminatlarının verilerek işten çıkarılacağı belirtildi.

DO&CO tarafından çalışanlarına yapılan bilgilendirmenin ilgili kısmında şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimiz personel ücretlerinde 1 Mayıs itibarıyla yeni bir düzenleme kararı almıştır. Tüm ücret nitelikli ödeme kalemleri toplamı üzerinden yüzde 30 oranında indirim yapılarak aylık yeni brüt ücretler belirlenmiştir. Yeni ücret düzenlemesinin tarafınızca kabul edilmemesi durumunda ise protokolle beraber gönderilerek fesih yazısını, yine aynı şekilde ıslak imzalı olarak aynı tarihe kadar tarafımıza iletmenizi rica ederiz. İş akdini bu şekilde kendisi fesheden çalışanlarımıza da kıdem ve ihbar tazminatı ödemesi yapılacaktır"

Öte yandan bu kararın mavi yaka olarak bilinen işçileri kapsamadığı, memur ve idari çalışanlar için uygulanacağı öğrenildi.

©AirportHaber

Turkish DO&CO maaşlarda yüzde 30 indirime gidiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Doco ~ 3 yıl önce
Boş yapmayın herkes işine baksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAREKAT ~ 3 yıl önce
Ne çok doco düşmanı varmış herkes sallamışta sallamış. Arkadaşlar önünüzdeki mamaları yiyin oturun yerinize Doco'da ki arkadaşlarımıza sallamayın sanalda isminiz cisminiz görünmeden. Doco çalışanı arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Onlara sallayan korkaklarda ürkek ceylan misali hayatlarına devam etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değer ~ 3 yıl önce
Çok zor durumda değilseniz, size gram değer vermeyen bir şirket için sürekli diken üstünde yaşayıp kendinize eziyet etmeyin. Ben bu kadar rezil yönetilen bir şirket görmedim sanırım. Kıymetinizi bilin özellikle mesleği şeflik olanlar, belki otellerde ölü sezon durumunda ama pandemide paket servis işi hiç durmadı.Meslek sahibi insanlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs li ~ 3 yıl önce
Tgs bize zorla imza attırdı.. Hiç demedi imza atmazsanız tazminatınız verilir diye.. Herkes korku içinde işsiz güçsüz kalırım diye attı.. Sen bu beddualarla cok yasamazsın Tgs.. Ucak yansa kafasını cevirenin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Tgs ye alim.varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba dünyalı ben dostum ~ 3 yıl önce
Öncelikle kurumsal gibi görünen ama dingonun ahırın dan farklı bir yönetim şekli olmayan DOCO nun ne olduğunu anlamak lazım. Burada kararlar şuan ki Türkiye yönetimi ile aynı tarzda alınıyor tamamen keyfekader. Yönetici adı altında orada bulunan hiçbir vasfı olmayan (tanıdıkları hariç) şahısların tamamen kişisel olan iş ile işin işleyişi ile hiçbir alakası olmayan alınan bir sürü karardan sadece bir tanesi.. Ne demişler alma mazlumun ahını... Çıkar yüzde 30, yüzde 30...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Bu thy çalışanları yüzde kaç indirime gidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fc ~ 3 yıl önce
Öyle ya da böyle bir senedir belirsizlikler içindeydik. Şartlara göre hareket etmek mantıklı olan, şirket dayatma yapmıyor ki kabul etmeyen tazminatı alıp çıkabilir diyor. Piyasa çok kötü, biraz sabır lazım. Evde oturmaktan daha kötü olamaz. İşimizi çok özledik ❤️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükür ~ 3 yıl önce
Şükür etmek allah'ın farzıdır dışarıda işsiz milyonlar var %30 benim için önemli değil gerekirse %50 alsınlar yeter ki şirketimiz zeval görmesin nemli olan şükür saygı ve itimat. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 3 yıl önce
Ülkenin durumu ortada şirket gidene tazminat da veriyor ne yapsın iyi gününde şirketin nasıl yanında isem şimdide yanındayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000