05 Ağustos 2021, Perşembe 21:11:56

Türkiye'de ilk; Gece görüşlü helikopterler havalandı

Ukrayna'dan yangınlara müdahale için Türkiye'ye gelen 4 gece görüşlü helikopter Isparta'dan havalandı.
  • Herkes bi helikopter tutturmuş gidiyor, Orman Yangını kombine bir eylem ve mücadele gerektirir tek başına helikopter ile olmaz NOKTA. Uçak, Helikopter-Bambili, Helikopter personel indiren-taşıyan, yerde önce liyakatle işten anlayan deneyimli Orman Yangın yöneticisi, greyder, arazöz, Orman personeli eğitimli işçiler, bilincli ve katılımcı Orman köylüsü ile söndürülemeyecek yangın OLMAZ NOKTA. Hedef yangına ilk müdahale zamanı ve şeklidir Gözetleme kuleleride çok önemli ve yararlıdır. Hava sıcaklığı 40 derece oldugunda biz yangın var veya yok bir uçağımızı havada devriye yaptırırdık, bi sorgulayın bakalım yıllardır Orman Genel Müdürlüğünde JET VIP uçagı var, Helikopter filo varda söndüren UÇAK veya Söndüren Helikopter NEDEN YOK..KALIN NOKTA.Yazık 1985 ten beri onca yıl boşa gecmiş, bu ugurda ölen Uçak pilotları GÜNAY TUNCA, SAFFET KEVEN, SEMİH E, A.TURANLI ULUG'u ve adını hatırlayamadım arkadaşlarımız ile hayatını kaybeden Yer görevlisi personeli bir kere daha saygı ile anıyorum.
  • Alın 4-5 tane bundan,koyun İzmir.Antaya,Balıkesir,Muğla,Aydına dursun. Faydalı aletler
  • İlk değil
  • İlkleri yaşatıyorlar bize ne güzel.
  • Jandarma helikopterlerinin bir çoğu bu yeteneğe sahip. Onlar da neden kullanılmıyor.

Ukrayna'dan yangınlara müdahale için Türkiye'ye gelen 4 gece görüşlü helikopter Isparta'dan havalandı.

Geçtiğimiz gün Türkiye'nin bir çok bölgesinde etkili orman yangınlarına müdahale için gelen Mİ8 tipi gece görüşlü 4 helikopter az önce Isparta'dan havalandı.

Yangın bölgelerine hareket eden helikopterler gece görüşleri sayesinde yangına müdahale edebilecekler. 

Öte yandan gece görüşlü helikopterler Türkiye'de ilk kez orman yangınlarında kullanılmış olacak.

©AirportHaber

Türkiye'de ilk; Gece görüşlü helikopterler havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TC ZAA ~ 3 yıl önce
Herkes bi helikopter tutturmuş gidiyor, Orman Yangını kombine bir eylem ve mücadele gerektirir tek başına helikopter ile olmaz NOKTA. Uçak, Helikopter-Bambili, Helikopter personel indiren-taşıyan, yerde önce liyakatle işten anlayan deneyimli Orman Yangın yöneticisi, greyder, arazöz, Orman personeli eğitimli işçiler, bilincli ve katılımcı Orman köylüsü ile söndürülemeyecek yangın OLMAZ NOKTA. Hedef yangına ilk müdahale zamanı ve şeklidir Gözetleme kuleleride çok önemli ve yararlıdır. Hava sıcaklığı 40 derece oldugunda biz yangın var veya yok bir uçağımızı havada devriye yaptırırdık, bi sorgulayın bakalım yıllardır Orman Genel Müdürlüğünde JET VIP uçagı var, Helikopter filo varda söndüren UÇAK veya Söndüren Helikopter NEDEN YOK..KALIN NOKTA.Yazık 1985 ten beri onca yıl boşa gecmiş, bu ugurda ölen Uçak pilotları GÜNAY TUNCA, SAFFET KEVEN, SEMİH E, A.TURANLI ULUG'u ve adını hatırlayamadım arkadaşlarımız ile hayatını kaybeden Yer görevlisi personeli bir kere daha saygı ile anıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paket yap hocam ~ 3 yıl önce
Alın 4-5 tane bundan,koyun İzmir.Antaya,Balıkesir,Muğla,Aydına dursun. Faydalı aletler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 3 yıl önce
İlk değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
000 ~ 3 yıl önce
İlkleri yaşatıyorlar bize ne güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jandarma ~ 3 yıl önce
Jandarma helikopterlerinin bir çoğu bu yeteneğe sahip. Onlar da neden kullanılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000