20 Eylül 2021, Pazartesi 10:49:54

Türkiye'nin ilk NEXTANT uçağı geldi

Türk havacılık sektöründe bir ilk gerçekleşiyor. VIP yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterecek olan Türkiye’nin ilk NEXTANT uçağı özel bir havacılık şirketi olan Jet Partner Havacılık tarafından Amerika’dan ithal edildi.
  • çok akıllıca bir hamle. fiyat / perfomans olarak abd'de cok kullanılan bir uçak. türkiye'ye daha önce denenmemiş bir uçak getirmek cesaret gerektiren bir iş. ilk haftadan 41 saat uçuş yaptıklarını duydum. ne diyelim 41 kere maşallah o zaman :)
  • Jet partner CEO'su Mahmut gürel bey işinde başarılı bir iş adamı başarılarının devamını dilerim iyi uçuşlar
  • Bakımı kim yapacak acaba? Neden hep Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışıyorlar ki?
  • akepe sayesinde ;-)

Türk havacılık sektöründe bir ilk gerçekleşiyor. VIP yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterecek olan Türkiye’nin ilk NEXTANT uçağı özel bir havacılık şirketi olan Jet Partner Havacılık tarafından Amerika’dan ithal edildi. 8 VIP koltuğu bulunan, 406 kts hızda, yaklaşık dört saat havada kalabilen uçak ile İstanbul’dan Londra’ya yakıt ikmalsiz gitmek mümkün.

Amerika’dan ithal edilen Türkiye’nin ilk NEXTANT 400XTI model, TC-DZM kuyruk tescilli light jeti bu hafta İstanbul’dan uçuş operasyonlarına başlayacak. Yılda 1000 saat üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan NEXTANT 400XTI ile Türkiye’de fiyat/performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşacak. Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olan iş jeti, işletim maliyetlerinin düşük olması yönünden de rekabeti kızıştıracak.

"Rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz"

Jet Partner Havacılık Uluslararası Uçuş Departmanı Satış & Operasyon Müdürü Burcu Doğantekin NEXTANT ithalatı ile ilgili açıklamalarda bulundu: ‘’Biz sektörün öncülerinden biri olarak, vizyoner tutumumuzu en doğru şekilde ifade edeceğini öngördüğümüz NEXTANT hamlemiz ile rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz. 15 yıldır VIP uçuş hizmetleri, jet a1 yakıt satışı gibi partnerlerimize sunduğumuz hizmetler ile adımızdan sıkça söz ettirdik. Uzun yıllara dayanan tecrübemizi, CEO’muz, aynı zamanda özel jet kaptanı Mahmut Gürel sayesinde kendi uçağımızı alma alanında da gösterdik. Yılda 1000 saat üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan uçak ile Türkiye’de fiyat/performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşmasını bekliyoruz. Bu uçağın yapım yılı bakımından Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olması ve işletim maliyetlerinin düşük olması açısından rakiplerinden sıyrılacağını tahmin ediyoruz.’’
 

Türkiye'nin ilk NEXTANT uçağı geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Luka Shkreli ~ 3 yıl önce
çok akıllıca bir hamle. fiyat / perfomans olarak abd'de cok kullanılan bir uçak. türkiye'ye daha önce denenmemiş bir uçak getirmek cesaret gerektiren bir iş. ilk haftadan 41 saat uçuş yaptıklarını duydum. ne diyelim 41 kere maşallah o zaman :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birol oltulu ~ 3 yıl önce
Jet partner CEO'su Mahmut gürel bey işinde başarılı bir iş adamı başarılarının devamını dilerim iyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SY ~ 3 yıl önce
Kendi ucaginda ucuyor olmasi, kendisinin kaptan olmasida avantaj. sektore guzel katkilari olacaktir. Tebrikler
Air ~ 3 yıl önce
Bakımı kim yapacak acaba? Neden hep Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışıyorlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XYZ ~ 3 yıl önce
Belki Aoc holder bakim yetkisi aliyordur? Belki bu ucaklarin devami gelecektir, filo yapacaklardir? Bunca yillik tecrubeleri var dusunmuslerdir herhalde degil mi? En azindan yorumun yazilma suresinden fazla dusunmuslerdir
s. ~ 3 yıl önce
akepe sayesinde ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stavro ~ 3 yıl önce
Hadi lan oradan ne akapesi tanımıyorsun boş yapma
Stavro ~ 3 yıl önce
Ne akapemi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000