25 Haziran 2022, Cumartesi 13:44:07

Uçakların müdahalesindeki kırmızı renkli suyun nedeni belli oldu

Marmaris'te 21 Haziran'da çıkan yangın, karadan müdahalenin yanı sıra helikopter ve uçakların gerçekleştirdiği çalışmayla kontrol altına alındı.
  • Aferim Türk mühendislerine; başarılar
  • Bunun nasil bir haber degeri var anlamadim? Youtube'da herhangi bir yurtdisi kaynakli yangin sondurme videosunu izleyenler bu turuncu siviyi gorebilirler. Amonyum fosfat'dan olusan bu bilesim pilotlar gorsun diye havuc rengine boyanir. Amonyum fosfat aslinda bir gubredir ve insanlara ve cevreye bir zarari yoktur.

Marmaris'te 21 Haziran'da çıkan yangın, karadan müdahalenin yanı sıra helikopter ve uçakların gerçekleştirdiği çalışmayla kontrol altına alındı. Yangın sırasında uçaklardan alevlerin üzerine bırakılan 'kırmızı su' dikkat çekti. 

Yangın sırasında uçaklardan alevlerin üzerine bırakılan suya kırmızı rengini veren ürünün ''Neuvatec PW82'' olduğu açıklandı.

Ürün; orman yangınlarının geciktirilmesi, durdurulması, söndürülmesi ve soğutulması amacıyla hava araçları için özel olarak geliştirildi.

Ayrıca ürün, gübre temelli olduğu için yangın sonrasında toprağın beslenmesini de sağlıyor.

Ürünün yüzde 100 Türkiye'den tedarik edilen hammaddelerle Türk mühendisler tarafından geliştirildiğini söylendi.

Herhangi bir afet durumunda üretim için hammadde sıkıntısı bulunmadığı da açıklandı.

Uçakların müdahalesindeki kırmızı renkli suyun nedeni belli oldu

Yorumlar

Havacı ~ 2 yıl önce
Aferim Türk mühendislerine; başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ph.D Kimya Muh. ~ 2 yıl önce
Bunun nasil bir haber degeri var anlamadim? Youtube'da herhangi bir yurtdisi kaynakli yangin sondurme videosunu izleyenler bu turuncu siviyi gorebilirler. Amonyum fosfat'dan olusan bu bilesim pilotlar gorsun diye havuc rengine boyanir. Amonyum fosfat aslinda bir gubredir ve insanlara ve cevreye bir zarari yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000