25 Mayıs 2023, Perşembe 11:31:10

Uçuş izinleri protesto edildi!

Gürcistan’ın 2019 yılından beri Rus uçaklarına kapalı olan hava sahasının yeniden uçuşlara açması ülke içinden bazı gruplar tepki gösteriyor.

Gürcistan’ın 2019 yılından beri Rus uçaklarına kapalı olan hava sahasının yeniden uçuşlara açması ülke içinden bazı gruplar tepki gösteriyor.

AB yanlılarının oluşturduğu bildirilen bir kesim başkent Tiflis'te protestolar düzenliyor.

Ukrayna ile Avrupa Birliği (AB) bayrakları taşıyan göstericiler Rusya karşıtı slogan attı.

AB yanlısı göstericiler Abhazya ve Güney Osetya'ya Rus askerlerinin konuşlanması nedeniyle Moskova ile yakınlaşmaya karşı çıkıyor.

Bu sırada Gürcistan'ın ulusal havayolu şirketi Gürcistan Havayolları ilginç bir çıkış yaptı.

Şirket, Rusya'ya yapılan uçuşların yeniden başlaması üzerine ülkenin cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'nin şirketin hizmetlerinden yararlanmasını yasakladı.

Rus TASS Haber Ajansı’nın aktardığına göre Gürcistan Havayollarının kurucusu Tamaz Gaiashvili cumhurbaşkanının artık "istenmeyen kişi" olduğunu ve Gürcü halkından özür dilemediği sürece hizmetlerden yararlanmasının yasaklanacağını belirtti.

Turizm Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta imzaladığı kararnamelerle, Gürcü vatandaşlar için vize uygulamasını 15 Mayıs'tan itibaren kaldırmış, Rus havayolu şirketlerinin Gürcistan'a uçuşları ve turizm şirketlerinin ülkeye yönelik tur paketi satışlarıyla ilgili yasakları da sonlandırmıştı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili ise aynı gün Putin'in bu kararına tepki göstererek "Rusya'nın ülkesinin topraklarını işgal ettiği sürece Gürcistan ile vize uygulamasının kaldırılmasının kabul edilemeyeceğini" söylemişti.

Uçuş izinleri protesto edildi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000