07 Haziran 2021, Pazartesi 12:01:10

Uçuş yasaklarının asıl nedeni Bayraktar TB2'ler mi?

Türkiye’den Ukrayna’ya tedariki devam eden insansız hava araçları, Rus turistlerin Türkiye’ye seyahat etme yasağını uzatmasına neden olabilir.
  • Ülke ikiye bölünmüş
  • Pandemi de rakamlarla oynamak,yalan söylemek,aşılamayı becerememek,gerekli önlemleri alamamak da uçuş yasaklarında etken ama tabii ki esas sebep siha. Rusya'nın sorun yaşadığı Ukrayna ve Polonya'ya siha satmak Putin'i kızdırdı o da misilleme yapıyor arkası da gelecektir büyük ihtimalle. Bu gidişle Azerbaycan ve Suriye'de Ruslarla yeni sorunlar yaşanması da şaşırtıcı olmaz. Ekonomik olarak hiçbir gücün yoksa, şiddetle her anlamda dışa bağımlıysan, dış borç rekor kırıyorsa, hatalı,kendini dev aynasında görürcesine dış ve iç politika yürütürsen olacağı bu. Ayrıca iktidarın ve damadın sözde yerli ve milli dedikleri siha motorunu şimdi de Ukrayna'dan aldıkları da bu haberle ortaya çıkmış oldu.
  • Yanlış zayıf dış politikamiz

The Wall Street Journal‘a konuşan bir kaynak “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Nisan ayında yaptığı bir toplantıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müzakerelerde Türkiye’ye yönelik uçuş yasağını, Türkiye insansız hava aracı satmayı ve Ukrayna’yı desteklemeyi bırakana kadar uzatmakla tehdit ettiğini söyledi.” dedi.

Yayına göre Ukrayna, Ocak 2019’da Baykar TB2 insansız hava araçları tedariki için bir anlaşma imzaladı ve şu ana altı uçak aldı.

Ayrıca Ukraynalı şirket, TB2’ye kıyasla gökyüzüne daha fazla ağırlık kaldırabilen daha gelişmiş Baykar drone modelinin de motor tedarikçisi oldu.

Rusya’dan Türkiye’ye uçuş yasağı

Rusya, başlangıçta 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar Türkiye’ye tarifeli ve charter uçuşları yasakladı. Her iki tarafın havayolları için sadece İstanbul ve Moskova arasında haftada 2 düzenli uçuş için bir istisna yapıldı.

Rus makamları, bu tür eylemlerin resmi nedenini “koronavirüs enfeksiyonu COVID-19’un yayılımının önlenmesi” olarak nitelendirdi. Rusya’nın 2020 yazında ilk kez uçuşlara açtığı Tanzanya uçuşları da benzer bir nedenle yasaklandı.

Mayıs ayı sonunda Rusya’daki Koronavirüsle Mücadele Operasyonel Karargahı, Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzattı.

Türkiye’deki ilk yasak sırasında her gün 50-60 bin COVID-19 vakasının insidansında gerçekten bir artış olduysa, yasağın uzatıldığı tarihte 8 bin COVID-19 vakası teşhisi vardı. (UKRHaber)

Uçuş yasaklarının asıl nedeni Bayraktar TB2'ler mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Türkiye ~ 3 yıl önce
Ülke ikiye bölünmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sebepler belli ~ 3 yıl önce
Pandemi de rakamlarla oynamak,yalan söylemek,aşılamayı becerememek,gerekli önlemleri alamamak da uçuş yasaklarında etken ama tabii ki esas sebep siha. Rusya'nın sorun yaşadığı Ukrayna ve Polonya'ya siha satmak Putin'i kızdırdı o da misilleme yapıyor arkası da gelecektir büyük ihtimalle. Bu gidişle Azerbaycan ve Suriye'de Ruslarla yeni sorunlar yaşanması da şaşırtıcı olmaz. Ekonomik olarak hiçbir gücün yoksa, şiddetle her anlamda dışa bağımlıysan, dış borç rekor kırıyorsa, hatalı,kendini dev aynasında görürcesine dış ve iç politika yürütürsen olacağı bu. Ayrıca iktidarın ve damadın sözde yerli ve milli dedikleri siha motorunu şimdi de Ukrayna'dan aldıkları da bu haberle ortaya çıkmış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürü ~ 3 yıl önce
Git. Türkiye sahil deki otel işletmelerinin geleceği ve çalışanlarından ibaret değildir. Menfaatimiz ülkemizin Siha İHA satmasını gerektiriyorsa bunu Rusya'ya soracak hali yok.
ICE777 ~ 3 yıl önce
İşte her şeyi bilen türk profili, motoru sen yap da faydan olsun.
mafaky ~ 3 yıl önce
Türkiye Ukrayna'ya topu topu 6 adet TB-2 SİHA sattı, bu Rusya için ciddi bir tehdit olamaz. Ancak TB-2'lerde (ya da daha sonraki Bayraktar SİHA'larında) Ukrayna üretimi motorlar kullanılırsa, diğer önemli elektronik aksam da bir şekilde el altından temin edilirse (yani ambargo nedeniyle olsun/olmasın Aselsan ve diğer yerli üreticilerin yerlileştirmeleri kullanılmayıp ya da başka kimliklerle kullanılırsa veya Batı'dan temin edilecekler) Ukrayna versiyonunda kullanılırsa, işin "kaporta kısmının" Ukrayna'da üretimi ve montajı onlar için çocuk oyuncağı. Yer istasyonu donanımları her halükarda temin edilir. İşte o zaman UKrayna şöyle bir yıl içinde rahatlıkla 100 Bayraktar SİHA'sı üretebilir. Bu da Putin'in fena halde canını sıkar; bence bunun önlemini alıyor Ruslar...
Haklisin ~ 3 yıl önce
Yurekten katiliyorum, dis isleri bakanligi performansina bakarsan bir iki donem sonra bize dusman olmayan ulke kalmayacak, arkadas herkese ayar veriyor ve bunu diplamasi saniyor
Ice777 yazana ~ 3 yıl önce
Koltuk ve para uğruna, oradan buradan aldığın halde yerli ve milli motor şunu bunu yapıyoruz diye ortaya çıkıp yalan söylemek daha mı doğru peki?
yürü'ye ~ 3 yıl önce
Rusya'ya soracak halimiz yoksa niye bize turist yollasınlar diye ayaklarına bakanları yolluyoruz, garantiler veriyoruz?
Azcik sabir ~ 3 yıl önce
Menfaatimiz icin turizm biter size mi soracaklar .. herseye muhalefet olmayin yeter artik ..nolmus oteller kapali ucaklar ucmuyorsa .. ulke icin fedekarlik yapin ..
Okuduğunu ~ 3 yıl önce
Anlama sorunun var galiba orda baykarın bir üst gelişmiş modeli diyor.Yani akıncıyı kast ediyor gelmiş hala motor yerli değil muhabbeti yapıyorsun
Yürü diyen arkadaş ~ 3 yıl önce
Menfaatimiz diyorsun iyi de ülkemiz aleyhine ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek veren Abd,Rusya,Almanya,Fransa, İngiltere,Hollanda gibi ülkelere boyuna iş,ihale vermek,icatlarını almak,arabalarına binmek,oralardan krediler almak, vatandaşlarını günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin vermek,turistlerini ülkemize davet etmek hangi menfaatimize uyuyor?
Yürü=aktrol ~ 3 yıl önce
Sen yürrü arabistana. Resini de al git. Bitin artık.
Yürü ~ 3 yıl önce
Aynı düşmanlığı Yunanistan ve İsrail 10 kat fazlasını yapıyor. O ülkelere neden bu ikisini dahil etmedin. Bu farkındalılık senin bilinç altında bile yok. Bu nedenle sana ne anlatsam boş.
yürü'ye ~ 3 yıl önce
Sen önce adalarımıza göz göre göre çöken yunan'a tepki veremeyen,vatandaşlarımızın katili israil'den ödül alan,davalarını para karşılığı geri çektiren iktidara laf söyle...
Ecegül ~ 3 yıl önce
Yanlış zayıf dış politikamiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000