27 Eylül 2022, Salı 08:32:12

Ukrayna'dan İran'a SİHA Tepkisi!

Amerikan basını, Rusya’nın Ukrayna savaşında İran yapımı Shahed-136 adlı insansız uçakları daha fazla kullanmaya başladığını bildirdi.

Amerikan basını, Rusya’nın Ukrayna savaşında İran yapımı Shahed-136 tipi insansız uçakları daha fazla kullanmaya başladığını bildirdi.

Amerika’nın Sesi Farsça servisinin haberine göre Ukrayna cumhurbaşkanı ile Ukraynalı yetkililerin pazartesi günü Rusya’nın kullanmaya başladığı ‘yeni silahlarla’ nasıl baş edecekleri konusunda bir toplantı yaptı.

Haberde Ukraynalı yöneticilerin bu toplantıyı Rusya’nın Shahed-136 adlı İran yapımı insansız hava araçlarını Odesa’da yoğun bir şekilde kullanmaya başlaması üzerine düzenlediği bildirildi.

Reuters’in haberine göre Odesa bölgesinden bir yetkili, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın son birkaç gün içinde Odesa’da İran yapımı Shahed-136 tipi kamikaze SİHA'ları kullandığını söyledi.

Odesa bölgesi idari yönetimi sözcüsü, bilinmeyen bir askeri hedefin Rusya’nın pazartesi gününün ilk saatlerinde Odesa’nın güneyine Shahed-136 tipi insansız hava aracı ile yaptığı saldırıda isabet aldığını söyledi.

Ukraynalı yetkili, “Düşman, füze kullanarak masraf etmek istemiyor. Bu Şahid’ler çok ucuz; onları çok daha fazla ve çift olarak da kullanmak mümkün. Biz düşmanın çok sayıda Shahed-136’yı bir saldırıda kullandığını gördük” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, geçtiğimiz Cuma günü Rusya’nın İran yapımı insansız hava araçlarını kullanmasını kınadı. Kiev yönetimi İran’ın Ukrayna büyükelçisinin güven mektubunu iptal etti ve İran’ın Kiev’deki diplomatik personelini azalttı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre İran, Rusya’ya insansız uçak verdiğine dair iddiaları reddetti ve Ukrayna’nın bu adımına uygun şekilde karşılık vereceğini açıkladı. 

Ukrayna'dan İran'a SİHA Tepkisi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000