25 Mayıs 2023, Perşembe 15:31:41

Yakıt kritiğine giren THY uçağı başka meydana indi

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Londra seferini yapan yolcu uçağı yakıt kritiği nedeniyle başka meydana acil iniş yapmak zorunda kaldı.
  • Saçma sapan yorum yapmayın, Airbus A320 100km de 450 litreye yakın yakıt tüketiyor. İstanbul Londra arası 3000 km buda demek oluyor ki sadece gidiş için 13 ton yakıt demek. Uçakta bulunan ağırlık, kalkış ve inişten önceki oluşan hava trafiği yakıt tüketimini etkiler, en aza indirmek için kişi başı bagaj hakkı var. Gereğinden fazla yakıt almak uçağa ekstradan yakıt yaktırmak demek.
  • muhtemel dispatch olamadın,burdan laf yarıştırıyorsun,olayı tam araştır sonra gel tamam mı
  • Çoluk çocuğu kaptan yaparsanız olcağı bu.
  • Yakıt tasarruflarınızdan dolayı her alçalma iniş emniyetten çok yakıt konusuna yoğunlaştı. Bayrak taşıyıcıysan ona göre palanlama yapmak lazım yakıt konusuyla reklam olmaz rezil olursun!
  • Siz milleti ekstra yakıt ve single engine taksi konularında darlamaya devam edin, bakalım ne olacak bu işin sonu. İlk olay olmuş, devamı da gelir meraklanmayın.
  • Uçuşa bakarsanız, olayın yakıt ile ilgisi yok. Uçak iniş izni almış 1500 ft'e kadar alçalmış ama bilinmeyen bir nedenle piste gelmeden inişi iptal etmiş ve başka bir deneme yapmadan Birmingham'a divert etmiş. O sırada ondan başka inişi iptal eden uçak yok. İnişler devam etmiş. Sorunu THY rüzgar limitlerinde arayın. Veya pilot'un Gatwick fobisi vardı. Gerçek nedenini bilemiyoruz şimdilik.
  • Boşuna istatistik falan göndermeyin gerekliyse extra yakıt alır ekip,sorumluluk alan varsa buyursun önden ilan etsin.
  • Ekstra yakıt alınmasın diye uğraşan Başpilotluk bunu oturduğu yerden emir ile yapıp,sefer Kaptanlarının inisiyatif kullanmasını engelleyerek geldiği sonuç bu. Ne elde ettin. Bir sefer iptal oldu. Kim bilir ne kadar zarar çıktı ortaya. Bunun bir başka versiyonu da iç hatta yaşandı. Bu kafaların değişmesi ve Kaptanların rahat bırakılmasını lazım.
  • Ben de ay sonlarına doğru maaş kritiğine giriyorum.
  • Asla dispatch yakiti uzerinde yakit almiyorum; yakit alirsan 330 tip muduru cagirip hesp soruyor; hesap sormadan korkmam ama birde mudurluge cagrildin diye arkandan dedikodu yapiyorlar; bu yuzden divertmu?? Ben divert yaparim yakit almam

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan yolcu uçağı yakıt kritiği nedeniyle başka meydana acil iniş yaptı.

İstanbul-Londra seferini gerçekleştirmek üzere önceki gün İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan TK1997 sefer sayılı THY uçağı, Gatwick Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada havalimanındaki yoğun trafik nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı.

TC-LSN kuyruk tescilli A321neo tipi uçağın pilotları yakıt kritiğine girmek üzere olduklarını Gatwick Havalimanı'ndaki hava trafik kontrolörlerine bildirdi. Bunun üzerine içerisinde 122 yolcusunun bulunduğu öğrenilen uçağın Birmingham Havalimanı'na yöneldirildi.

Birmingham Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yapan uçak, yakıt aldıktan sonra tekrardan Londra Gatwick Havalimanı'na hareket etti.

Aynı gün yapılması planlanan TK1998 sefer sayılı uçuş ise ekibin uçuş süresi dolduğu için iptal edilmek zorunda kaldı.

AirportHaber.com

Yakıt kritiğine giren THY uçağı başka meydana indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

arda ~ 7 ay önce
Saçma sapan yorum yapmayın, Airbus A320 100km de 450 litreye yakın yakıt tüketiyor. İstanbul Londra arası 3000 km buda demek oluyor ki sadece gidiş için 13 ton yakıt demek. Uçakta bulunan ağırlık, kalkış ve inişten önceki oluşan hava trafiği yakıt tüketimini etkiler, en aza indirmek için kişi başı bagaj hakkı var. Gereğinden fazla yakıt almak uçağa ekstradan yakıt yaktırmak demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs5'e ~ 11 ay önce
muhtemel dispatch olamadın,burdan laf yarıştırıyorsun,olayı tam araştır sonra gel tamam mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çoluk Çocuk ~ 11 ay önce
Çoluk çocuğu kaptan yaparsanız olcağı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
…!!!… ~ 11 ay önce
Yakıt tasarruflarınızdan dolayı her alçalma iniş emniyetten çok yakıt konusuna yoğunlaştı. Bayrak taşıyıcıysan ona göre palanlama yapmak lazım yakıt konusuyla reklam olmaz rezil olursun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAKIT ~ 11 ay önce
Siz milleti ekstra yakıt ve single engine taksi konularında darlamaya devam edin, bakalım ne olacak bu işin sonu. İlk olay olmuş, devamı da gelir meraklanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 11 ay önce
Uçuşa bakarsanız, olayın yakıt ile ilgisi yok. Uçak iniş izni almış 1500 ft'e kadar alçalmış ama bilinmeyen bir nedenle piste gelmeden inişi iptal etmiş ve başka bir deneme yapmadan Birmingham'a divert etmiş. O sırada ondan başka inişi iptal eden uçak yok. İnişler devam etmiş. Sorunu THY rüzgar limitlerinde arayın. Veya pilot'un Gatwick fobisi vardı. Gerçek nedenini bilemiyoruz şimdilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alternate ~ 11 ay önce
Boşuna istatistik falan göndermeyin gerekliyse extra yakıt alır ekip,sorumluluk alan varsa buyursun önden ilan etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekstra Yakıt ~ 11 ay önce
Ekstra yakıt alınmasın diye uğraşan Başpilotluk bunu oturduğu yerden emir ile yapıp,sefer Kaptanlarının inisiyatif kullanmasını engelleyerek geldiği sonuç bu. Ne elde ettin. Bir sefer iptal oldu. Kim bilir ne kadar zarar çıktı ortaya. Bunun bir başka versiyonu da iç hatta yaşandı. Bu kafaların değişmesi ve Kaptanların rahat bırakılmasını lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılda 1-2 ~ 11 ay önce
Yılda 1-2 kere olabilecek olan bir durum nedeniyle her gün her uçuşta tonlarca fazla yakıt alınması lazım yani? Hangisinin maliyeti daha fazladır peki sence? Koskocaman tonla personeli olan bir şirket bu hesabı yapamıyor olabilir mi? Ben söyleyeyim cevabı. Yılda 2-3 kere olabilecek böyle bir zararı göze alıyor zaten planlama yapan birim.
HESAP SORULMAZ ~ 11 ay önce
Maalesef buna sebep olan zihniyete ve kişilere kimse hesap sormayacağı için bu iş bitmez. Herkes masa başında şu kadar yakıt tasarrufu yaptırdık diyebilmek için olayı emniyetsizlik boyutuna kadar getirdiler, ama umırlarında değil. Uçuş ekipleri çok sahipsiz. Yönetici olan ve ya teknik pilotlar sadece hesap sormak için varmış gibi hareketler çiziyorlar, bazı istisna kişiler hariç.
o da birşey mi ~ 11 ay önce
Ben de ay sonlarına doğru maaş kritiğine giriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asla ~ 11 ay önce
Asla dispatch yakiti uzerinde yakit almiyorum; yakit alirsan 330 tip muduru cagirip hesp soruyor; hesap sormadan korkmam ama birde mudurluge cagrildin diye arkandan dedikodu yapiyorlar; bu yuzden divertmu?? Ben divert yaparim yakit almam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000