04 Ağustos 2021, Çarşamba 14:17:16

Yangın söndürme uçakları görev başında

Türkiye'de devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için gelen İspanyol ve Hırvat uçakları operasyonlara devam ediyor.
  • Uçaklar,saraylar,arabalarla itibar kazandıklarını sananlar yangın riskinin yüksek olduğu bilinmesine rağmen gerekli önlemleri almayan,yatırımlar yapmayan,ancak yangın başlayıp yayıldıktan sonra birşeyler yapmaya çalışanlar bu ülkeyi 20 yıldır yönetiyor...
  • Hani bu uçaklar 60 model ve uçamıyordu? İspanyol ve Hırvatlar’ın ki 2021 model miymiş.

Türkiye'de devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için gelen İspanyol ve Hırvat uçakları operasyonlara devam ediyor.

Türkiye'nin katılımcı ülkeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması (EUCPM) üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçakları göndermişti.

İspanya tarafından gönderilen Canadair CL-415 tipi anfibik yangın söndürme uçağı bugün Bodrum bölgesinde devam eden yangınlara müdahale ederken, Hırvatistan tarafından gönderilen aynı tipteki uçak da Antalya'da Kepez civarındaki yangına müdahale ediyor.





Yangın söndürme uçakları görev başında

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ne desek boş ~ 3 yıl önce
Uçaklar,saraylar,arabalarla itibar kazandıklarını sananlar yangın riskinin yüksek olduğu bilinmesine rağmen gerekli önlemleri almayan,yatırımlar yapmayan,ancak yangın başlayıp yayıldıktan sonra birşeyler yapmaya çalışanlar bu ülkeyi 20 yıldır yönetiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Starline ~ 3 yıl önce
Hani bu uçaklar 60 model ve uçamıyordu? İspanyol ve Hırvatlar’ın ki 2021 model miymiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cl215 ~ 3 yıl önce
Sizin havacılıkla bir ilginiz yok galiba. Bizdekiler CL215 piston motorlu 1968-71 arası modellerde. Bunlar ise CL415 Turbo motor ve 2010 sonrası. Anladın mı şimdi ?
Fark ~ 3 yıl önce
Yok, onlar CeHaPe zihniyeti değilmiş. Alacakaranlık operasyonlarıyla uçakların motorlarını söktüren yüksek yetenekli yöneticileri yokmuş.
CL215 çi ~ 3 yıl önce
Ulan kelle, uçak 1968 model piston motorlu olunca su atamıyor mu? İlla yangına su atacak olan uçak 2021 model turboprop mu olacak aşağısı kurtarmıyor mu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000