21 Temmuz 2019, Pazar 09:10:57

Yerli savaş uçağında çalışmalar hızlandırılıyor

S-400 hava savunma sistemi bahane edilerek ortağı olduğu F-35 programından dışlanmak istenen Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı için alternatifleri değerlendiriyor.
  • Em eklemeden yürüyemezsin kardeşim evel Allah başaracağız
  • Başlamak bitirmenin yarısıdır derler istersek yapamiyacagimiz hiç birşey yok.
  • 2023 te tfx ilk kalkışı yapar
  • TFX projesini nasıl yerebilirim acabaaa
  • İlk önce inanacaksın ama olumsuz yorum yapan tarihini 1923 ten ibaret zanneden geri zekalı topluma burda laf anlatmak zor yine de bilgilendirelim ilk ürettiğimiz savaş uçağı 2.dünya savaşında çok iyi görevlerde yüksek performans ve kabiliyet gösterdiği için şu Norveç te bir müzede siz ve sizin atalarınız o uçağı ve bu güne dek yapılması gereken tüm uçakların fişini çekmiş oldu hatırlatırım iha ve sihaları dünyada 5 ülke üretiyor bizim başardıklarımızı ve başatacaklarımızı siz hayal dahi edemezsiniz her zaman ki gibi. O yüzden bu topraklara ve bu ırka ait değilsiniz.
  • La cumhuriyet çocuğu bizim devletimiz çok büyük bizim devletimizin yaptıkları ve yapacaklarını siz hayal dahi edemezsiniz
  • Ben sana katılmıyorm bizden daha iyi yapanıda tanımıyorum .başlamak bitirmenin yarısıdır hayırlı olsun şimdiden sevgili türkiyeme .
  • Artık birlik olun, artık cesur olun, artık insan olun, artik koyun olmaktan kurtulun. Ya yapabilir veya yapamaz, bi hayırlı olsun, Allah muvaffak etsin deyin. Sizde çocuklarınızı yazilim ve ucak mühendisliği okullarina gönderin. Ama nerde tek yaptığımız milletçe devletten bi sey beklemek. Hazır memurluk, ihalede yolsuzluk, vs... Gelin artık kurtulun bu sefillikten cesur olun. Yapariz deyin..
  • Imamlarin ele gecirdigi ortadogu ulkesinde yasiyoruz, yalan ve ufurukculerden baska birsey yok...ama guzel caliyorlar, hazinenin icine ettiler
  • Yapan jet tasarlansın

S-400 hava savunma sistemi bahane edilerek ortağı olduğu F-35 programından dışlanmak istenen Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı için alternatifleri değerlendiriyor. Bu kapsamda millî muharip uçak TFX’in çalışmalarına hız verilecek. F-35’e parça üreten Türk firmalarının da, burada edindiği tecrübeleri TFX’e aktaracağı belirtiliyor..

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre bu kapsamda millî muharip uçak TFX'in çalışmalarına hız verilecek. Uçağın 2025 yılında ilk uçuşunu yapacağı, 2028'de ise hizmete gireceği belirtiliyor. Ancak savunma sanayii kaynakları askıya alınan F-35 projesinden Türkiye'nin tamamen çıkartılma ihtimaline karşı TFX'in daha erken bir tarihte motor çalıştırabileceğini ifade ediyor. TUSAŞ tarafından tasarım çalışması süren uçağın birebir modeli geçen ay Paris Air Show'da sergilenmişti. F-35'e parça üreten Türk firmalarının da, burada edindiği tecrübeleri TFX'e aktaracağı belirtiliyor. Ankara ayrıca, envanterdeki F-16 ve F-4 uçaklarının da modernizasyon çalışmalarıyla ömrünü uzatmayı hedefliyor..

TUSAŞ/TAI'nin geliştirdiği TFX, Avrupa'nın en iyi savaş uçakları arasına girecek ve kademeli olarak F-16'ların yerini alacak. Türkiye ABD, Rusya ve Çin'den sonra beşinci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasındaki yerini alacak. Çift motorlu, radara karşı düşük görünürlüğü olan TFX, gövde içi silah taşıma özelliği, gelişmiş uçuş ve atış sistemleri, çift fonksiyonlu radar ve elektronik harp kabiliyeti ile de dikkat çekiyor.

Yerli savaş uçağında çalışmalar hızlandırılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Yüksel ~ 5 yıl önce
Em eklemeden yürüyemezsin kardeşim evel Allah başaracağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozgurum ~ 5 yıl önce
Başlamak bitirmenin yarısıdır derler istersek yapamiyacagimiz hiç birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ati ~ 5 yıl önce
2023 te tfx ilk kalkışı yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMO OLO TOKNOLOJOMOZ YOK KO ~ 5 yıl önce
TFX projesini nasıl yerebilirim acabaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her türlü ~ 5 yıl önce
yererim bı projeyi sen bana elle tutulur gerçekleşmiş bir milestone göster dingil
Şu şekilde ~ 5 yıl önce
Motor yine yabancı teknoloji olacak. Bu nedenle o uçağı bize montajı dışında iş vermeksizin ürettirecekler. Ayrıca pek çok kritik parçayı da bize ürettirmeyecekler. Sonuç: Bize yerli ve milli olarak karalanacak ama ambargoya açık bir uçak olacak. Aynı Atak helikopterleri gibi. Ayrıca İngiltere şimdiden daha gelişmiş bir uçağı planlıyor, hatırlatırım. Yani bize son teknoloji uçak vermeyecekler. Çözüm: İmam Hatip ve İlahiyat’a çocuklarımızı yöneltmek yerine teknoloji, temel bilimlere yöneltmedikçe her şeyde olduğu gibi savunmada da hep geri kalacağız. Abdülhamid kafasıyla Rus’la ABD arasında ip cambazlığı yaparak bir yerlere ulaşamayız. Sadece toprak kaybeder, fakirleşir, köleleşiriz. Bilmem anlatabildim mi?
İbrahim ~ 5 yıl önce
İlk önce inanacaksın ama olumsuz yorum yapan tarihini 1923 ten ibaret zanneden geri zekalı topluma burda laf anlatmak zor yine de bilgilendirelim ilk ürettiğimiz savaş uçağı 2.dünya savaşında çok iyi görevlerde yüksek performans ve kabiliyet gösterdiği için şu Norveç te bir müzede siz ve sizin atalarınız o uçağı ve bu güne dek yapılması gereken tüm uçakların fişini çekmiş oldu hatırlatırım iha ve sihaları dünyada 5 ülke üretiyor bizim başardıklarımızı ve başatacaklarımızı siz hayal dahi edemezsiniz her zaman ki gibi. O yüzden bu topraklara ve bu ırka ait değilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbrahim ~ 5 yıl önce
La cumhuriyet çocuğu bizim devletimiz çok büyük bizim devletimizin yaptıkları ve yapacaklarını siz hayal dahi edemezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali korkmaz ~ 5 yıl önce
Ben sana katılmıyorm bizden daha iyi yapanıda tanımıyorum .başlamak bitirmenin yarısıdır hayırlı olsun şimdiden sevgili türkiyeme .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toprak ~ 5 yıl önce
Artık birlik olun, artık cesur olun, artık insan olun, artik koyun olmaktan kurtulun. Ya yapabilir veya yapamaz, bi hayırlı olsun, Allah muvaffak etsin deyin. Sizde çocuklarınızı yazilim ve ucak mühendisliği okullarina gönderin. Ama nerde tek yaptığımız milletçe devletten bi sey beklemek. Hazır memurluk, ihalede yolsuzluk, vs... Gelin artık kurtulun bu sefillikten cesur olun. Yapariz deyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imamlar ~ 5 yıl önce
Imamlarin ele gecirdigi ortadogu ulkesinde yasiyoruz, yalan ve ufurukculerden baska birsey yok...ama guzel caliyorlar, hazinenin icine ettiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikey kalkış ~ 5 yıl önce
Yapan jet tasarlansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 5 yıl önce
Atak.hürkuş.göktürk.gökbey.anka.hürjet. Türkiye bunlari zaten yaptı Uçuyor Bazı dangalaklar inanmaya bilir Onlarin inanmaması bizi ırgalamaz Birtek tfx mi yapiyoruz . Altay tanki Ucak gemisi Denizalti Zirhli araclar Fuzeler Roketler Tüfekler Radarlar Bunlari yapiyoruz yaptik Çekemeyenler rahatsiz oluyorsa bana cevap versin....
Astsubay ~ 5 yıl önce
Emredersiniz(!)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000